מים רותחים על הגב: כך התעללו בי השוטרים
אברהם מהרי מבאר שבע נעצר בחשד להחזקת רכוש גנוב, ובחדר החקירות קיבל יחס קשה: שוטרים הרתיחו מים ושפכו על רגליו ועל גבו. הם איימו: "בפעם הבאה לא ניקח אותך לשופט". אחרי 3 שנים אזר אומץ להתלונן למח"ש, וכעת הוא מספר ל-ynet על הסיפוק מהגשת כתב האישום. פרקליטו של השוטר: עלילה זדונית
כתב האישום החמור והחריג, שהוגש על ידי המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה באמצעות עו"ד איילת רזין בית-אור לבית המשפט המחוזי בבאר-שבע - בעקבות חקירה מהירה שניהלה, חושף את אחד ממקרי ההתעללות הקשים ביותר שבהם נתקלו במח"ש בשנים האחרונות. על פי כתב האישום, שוטרים מתחנת באר שבע התעללו באברהם ואחד מהם שפך עליו מים רותחים. על גופו של אברהם עדיין ניכרות הצלקות כתוצאה מהמים הרותחים שפגעו בו. כעת הוא מחכה רק לדבר אחד: "אני רוצה להעיד במשפט, להסתכל לו בעיניים ולספר לכולם, כולל למשפחה שלו, מה הוא עשה לי".
הסיוט של אברהם החל לאחר שנעצר על ידי שוטרים של תחנת באר שבע כשניסה למכור תכשיטים לחנות תכשיטים בעיר לפני כשלוש שנים. הוא נחשד בהחזקת רכוש גנוב. "הביאו אותי לחקירה, ושם העבירו אותי לקצין המודיעין אורן. כל זה, אחרי שכבר עברתי חקירה אצל חוקר וקצין נוסף, ואמרתי להם שאת התכשיטים מצאתי. חשבתי שלא תהיה עוד חקירה".
אברהם הוכנס לחדרו של קצין המודיעין בקומה השנייה, ושם לדבריו החל הסיוט האמיתי. "בחדר היה עוד קצין שהיה לידי, וחשבתי שמדובר בעוד חקירה. אני זוכר שהוא הלך והרתיח מים והייתי בטוח שהוא יציע לי משהו חם לשתות, קפה או תה". אבל לקצין היו תוכניות אחרות: אברהם לא ידע שהמים הרותחים הם אחד מכלי החקירה שנועדו להפעיל עליו לחץ.
"הוא התקרב לגוף שלי ושפך לי מים על הירך. צרחתי. אמרתי לו 'מה אתה עושה?'. אחר כך הוא ביקש לדעת עוד פעם מאיפה התכשיטים. אמרתי לו שמצאתי אותם אבל זה לא שכנע אותו. הוא ניגש שוב לקומקום והרתיח את המים ובא אל הרגל השנייה ושוב שפך עליי מים. זה היה ככה גם בפעם השלישית, אז הוא התקרב לנעל שלי ושפך לי מים בתוך הנעל. הרגשתי כאבים איומים. אמרתי לו אני מוכן לחתום על הכול, כל מה שהוא ירצה, רק שיעזוב אותי".
אבל על פי כתב האישום ודבריו של אברהם, הקצין לא שעה לתחינותיו. הוא חימם את הקומקום בפעם הרביעית ומילא כוס במים. "הוא התקרב אליי מאחורה, משך את החולצה שלי ושפך לי את המים על הגב. הרגשתי כאבי תופת וצרחתי, אני לא יכול לתאר את ההרגשה".
רק אחרי החקירה המזוויעה הזאת יצא אברהם אל מחוץ לחדר, ולאחר שהעור שלו התנפח הוחלט לקחת אותו לבית החולים. "זכרתי את המשפט שהוא אמר לי - 'בפעם הבאה לא ניקח אותך לשופט' - ופחדתי מאוד", שחזר בשיחה עם ynet. "פחדתי שבפעם הבאה הם פשוט יעלימו אותי, וזאת גם הסיבה שלאחות בבית החולים סיפרתי שנכוויתי ממים בבית. שמעתי אחר כך את הבלשים שלקחו אותי מבית החולים לתחנה, הם דיברו על זה שהם המומים ממה שנעשה לי".
אברהם נעצר לכמה ימים והועבר לתחנת אשקלון, בין היתר בשל הפרת הוראה חוקית. לאחר שהשתחרר הלך לבדיקות רפואיות, אולם את הסוד הנורא על מה שהתרחש בחדר החקירות הוא נצר בלבו. לפני כשנתיים הוא נכנס לכלא לשנה, ושם עבר תהליך של שיקום שבמסגרתו הוא נפגש עם עובדים סוציאליים, ערך מפגשים חברתיים והחליט שהוא יוצא לדרך חזרה. הוא גם התקרב מאוד לדת והפך לדתי, מה שלדבריו נתן לו כוח. "אצלי כולם במשפחה ידעו את הסיפור האמיתי, אבל פחדתי להתלונן מחשש שיתנכלו לי".
בשבוע שעבר, אחרי עוד שיחה במסגרת תהליך השיקום שלו, הוא החליט לגשת למח"ש. "זו הייתה החלטה מהירה, החלטתי שאני לא רוצה לשמור יותר את הדברים לעצמי וניגשתי למח"ש. לא חשבתי שהם יאמינו לי, אבל הם טיפלו בי בצורה מדהימה, החזירו לי את הביטחון וראיתי פעם ראשונה איך באמת מאמינים לי. הרגשתי כוח וזה נתן לי סיפוק. הייתי בעננים. היום שמעתי שהוגש
כתב האישום ואני עדיין לא מעכל את זה. סוף סוף הסיפור שלי יצא לאור".
חברת הכנסת פנינה תמנו שטה אמרה בתגובה: "לצערנו, לא מדובר במקרה בודד, בדיון אשר התקיים לפני כחודש בוועדת הפנים על אלימות משטרתית כלפי יוצאי אתיופיה, נחשפו מספר מקרים קשים של אלימות משטרתית על רקע גזעני. משטרת ישראל חייבת להדיח לאלתר שוטרים אשר מפרים את החוק ונוהגים באלימות קשה כנגד אזרחים שכל חטאם בחלק מהמקרים הוא צבע עורם".
פרקליטו של השוטר, עו"ד אבי חימי, מסר בתגוסבה: "מדובר בעלילה זדונית ומרושעת. לא היו דברים מעולם. אין מים לא חמים ולא קרים, ואני מאמין שבמשפט נוכיח ניקיון כפיו של השוטר. אין לי ספק שישנם אנשים שחפצים ברעתו של השוטר, אבל הם יכשלו בכך".