המשטרה ממליצה: להעמיד לדין את בן אליעזר
בתום החקירה נגד הח"כ לשעבר הודיעה המשטרה כי גיבשה תשתית ראייתית נגדו. הוא חשוד בקבלת שוחד, אנשי העסקים אברהם נניקשווילי וג'קי בן זקן חשודים במתן שוחד. פרקליטי בן אליעזר: ייאבק על שמו הטוב, למרות מצבו הרפואי
המשטרה ממליצה להעמיד לדין את חבר הכנסת לשעבר שהודיע לאחרונה על פרישתו מהחיים הפוליטיים: המשטרה הודיעה כי סיימה את החקירה בעניינו של בנימין (פואד) בן אליעזר, וגיבשה תשתית ראייתית נגדו ונגד עשרה נוספים, בהם אנשי העסקים אברהם נניקשווילי וג'קי בן זקן. בן אליעזר חשוד בקבלת שוחד, נניקשווילי ובן זקן חשודים במתן שוחד. בנוסף נמצאו ראיות להגשת כתבי אישום גם נגד שני בניו של בן אליעזר וכן נגד איש העסקים רוי מוצפי.
עוד בחדשות:
מכתב הטייסים להנהלת אל על: 'אתם אחראים'
טופורובסקי העיד בפרשה; יועץ ליברמן בעבר "נעלם"
החקירה הייתה פעילות משותפת של יאח"ה והרשות לאיסור הלבנת הון, שהיו אלה שהציגו למשטרה את ההעברות החשבונאיות של בן אליעזר. פרקליטיו של בן אליעזר מסרו כי הוא דוחה את המלצות המשטרה מכול וכול. "במשך 60 שנה שירת בן אליעזר את מדינת ישראל נאמנה ובתחושת שליחות, והוא נחוש להיאבק על שמו הטוב חרף מצבו הרפואי המורכב".
עורכי הדין נתי שמחוני ויואב סננס, ממשרד "הרצוג פוקס נאמן", המייצגים את נניקשווילי, מסרו בתגובה: "אין לנו אלא להצר על התנהלותה של המשטרה, שבחרה לא להודיע למר נניקשווילי או סניגוריו את דבר המלצתה ויידעה אך ורק את אמצעי התקשורת. כמי שמכירים את נניקשווילי, את פועלו ואת מערכת היחסים הקרובה והמיוחדת שלו עם בן אליעזר, אין להמלצת המשטרה על מה להסתמך. אנו סמוכים ובטוחים כי הפרקליטות תבחן את הדברים כהווייתם ותגיע להחלטה מושכלת שלפיה לא נפל כל רבב בהתנהלותו, ותורה על סגירתו של התיק".
בא כוחו של בן זקן, עו"ד ירון ליפשס, מסר בתגובה: "מדובר בפעם הראשונה בהיסטוריה המשפטית שבה אדם מואשם בעבירה חמורה של מתן שוחד, כשכל הגורמים מסכימים שלא הייתה לו כל מעורבות בעניין והוא כלל לא ידע עליו: לא ממי שנתן את ההלוואה (ננקשווילי), ולא ממי שקיבל אותה (בן אליעזר)".
החקירה בנושא החלה בלהב 433 לפני כמה חודשים לפי החלטת היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, ובהנחיית מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יוחנן דנינו, וראש האגף לחקירות ולמודיעין ניצב מני יצחקי. במהלך החקירה תושאלו עשרות מעורבים, בוצעו חיפושים, לרבות בכספת שבבעלות בן אליעזר בבנק, וכן בוצעו פעולות חקירה בחו"ל בתיאום עם רשויות האכיפה בארה"ב.
לפי החשד, החל מ-2006, בעת כהונתו של בן אליעזר כשר התשתיות ובהמשך כשר התמ"ת, אנשי עסקים המקורבים אליו העבירו לידיו סכומי כסף גבוהים בתמורה לקידום אינטרסים עסקיים
שלהם. בנוסף נחקרה פעילות הלבנת הון של בן אליעזר בהיקף של מיליוני שקלים שהוסוותה לפי החשד בחשבונות בני משפחתו בהמרות כספיות בצ'יינג'ים (נותני שירותי מטבע). לפי החשד, הכסף שימש, בין היתר, לרכישת נכסי נדל"ן ובחלקו הוסתר במזומן בכספת בבנק.
בתום החקירה קיבל ניצב יצחקי את המלצת מפקד להב 433 ניצב רוני ריטמן והיחידה החוקרת ביאח"ה, כי קיימת תשתית ראייתית מספקת נגד בן אליעזר לביצוע עבירות של לקיחת שוחד, הלבנת הון, מרמה והפרת אמונים ועבירות מס. התיק, שנחקר ביחד עם רשות המסים, יועבר בימים הקרובים לעיון לפרקליטות מחוז תל אביב מיסוי וכלכלה, לצורך קבלת החלטה אם להגיש כתבי אישום.
עד הרגע האחרון התלבטו במשטרה אם להכליל את בן זקן בכתב האישום. בסופו של דבר, על רקע השותפויות שלו עם נניקשווילי והעובדה שבן אליעזר קידם על פי החשד את עסקיהם המשותפים, הוחלט להאשים גם את בן זקן בגין הלוואה בסך 1.3 מיליון שקל שהועברה מנניקשווילי לבן אליעזר.