שתף קטע נבחר
 

אגרות החוב נראות אטרקטיביות יותר?

שנה לא קלה עברה על שוק האג"ח הקונצרניות (אג"ח חברות) ובכל זאת השבוע האחרון של 2014 נחתם דווקא בעליות שערים ברוב המדדים המובילים של האפיק. האם כדאי להגדיל חשיפה באפיק זה?, מה הגורם שישפיע בעיקר על כיוון המסחר של האג"ח חברות ואילו אג"ח ממשלתיות מומלצות להשקעה?

שוק האג"ח הישראלי סיים את שנת 2014 עם טעם טוב. בשבוע האחרון של השנה נרשמה מגמה חיובית גם באפיק הממשלתי וגם באפיק הקונצרני, בניגוד למגמה שלילית שאפיינה את המסחר באפיק זה במהלך השנה.

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

באגרות החוב הממשלתיות נרשמו עליות מתונות בשבוע האחרון של 2014 ונרשמו ביצועים עודפים משמעותית של האגרות החוב השקליות הלא צמודות. מדד האג"ח השקליות בריבית קבועה עלה ב-0.6% בסיכום שבועי ומדד האג"ח הצמודות למדד עלה ב-0.3% השבוע.

 

האג"ח המומלצות

בנק ישראל הותיר את הריבית במשק לחודש ינואר 2015 ללא שינוי וברמה של 0.25%, רמה שלא השתנתה מאז ספטמבר 2014. להערכת כלכלני לאומי שוקי הון, בנק ישראל סיים את תהליך הורדות הריבית ובשנה הקרובה יבחן את אפשרות להעלאת ריבית ראשונה.

 

על רקע סביבת הריבית שעדיין נותרת נמוכה ועל רקע הירידה בציפיות האינפלציוניות, ממליצים כעת בסקירת האג"ח השבועית של דוד רזניק, מנהל מחקר אג"ח בלאומי שוקי הון, על אחזקה מאוזנת באפיק האג"ח הממשלתי בין אגרות חוב שקליות לא צמודות לבין אגרות חוב צמודות מדד ובטווח של 5-6 שנים.

 

בטווח הקרוב מאוד לאט צופים העלאת ריבית ולכן ממליצים גם במערך הייעוץ של לאומי על חשיפה לאג"ח ממשלת ישראל בטווח החזקה בינוני.

 

ההשקעה בחו"ל קורצת יותר

כאמור, בשוק האג"ח הקונצרני כנראה שמחו להיפרד משנת 2014 ודווקא השבוע האחרון של השנה נחתם במגמה חיובית. שנת 2014 לא הייתה טובה למשקיעים באפיק זה והיא הביאה להם ביצועי חסר משמעותיים. דווקא בשבוע האחרון רוו המשקיעים קצת נחת ועליות שערים נרשמו כמעט בכל המדדים המובילים.

 

 

מדד תל בונד תשואות (הכולל את כל האג"ח הקונצרניות שצמודות למדד בריבית קבועה ובטווח דירוג אשראי שבין (-BBB) לבין (A) ) רשם עלייה של 1.8% בסיכום שבועי. מדד התל בונד השקלי שכולל כל איגרות החוב הקונצרניות, שאינן צמודות למדד בריבית קבועה, רשם את הביצועים הטובים ביותר השנה בשוק הקונצרני ובסך הכל עלה ב-4%.

 

בחודש דצמבר האחרון פקד את השוק המקומי גל ענק של פדיונות בקרנות נאמנות המשקיעות באג"ח קונצרניות, מה שהשפיע מאוד לשלילה על כיוון המסחר באפיק זה. משקיעים בקרנות נאמנות העדיפו למשוך את כספם מהשוק המקומי על רקע החשש מפני רוסיה והחשש מהאפשרות של הורדת דירוג אשראי של ישראל.

 

אג"ח קונצרניות נראות טוב יותר ב-2015? למרות שבוע המסחר האחרון שקצת המתיק למשקיעים את הגלולה המרה שטעמו ב-2014 באג"ח החברות, עדיין לא ממש רואים אטרקטיביות רבה באפיק זה נכון לעכשיו. בלאומי שוקי הון מעריכים כי למגמת הפדיונות/יצירות בקרנות הנאמנות תהיה השפעה מכרעת על מגמות המסחר בשוק האג"ח הקונצרני ב-2015.

 

במערך הייעוץ של לאומי ממליצים על חשיפה נמוכה יחסית לאפיק הקונצרני תוך התמקדות בדירוגים הגבוהים ובטווח בינוני-קצר. ובנוסף ממליצים על אחזקה מועטה של אג"ח קונצרני בחו"ל תוך התרכזות בדירוגי השקעה נמוכים וטווח בינוני.

 

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי במיטב דש, התייחס לאג"ח הקונצרניות והעריך כי "חזרה למרווחים שהיו לפני חודש תיקח כנראה זמן רב, אם תקרה בכלל. המשקיעים בקרנות הנאמנות שספגו הפסדים לא ימהרו לחזור אל האפיק. למשקיעים המוסדיים ברמות המרווחים הנוכחיים, ההשקעה באג"ח בדירוגים נמוכים שוב הפכה לפחות אטרקטיבית בהשוואה לאלטרנטיבות בחו"ל".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים