שתף קטע נבחר

 

עובדי פרי גליל באוהל מחאה: "מסרבים להיות כדור משחק"

במהלך הלילה הקימו עובדי המפעל אוהל מחאה והם אינם מאפשרים תנועה של סחורות אל המפעל וממנו, זאת לאחר שבעל המפעל הודיע כי לא יחדש את העבודה. יו"ר הוועד: הכדור במגרש של בנט ומרכז ההשקעות

"הכדור עכשיו במגרש של בנט ומרכז ההשקעות". כך אמר הבוקר (יום א') יו"ר ועד עובדי מפעל פרי הגליל מוטי חזיזה ביום הראשון להתבצרות העובדים בכניסה למפעל. בסוף השבוע הודיע בעליו של המפעל כי לא יחדש את העבודה במקום, למרות הארכה שניתנה לו להשגת רישיון העסק, והודיע שהוא ממתין לכספים המגיעים לו ממרכז ההשקעות. העובדים אמרו הבוקר כי הם מסרבים להמשיך להיות כדור משחק בידי בעלי המפעל ומשרדי הממשלה.

 

במהלך הלילה הקימו העובדים אוהל מחאה סמוך לשער המפעל והם אינם מאפשרים תנועה של סחורות אל המפעל וממנו. העובדים התכנסו הבוקר לאסיפת עובדים בהשתתפות חזיזה ויו"ר ההסתדרות במרחב גליל עליון יונה פרטוק, והם עדכנו אותם בתמונת המצב.

 

פרי גליל: "העובדים ישלמו על האטימות"    (צלמים: חגי דקל ניצן דרור)

פרי גליל: "העובדים ישלמו על האטימות"    (צלמים: חגי דקל ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מפעל פרי גליל, היום    (צילום: עידו בקר)

מפעל פרי גליל, היום    (צילום: עידו בקר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


אוהל המחאה במפעל  ()
אוהל המחאה במפעל

גלית חיון. שכר מינימום עדיף מכלום ()
גלית חיון. שכר מינימום עדיף מכלום
 

"התחושות הבוקר קשות מאוד", אמרה גלית חיון מקריית שמונה, העובדת במפעל זה כשש שנים בקו הייצור ומפרנסת ארבעה ילדים. "אתה קם במזג אוויר כזה קר, ובמקום להתחמם בעבודה ליד הקו אתה יושב כאן כמו באוהל אבלים", אמרה, "למרות שאני מרוויחה שכר מינימום אני מעדיפה את העבודה הזאת על פני שום דבר".

 

גורמים במפעל העלו הבוקר השערה כי הבעלים, מרשת המרכולים חצי חינם, מעוניינים למכור את המפעל, וזו הסיבה האמיתית שבגינה אינם מחזירים את העובדים לעבודה.

 

אמש: סוגרים את המפעל (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
אמש: סוגרים את המפעל(צילום: אביהו שפירא)
 

את המפעל סגר בעליו אושיק אפרים ביום רביעי בערב, לאחר שרישיון העסק שלו פג בסוף השנה האזרחית. הוא טען אז כי הממשלה חייבת למפעל מיליוני שקלים שהובטחו לו עת הסכים להפעילו ב-2009. כספים אלה, כך טען, נועדו בין השאר לביצוע עבודות הדרושות לכיבוי האש על מנת שיאשרו את היתר הרעלים של המפעל. 

 

ל-ynet הסביר אפרים כי הוא "מצפה ממשרד הכלכלה ומרכז השקעות לשלם למפעל את מה שמגיע לו על פי ההסכמים. במפעל הושקעו 124 מיליו שקל והמדינה לא יכולה להתחמק ממה שהבטיחה". הוא טען כי משרד הכלכלה "מספר סיפורים על דו,חות שלא הגשנו, אבל סיפקנו את כולם כנדרש".



 

בסוף השבוע ביקר במקום השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' עם בכירי מערך הכבאות בצפון, ולאחר התייעצות נתן למפעל ארכה לתקן את הליקויים עד אחד באפריל.

 

העובדים הניחו שבזאת הסתיים המשבר, אולם הבעלים הודיע כי אין בכוונתו להפעיל את המפעל עד שיועברו הכספים ממשרד הכלכלה.

 

במשרד הכלכלה אמרו מתחילת המשבר כי הנושא בבדיקה וכי רואה החשבון של מרכז ההשקעות גילה ממצאים מדאיגים במפעל. כמו כן נמסר כי בשנה האחרונה לא העביר בעלי המפעל דו"חות כנדרש.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים