אופיס דיפו מאיימת בסגירה ופיטורי עובדים
מנהלי הרשת מאיימים בסגירה אם לא יתקבלו כספים שלטענתם הובטחו להם. בתגובה כינס שר הכלכלה בנט דיון דחוף עם נציגי הרשת במטרה להגיע להבנות
הנהלת "אופיס דיפו" איימה לסגור את הרשת ולפטר את כל עובדיה אם לא יקבלו כספים שלטענתם הובטחו להם. בתגובה, כינס שר הכלכלה, נפתלי בנט, דיון דחוף עם נציגי הרשת כדי לנסות להגיע להבנות.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה
מוקדם יותר היום צוטט רונן לוי, אחד הבעלים של הרשת באתר גלובס כאומר "ריטייל 3000 (החברה שבאמצעותה רכש לוי את אופיס דיפו, א.ל) מעסיקה היום 2,160 עובדים, ואם לא יעבירו לנו את הסיוע - יכול להיות שנשלח את כל ה-2,160 עובדים הביתה. נפטר את כולם, ושהמדינה תשלם להם. זה יעלה למדינה 400 מיליון שקל".
במשרד הכלכלה הגיבו בתחילה באמירה כי "מדובר בסיכום בין משרדי האוצר והביטוח הלאומי לחברת אופיס דיפו ויש לפנות אליהם להבהרות". עם זאת ציינו כי "משרד הכלכלה ישמח כמובן לסייע בכלים שברשותו".
כעת נמסר מהנהלת אופיס דיפו כי "לפני שעה קלה שוחח שי לינדנר, היועץ לשר הכלכלה, עם, בעלי 'אופיס דיפו' בעקבות הפרסומים בתקשורת על מחלוקת בין הרשת למשרד הכלכלה. לינדנר הבטיח כי יכנס ישיבה דחופה בהשתתפות נציגי משרד הכלכלה, נציגי 'המוסד לביטוח הלאומי' ונציגי 'אופיס דיפו' זאת על מנת למצוא פתרון למחלוקת בעבור מימון הכשרת העובדים שהובטח לרשת לפני כשנה".
משרד הכלכלה עומד ביממה האחרונה תחת לחץ רב מצד בעלי עסקים שנקלעו בשנים האחרונות לקשיים וזכו לסיוע מטעם המדינה. אתמול נודע כי מפעל "ויטה פרי גליל" לא השלים את הפעולות הנדרשות לקבלת רישיון עסק לשנת 2015 ועומד בפני סגירה. בעלי מפעל טענו כי הם אינם יכולים להשלים את הפעולות הנדרשות מכיוון שמשרד הכלכלה לא העביר להם את כל הכסף שהובטח במסגרת ההסכם להצלת המפעל שנחתם בשנת 2012.
במשרד הכלכלה טענו מנגד כי הכסף הנותר מעוכב בשל בדיקה שנערכת במפעל, לאחר שהתעורר חשד שמנהליו אינם עומדים בתנאים שהוצבו להם במסגרת ההסכם לקבלת הסיוע מתקציב המדינה.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה: ככלל הממשלה מפעילה מגוון כלי סיוע לעסקים, המופעלים ע״י משרד הכלכלה. החברה רשאית לפנות לקבלת סיוע מבין המסלולים הקיימים, והיא תבחן על בסיס הפרמטרים הרלבנטים לאותו המסלול.