שתף קטע נבחר

 

הפלסטינים פנו להאג, ארה"ב: יהיו השלכות

אחרי כישלון הפנייה למועצת הביטחון, הגיש הנציג הפלסטיני באו"ם את המסמכים להצטרפות לבית הדין הפלילי הבינלאומי - תהליך שייקח עוד לפחות 60 יום. "כך נשיג צדק עבור קורבנות הכיבוש", בירכו. מחלקת המדינה: זה ישפיע על הסיוע לרשות. דובר אבו מאזן: שוקלים להגיש הצעת החלטה חדשה

הפלסטינים הגישו מסמכים בדרך להצטרפות לבית הדין הפלילי הבינלאומי - מהלך שיאפשר להם ליזום חקירה נגד ישראל בגין פשעי מלחמה. הנציג הפלסטיני באו"ם ריאד מנסור הגיש אתמול (יום ו') את המסמכים לעוזר מזכ"ל האו"ם לעניינים משפטיים, כחלק מהתגובה לכישלון הפנייה למועצת הביטחון. במחלקת המדינה האמריקנית הזהירו כי למהלך יהיו השלכות על הסיוע לרשות הפלסטינית, שנאמד ב-370 מיליון דולר.

 

אבו מאזן חותם על אמנת רומא (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אבו מאזן חותם על אמנת רומא(צילום: EPA)

 

לפי גורם בכיר במחלקת המדינה האמריקנית, אם הפלסטינים ימשיכו לנקוט צעדים לטובת הצטרפות לבית הדין, "זה לא צריך להפתיע שיהיו לכך השלכות". יחד עם זאת, הוא הדגיש כי "אנו ממשיכים לבחון את הנושא". במקביל, דוברו של אבו מאזן, נביל אבו רודינה, מסר כי ההנהגה הפלסטינית בוחנת את האפשרות להציג למועצת הביטחון הצעה חדשה ל"סיום הכיבוש" ולקרוא להצבעה נוספת להבטחת "סיומו של הכיבוש והקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67' שבירתה מזרח ירושלים".

 

"זהו צעד חשוב מאוד שיאפשר לנו להשיג צדק עבור כל הקורבנות שנהרגו בשל הכיבוש הישראלי", אמר מנסור לאחר שהגיש את המסמכים להאג, בהם אמנת רומא שעליה חתם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן. אמנת רומא מהווה את מקור הסמכות לפעילותו של בית הדין בהאג - הגוף השיפוטי-פלילי שהחל לפעול בהאג ב-2002.

 

אבו מאזן חתם על המסמכים לאחר שמועצת הביטחון דחתה ברוב קולות את ההחלטה להציב דד ליין ל"סיום הכיבוש הישראלי" ולהכיר במדינה פלסטינית בתוך שלוש שנים.

 

בית הדין בהאג מכיר בהחלטה של האסיפה הכללית של האו"ם להעניק לפלסטינים מעמד של מדינה משקיפה. המהלך הוא הצעד הפורמלי האחרון בדרך להפיכת פלסטין לחברה מן המניין בבית הדין - תהליך שייקח לפחות 60 יום.

 

אתמול גם נודע כי שגריר צרפת פטריק מזונאב זומן לשיחת הבהרה במשרד החוץ לנוכח תמיכתה של מדינתו בפלסטינים בהצבעה במועצת הביטחון של האו"ם השבוע. סמנכ"ל מדינות אירופה במשרד, אביב שיר-און, הביע בפניו את אכזבת ישראל מהעמדה הצרפתית.

 

השגריר הצרפתי ציין שארצו תמכה ביוזמה לקביעת לוח זמנים לסיום הכיבוש הישראלי, משום שממשלת צרפת סבורה שדרך זו תמריץ את ישראל והפלסטינים לשוב לשולחן המשא ומתן.


פורסם לראשונה 02/01/2015 18:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בית הדין הבינלאומי בהאג
צילום: shutterstock
מומלצים