ממולא בכל טוב: פילה דג במילוי גבינת פטה ותרד טורקי
מחפשים ארוחת צהריים שלא מכבידה על הבטן, אבל תשביע אתכם לפחות עד הארוחה הבאה? מנה קלה ומרשימה של פילה דג במילוי גבינת פטה ותרד טורקי לצד גבעולי אספרגוס מרעננים
פילה דג במילוי גבינת פטה ותרד טורקי
שימו לב: חשוב לערבב היטב את הרוטב (הפונדו) במשך כל זמן הבישול.
המרכיבים ל-2 מנות:
1 דג פלמידה, נקי מקשקשים וללא עצמות, פרוס ל-4 חתיכות פילה (כל מנה מורכבת מ-2 יחידות)
150 גרם גבינת פטה עיזים מעודנת "משק צוריאל"
100 גרם תרד טורקי
1 כף חמאה
מלח, פלפל
8 גבעולי אספרגוס, חלוטים וחצויים
לרוטב (פונדו):
קליפה מגורדת מלימון אחד
100 גרם גבינת מסקרפונה
100 גרם גבינת רוקפור
50 גרם גבינת פרמג'אנו
1/4 כוס יין לבן
1 כף חמאה
2 ענפי טימין
100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- מכינים את הדגים: מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את הדגים, ומתבלים במלח ופלפל. מחממים חמאה במחבת. מוסיפים את עלי התרד, מתבלים במלח ופלפל ומניחים את התרד על 2 הפילטים. מפזרים את גבינת הפטה מעל התרד, ומניחים מעל את 2 הפילטים הנוספים עם העור כלפי מעלה.
- אופים את הדגים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות. ב-2 הדקות האחרונות של האפייה מוסיפים את האספרגוס לחימום עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
- מכינים את הרוטב: מחממים חמאה בסיר קטן. יוצקים לסיר את היין הלבן ושמים את הטימין. מוסיפים את הגבינות ומחצית מגבינת המסקרפונה, ובוחשים. יוצקים לתערובת את השמנת המתוקה ומגרדים פנימה את הלימון. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק. טועמים את הפונדו, ומשפרים טעמים לפי הצורך. סוחטים פנימה מיץ מ-1/2 לימון.
- הגשה: מסדרים את האספרגוס על צלחת הגשה ומניחים את הדגים מעל. בעזרת כף מניחים את המסקרפונה שנשארה מעל הדגים, ובוזקים עליהם מחצית מהרוטב. את החצי השני משאירים בכלי ליד המנה כדי שכל סועד יוסיף לפי טעמו. ניתן להגיש בליווי 1/2 לימון.
- המתכון באדיבות מסעדת "כרמים", הממוקמת בכניסה למושב סגולה
במהלך חודש ינואר מתקיים במבחר מסעדות מובילות בישראל פרויקט יצירתי ויוצא דופן - "טעימה מהגליל". כל אחד מהשפים שלוקחים בו חלק הגה, יצר ושיבץ בתפריט שלוש מנות מיוחדות המשלבות מוצרי איכות של "משק צוריאל".
פילה דג במילוי פטה עיזים ותרד טורקי
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים