במקום ברחובות: איך יונצחו מפורסמי ת"א?
בעירייה בוחנים דרכים אלטרנטיביות להנציח בני עיר חשובים שהלכו לאחרונה לעולמם, זאת מאחר ששמות הרחובות כבר תפוסים. על הפרק: היכל תהילה
האם בקרוב נראה היכל תהילה תל אביבי למפורסמים שהלכו לעולמם? מועצת העיר אישרה לאחרונה הצעה לסדר שתבחן דרכים אלטרנטיביות להנצחת אמנים, ספורטאים ואנשי ציבור מעבר להנצחה בשמות של רחובות. הסיבה: מספר הרחובות הפנויים לשמות בעיר הולך וקטן, ומצד שני רשימת האייקונים שראוי היה להנציח הולך וגדל.
בהצעה מוזכר כי בקדנציה הנוכחית טרם הוקמה ועדת שמות והנצחה עירונית. המציע, חבר המועצה איתי פנקס, פירט בישיבה כי בשנים האחרונות הלכו לעולמם שמות אייקונים בני העיר, כגון שולמית אלוני, אריק אינשטיין וראש העיר לשעבר שלמה להט (שזכה עוד בחייו שתיקרא על שמו טיילת). לדברי פנקס, כל אלה הראויים להנצחה לא יוכלו להפוך לשמות ברחובות שלנו בעתיד הנראה לעין.
האלטרנטיבות החדשות שהציע חבר מועצת העיר כוללות הקמת היכל תהילה תל אביבי שישלב אתר אינטרנט וקיר הנצחה בבניין העירייה לצד פעילות במערכת החינוך, הנצחה באמצעות שילוב בלוח שנה עירוני, הנצחה באמצעות קריאת אירועים עירוניים על שם דמויות רלוונטיות, ובעיקר הנצחה על גבי בתים שבהם פעלו המונצחים ושבהם התרחשו אירועים היסטוריים משמעותיים.
"כשכיהנתי לפני קרוב לעשור בוועדה לשמות והנצחה בקדנציה קודמת זכור לי היטב הלחץ שהיה בינינו כחברות וחברי ועדה לשינוי שמות רחובות שאינם קרויים על שם אישים שונים - מכיוון ששם של פרח, מקצוע או אירוע היסטורי - אין מי שיגן או יתקומם כנגד החלפתו", סיפר פנקס. "המצב הזה הביא לשינוי שקט, שלילי בעיניי, שבמסגרתו שמות רחובות רבים שביטאו שאר רוח, נושאים היום שמות עסקנים שרובם חסרי משמעות לרוב מוחלט של תושבי העיר ומבקריה, אף שאין ספק שאותם אישים תרמו לא מעט במעשיהם, בעודם בחיים".