היועמ"ש אישר את העלאת שכר המינימום
היועץ המשפטי לממשלה אישר את מתווה העלאת שכר המינימום בשלוש פעימות, עד ל-5,000 שקל ברוטו בחודש החל מה-1 בינואר 2017. ההעלאה תעוגן בהחלטת ממשלה ותובא לאישור מליאת הכנסת עוד בתקופת הבחירות
שכר המינימום בישראל יעלה ל-4,650 שקל ברוטו בחודש החל מה-1 באפריל 2015, ל-4,825 שקל ברוטו בחודש החל מה-1 ביולי 2016 ול-5,000 שקל ברוטו בחודש החל מה-1 בינואר 2017. העלאת שכר המינימום תעוגן בהחלטת ממשלה ותובא לאישור מליאת הכנסת עוד בתקופת הבחירות. כך אישר היום (ג') היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין.
- האוצר וההסתדרות סיכמו את העלאת שכר המינימום
- העבודה והליכוד יפעלו להעלאת שכר המינימום
- היועמ"ש בלם את בנט; צו ההרחבה לא אושר
אישורו של היועץ המשפטי לממשלה למהלך, למרות מערכת הבחירות שמתקיימת בישראל, ניתנה לאחר שבכירי האוצר נפגשו עם יו"ר ההסתדרות והגיעו עמו להסכמות שעולות בקנה אחד עם המלצת היועמ"ש שניתנה לפני כשבועיים. המלצה זו הייתה לגבש הסכמות שמבוססות אך ורק על ההבנות שאליהן הגיעו הצדדים לפני התפרקות הממשלה, ולא לכלול בהן נושאים שנידונו ואל התקבלה הסכמה בנוגע אליהם.
המלצת היועץ המשפטי נבעה מהפרקטיקה הנהוגה בישראל, שלפיה הממשלה אינה יוזמת במהלך מערכת בחירות מהלכים שעשויים לשנות מהותית את המציאות שעמה תצטרך להתמודד הממשלה שתוקם לאחר הבחירות. מהמלצתו משתמע כי לפני פירוק הממשלה דנו האוצר וההסתדרות באפשרות לקבע את שכר המינימום בישראל על רמה של 52% משכר הממוצע במשק, אך לא הגיעו להסכמות בנוגע לצעד זה.
בנוגע למתווה העלאת שכר המינימום בשלוש פעימות, שררה הסכמה עוד לפני הבחירות והמתווה אף עוגן בהסכם קיבוצי שנחתם בתחילת דצמבר בין ההסתדרות לבין נציגי המעסיקים במגזר הפרטי. עם זאת, יישום ההסכם הותנה בתמיכתה של המדינה והחלתו גם על עובדיה מגזר הציבורי. כעת, משהתקבל אישורו של היועמ"ש, צפויה הממשלה להחיל את העלאת שכר המינימום על עובדיה והוא ייכנס לתוקף בכל המשק.
יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, בירך על אישור היועמ"ש. "הושלמה הדרך להליך החקיקה ולהעלאת שכר המינימום", מסר. "שכרם של 700,000 עובדות ועובדים יעלה החל מה-1 באפריל בשלוש פעימות ל-5,000 שקל וזוהי בשורה חברתית חשובה ביותר במאבקנו לצמצום פערים בחברה הישראלית".
השכר הממוצע ירד ל-9,161 שקל
השכר הגבוה ביותר נמדד בענף הכרייה והחציבה (20,773 שקל בחודש) ונמוך ביורת נמדד בענף האירוח והאוכל (4,235 שקל בחודש). מספר משרות השכיר עמד על 3,216.5 מיליון, ירידה של 0.27% לעומת חודש ספטמבר ועלייה של 0.46% לעומת אוקטובר 2013.