שתף קטע נבחר

 

יותר ישראלים מוותרים על אזרחותם

שיעור האזרחים שביקשו לוותר על אזרחותם הישראלית עלה ב-65 אחוז בשנה שחלפה. רובם תושבי גרמניה, ארה"ב ואוסטריה. בין הסיבות: רצון באזרחות אחרת או שאיפה לעבוד בתפקיד רגיש בחו"ל

סיכומי השנה האזרחית החולפת גילו כי ב-2014 שיעור האזרחים שביקשו לוותר על אזרחותם הישראלית עלה ב-65 אחוז. אשתקד הגישו בקשה כזו 785 אזרחים, ואילו ב-2013 עמד מספר זה על 478 בלבד. כך עולה מנתונים שנאספו ברשות האוכלוסין וההגירה ובשגרירויות ישראל בחו"ל.

 

עוד בערוץ החדשות:

עובדי פרי גליל החליטו להתבצר במפעל

עריקאת: הקפאת הכסף - פיראטיות

שבוע סוער בפתח: שלג בי-ם ובצפת

 

מהנתונים הרשמיים עולה כי מרבית הבקשות הוגשו על-ידי ישראלים המתגוררים בגרמניה, בארצות הברית, באוסטריה, בבריטניה ובהולנד. לצד זאת, נמצא כי ב-2014 אישרה מדינת ישראל 635 בקשות כאלו ואילו בשנה שקדמה לה אושר ל-726 ישראלים לוותר על אזרחותם.

 

רבים מהישראלים שהציגו בקשה כזו הסבירו כי אינם מעוניינים להחזיק בשתי אזרחויות, או שהם חייבים לוותר על אזרחותם הישראלית כדי לקבל אזרחות זרה. אחרים טענו שאינם מעוניינים להחזיק בדרכון ישראלי בשל חוק הדרכונים בישראל, שמחייב אותם להיכנס לארץ אך ורק באמצעות הדרכון הישראלי שלהם אף שיש להם דרכון נוסף, וחלקם פשוט הסבירו כי מרכז חייהם בחו"ל והם אינם רואים עצמם חוזרים לארץ.

 

סיבה נוספת שהציגו אלו שביקשו לוותר על אזרחותם הישראלית הייתה רצונם להתקדם בתפקידים רגישים במדינות שלהם. לדוגמה, בארה"ב כדי להתקבל לעבודה בפנטגון נאסר על המועמדים לתפקיד להחזיק באזרחות נוספת.

 

את הבקשה לוויתור על האזרחות ניתן להגיש בשגרירויות ישראל בחו"ל והיא מועברת אז לרשות האוכלוסין וההגירה, וזו דנה בה ומחליטה אם לאשר או לדחות את הבקשה. לאישור הבקשה יש כמה תנאים בסיסיים: עליה להיות מוגשת בנציגות ישראל בחו"ל, ועל המבקש להוכיח כי מרכז חייו אינו בישראל וכי יש לו תושבות או אזרחות אחרת. אדם שאין לו אזרחות נוספת לא יוכל לוותר על אזרחותו הישראלית כדי שלא יישאר אדם בלי אזרחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מוכנים להיפרד מהדרכון
צילום: shutterstock
מומלצים