שתף קטע נבחר

אזכרה למנהיג העבריים: "האמונה שלו חיה"

במלאות שבוע למותו של בן עמי בן ישראל ספדו לו בכירי התכנסו אנשי הקהילה ואישי ציבור בכירים לחלוק לו כבוד אחרון. ראש עיריית דימונה, בני ביטון, שוקל לקרוא לשכונה שנבנית לקהילה על שם המנהיג המנוח

מאות אנשים, ובהם יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, הגיעו אמש (א') לטקס הזיכרון למנהיג קהילת העבריים בדימונה בן עמי (קרטר) בן ישראל, שנפטר בשבוע שעבר בגיל 75. "הוא היה ג'נטלמן אמיתי, הוא יחסר מאוד לקהילה ולעיר דימונה", אמר ראש העירייה בני ביטון, שמתעתד לקרוא לשכונה החדשה שמוקמת בשביל הקהילה על שמו של המנהיג המנוח.

בן עמי נולד בשיקגו ארה"ב והגיע לראשונה לישראל בסוף שנות ה-60 על מנת לבחון מקום קבע לחברי הקהילה. בשנת 1970 הגיע בפעם השנייה ואז קבע את בית הקבע שלו בדימונה. לפני כשנה וחצי זכה להגשים חלום ולהפוך לאזרח מדינת ישראל לאחר שקיבל תעודת זהות משר הפנים. הוא היה מנהיגה הבלתי מעורער של הקהילה וקיבל עבורה את ההחלטות לכל אורך השנים. "הוא היה אדם ומנהיג משכמו ומעלה, ציוני בכל רמ"ח איבריו אוהב את ישראל והמדינה. אני מקווה שבעזרת שר הפנים החדש נוכל לתת לכל חברי הקהילה תעודת זהות", אמר ביטון.

 

אירוע הזיכרון. מקווים שכולם יקבלו תעודת זהות (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
אירוע הזיכרון. מקווים שכולם יקבלו תעודת זהות(צילום: הרצל יוסף)

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

בני ביטון. ינציח את זכרו של בן ישראל ז"ל (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
בני ביטון. ינציח את זכרו של בן ישראל ז"ל(צילום: הרצל יוסף)

בימים אלה נבנית שכונה חדשה לקהילה בדימונה. השכונה תיבנה על פי עקרונות הקהילה, הבתים יהיו חד קומתיים והבנייה תהיה ירוקה ואקולוגית. וביטון אמר בטקס, שבו נכחו גם רבנים, דיפלומטים, אנשי הקהילה ואישים בכירים מהדרום, כי יביא למועצת העיר הצעת החלטה לקרוא את שם השכונה על שמו של בן עמי. "קהילת העבריים היא חלק במגוון של הפסיפס התרבותי של ישראל", אמר יו"ר הכנסת אדלשטיין. "בן עמי היה איש שעבר דרך ארוכה. לא פעם שמעתי בעבר גם בתור שר הקליטה על ההתקדמות האיטית לעיתים כחלק מהקהילה בישראל. אדם לא נפרד מאיתנו, הדרך והאמונה שלו עדיין חי בכם וגם לאלה שיבואו אחריכם".

 

קהילת העבריים בדימונה רואים את עצמם כצאצאי שבט יהודה, שיצאו לגלות אחרי חורבן בית המקדש הראשון. המשפחות הראשונות הגיעו לדימונה ב-1967. חלקה לא קיבל הכרה על ידי המדינה והם נאלצו להצטופף בדירות ובמקומות שבהם גרו בני הקהילה שכן הוכרו על ידי המדינה. "בן עמי הקדיש את מפעל חייו לקהילה, למדינת ישראל ולארץ ישראל", אמרו בקהילה. "אהבתו הבלתי מעורערת ומחויבותו הבלתי מסויגת למדינה באה לידי ביטוי באמצעות התיישבותה של קהילת העבריים בדימונה, הבאת שגרירים, מדינאים ואח"מים למדינת ישראל. הוא מילא את תפקידו הנבואי במימוש החזון הנבואי של עם ישראל - להוות אור לעמים על ידי הקמת קהילת העבריים בארץ ישראל. קהילת העבריים תישאר נאמנה לחזונו של מנהיגנו ותמשיך את פועלו הרב בארץ ובעולם". 


פורסם לראשונה 04/01/2015 22:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות בני קהילת העבריים
בן עמי בן ישראל המנוח
באדיבות בני קהילת העבריים
מומלצים