שתף קטע נבחר

אתר החרמון: כמה עולה בילוי למשפחה?

משרד התיירות הבטיח שמחירי הכניסה יירדו ב-20%, אך החוזה שיביא לכך, בין רשות מקרקעי ישראל ונווה אטי"ב, ייחתם רק "בימים הקרובים". כרגע הכניסה לאתר היא חינם. ברגע שיצטבר מספיק שלג לגלישה, תתבקשו לשלם לפחות 300 שקל ל-4 נפשות עבור כניסה ורכבל גם אחרי ההוזלה

כמה יעלה לנו לשכשך בשלגי החרמון בחורף הזה? כרגע הכניסה לאתר לא עולה כסף, כיוון שהגבייה מתחילה רק כשהשלג נערם בכמויות שמצריכות ניהול ופיקוח ומספיקות לגלישה, אך בקרוב תתבקשו לשלם.

 

 

ב-21 בדצמבר, משרד התיירות הודיע כי רשות מקרקעי ישראל וחברת "הר חרמון" שבבעלות מושב נווה אטי"ב, סיכמו אחרי מו"מ, על הפחתה של 20% בעלות הכניסה לאתר החרמון. כניסה למבוגר שעולה 49 שקל תרד ל-39 שקל, וילד (גילאים 3-12) שמשלם 42 שקל יישלם 34 שקל (עיגלו מ-33.6 שקל).

 

כרגע הכניסה חינם. החרמון (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
כרגע הכניסה חינם. החרמון(צילום: אביהו שפירא)

 

בדקנו האם המחירים ירדו בקרוב, שכן בעקבות הסופה הצפויה, צפויים גם האתר ומתקניו להיפתח בתשלום. מרשות מקרקעי ישראל נמסר כי "ההסכם שחיכינו לו זמן רב ייחתם בימים הקרובים". מנכ"ל האתר, שאול אוחנה אמר ל-ynet שהתעריפים לא יעודכנו עד שהחוזה ייחתם. מאוחר יותר אמר שמבחינתו החוזה חתום והמחירים ירדו.

 

במשרד התיירות לא ידעו לומר מתי ירדו המחירים ומסרו כי "עם חתימת ההסכם ייכנסו המחירים לפיקוח. משרד התיירות פעל רבות למען הורדת המחירים באתר. ההסכם צפוי להיחתם בימים הקרובים ובמסגרתו צפוי המחיר לרדת". בעקבות פניית ynet, מנכ"ל משרד התיירות אמיר הלוי, שוחח עם מנהל הרשות בנצי ליברמן והשניים סיכמו כי המחירים ירדו "מייד לאחר הסופה".

 

308 שקל להורים ושני ילדים, לא כולל דלק ומזון

למרות התגובות המבלבלות, נראה שכשהאתר ייפתח בתשלום (איש לא יודע מתי זה יקרה בדיוק, יתכן מאוד שבסוף השבוע) המחירים ירדו. עקב כך, משפחה של הורים ושני ילדים תשלם 146 שקל על כניסה במקום 182 שקל. ההוצאה עדיין גדולה, כי היא לא מסתכמת בכך. 

 

קחו בחשבון ששאר התעריפים נותרו כשהיו: מבוגר שיעלה לרכבל, ישלם 43 שקל וילד ישלם על נסיעת רכבל 38 שקל. כלומר עוד 162 שקל, כך שמחיר הבילוי המשפחתי יאמיר ל-308 שקל, לא כולל דלק, אוכל ושתייה.

 

מזחלת אקסטרים תעלה 30 שקל למבוגר ו-25 לילד. מזחלת פלסטיק, לילדים בלבד, לשעתיים: 25 שקל. נניח ששכרתם שתי מזחלות לילדים: המחיר עולה ל-358 שקל. אם קר לכם מעיל להשכרה עולה 60 שקל וביגוד סקי מלא: 120 שקל.

 

סקי פס למשפחה 1,000-800 שקל. לא כולל ציוד

אם תנצלו את הבילוי לסקי תשלמו עוד כמה שקלים. סקי פס יומי עולה 250 שקל. חצי יומי (משעה 12:30) 200 שקל. תחשבו כמה זה לארבעה חברי משפחה. 800 עד אלף שקל. הסכום הזה לא כולל ציוד סקי מלא למבוגר שמחירו 140 שקל. ציוד סקי מלא לילד/חייל סטודנט, כולל קסדה, מתומחר ב-120 שקל. נעליים/מגלשיים לסקי יעלו 80 שקל. ציוד סנובורד: 140 שקל.

 

האם יש סיכוי שהמחירים ירדו עוד? במסגרת ההסכם שעוד לא נחתם, מועצת מקרקעי ישראל תחכיר את אתר החרמון לחברת הר חרמון, לתקופה של 49 שנה רטרואקטיבית מ-1996. לפי ההסכם, החברה תשלם לרשות תמלוגים שנתיים בסך 5% מכלל הכנסות החברה ואגודת נוה אטי"ב.

 

בעצם המדינה תחל לפקח על מחירי הכניסה לאתר (רשאית), בתיאום עם משרד התיירות. להפעלת האתר אמנם יש עלויות והוא פועל כחודשיים בשנה בתשלום, אבל יתכן שעם דרישה צרכנית המחירים ירדו עוד יותר.

 

מנכ"ל האתר שאול אוחנה אמר ל-ynet שעלויות התפעול שלו גבוהות. "אנחנו פותחים את האתר רק בחורף והמדינה לא עוזרת בתפעולו. אנחנו זולים מאתרים אחרים. למשל בסחנה עלות הכניסה 40 שקל ואין להם חצי מעלויות התפעול שלנו".




מקור הנתונים: אתר החרמון ()
מקור הנתונים: אתר החרמון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים