שתף קטע נבחר

 

ההחלטה שתגרום לכם לרזות בקלות בלי דיאטה

רוצים לרזות השנה? אל תתחילו בדיאטה, כי רובן נכשלות. מה כן עובד? קבלו עצה ראשונה - הקטינו כמויות מזון. איך עושים את זה בקלות? הכל כאן בכתבה. סדרה חדשה של 4 עצות לשנה חדשה ורזה

שנה חדשה היא הזדמנות נהדרת לקבל החלטות טובות עבור עצמנו. בדרך כלל מדובר בהחלטות על שינויים התנהגותיים שקשה לנו לוותר עליהם, למרות שמאד היינו רוצים.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

החלטה לרדת במשקל ולאמץ הרגלי אכילה בריאים, הם אחד התחומים שרבים חושבים עליהם בתחילת השנה. גם שילוב של יותר פעילות גופנית וכניסה לכושר מתחברים לאותה נישה של שיפור הבריאות שלנו והרגשתנו עם הגוף.

 

יש אנשים שמעדיפים לקבל החלטות חותכות של "שחור ולבן", להיכנס לדיאטה דרסטית  או לגזור על עצמם תוכנית אימונים מפרכת עם מאמן צמוד. האמת, כדי לראות תוצאות שיישארו איתנו לאורך כל השנה (ובתקווה גם בשנים הבאות), עדיף שהשינויים יהיו פחות דרסטיים ויותר מתונים, כדי שנוכל לשלבם בצורה טובה ונוחה באורח החיים שלנו.

 

בכתבו הבאת אביא מספר עצות ל"החלטות טובות" שאתם יכולים לקבל עבור עצמכם שיובילו לשיפור ההרגשה, בניית הרגלי אכילה בריאים ואפילו לירידה במשקל. כל זאת בלי להרגיש שאנחנו סובלים, מקריבים ומתוסכלים במהלך התהליך. כן, אם אתם סובלים זה לא יחזיק לאורך זמן אז חבל בכלל להתחיל.

 

עוברים לתזונה בריאה :

17 הגורמים שישפיעו - כמה תרזו בדיאטה?

לאכול קטניות בלי תופעות הלוואי: השיטות והטריקים

קשה לכם לשתות מים? הירקות שיצילו מהתייבשות

 

הנה כמה עצות ל"החלטות טובות" שאתם יכולים לקבל עבור עצמכם שיובילו לשיפור ההרגשה, בניית הרגלי אכילה בריאים ואפילו לירידה במשקל. כל זאת בלי להרגיש שאנחנו סובלים, מקריבים ומתוסכלים במהלך התהליך. כן, אם אתם סובלים זה לא יחזיק לאורך זמן אז חבל בכלל להתחיל.

 

הסתפקו בחתיכת עוגה אחת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הסתפקו בחתיכת עוגה אחת(צילום: shutterstock)

 

קודם כל, הקטינו כמויות

יש המון אוכל טעים מסביבנו. הפיתויים גדולים וקשה מאד להימנע, במיוחד כאשר המזון מונח לפנינו, מריח טוב ונראה נהדר. בחלק גדול מהמקרים הבעיה נובעת מהכמות שאנו אוכלים.

 

אילו הינו יודעים להסתפק בקובית שוקולד אחת במקום לרדת על כל האריזה. אילו הינו יודעים להסתפק בפרוסת עוגה אחת במקום לקחת עוד אחת ועוד אחת. כן, בעיית הכמויות היא חלק בלתי נפרד מבעיית ההשמנה.

 

גם בארוחות מרכזיות, אנו אוכלים הרבה פעמים כי "האוכל טעים" לנו ולא בגלל שאנו עדין מרגישים רעב. אנו ממשיכים וממשיכים עם עוד תוספת של אוכל או שמראש מעמיסים על הצלחת מזון מעבר לכמות שמתאימה לנו.

 

אחת הבעיות היא שהקיבה שלנו התרחבה ואנו כבר לא מסוגלים להרגיש את הכמות האמיתית שדרושה לגוף שלנו. אנו גם לא מקשיבים לגוף וממשיכים להעמיס קלוריות עודפות בכל הזדמנות ובכל ארוחה.

 

לא משנה אם מדובר באוכל דיאטטי או אוכל משמין. כאשר אוכלים ממנו הרבה בסוף משמינים. כן, אפשר לאכול "הרבה דיאטה" ולעלות במשקל במקום לרדת.

המטרה - להקטין את הכמות שאוכלים בכל ארוחה על מנת להקטין את גודל הקיבה וללמוד לעצור לפני שאנו מרגישים מלאים מדי.

 

ללמוד מחדש את נקודת השובע האמיתית שלנו ולהסכים לוותר על כמויות גדולות של מזון שלא טובות עבורנו. בקיצור, להפסיק לאכול עם העיניים ולהתחיל להקשיב לבטן!

 

אז איך תעשו זאת?

 

1. איכלו רק מצלחת אחת

 החליטו מראש שאתם אוכלים בצלחת אחת ולא אוכלים במקביל מכמה צלחות. זה חשוב במיוחד בארוחת בופה בה אנו רוצים להספיק לאכול מכל המזונות ובפועל אוכלים כמויות גדולות בהרבה צלחות.

 

אם אתם רוצים גם סלט וגם מנה עיקרית, כולם על צלחת אחת! אל תעמיסו כל אחד מהם בצלחת נפרדת!

 

2. אל תיקחו תוספת בארוחה

גם אם האוכל מאד טעים, קבלו החלטה שאתם לא לוקחים תוספת. בתחילת הארוחה החליטו מה הכמות שאתם רוצים לאכול.

 

איכלו לאט ונסו להנות מהטעם בלי למהר כדי לקחת עוד תוספת. לא פשוט להימנע מאכילה נוספת, כאשר אנו נהנים מהאוכל, אבל צריך ללמוד להנות גם מכמות יותר קטנה.

 

3. החליטו מראש לאכול פחות

נסו לקבוע מראש לאכול פחות בכל הארוחות המרכזיות ביום. כלומר, גם אם אתם לוקחים את אותה כמות מזון כמו בעבר, נסו 1/4 מהכמות לא לאכול.

 

המטרה לקבל החלטה גורפת שבכל ארוחה אתם מוותרים על מכמות קבועה של מזון שנהגתם לאכול בעבר. עם הזמן גם נפח הקיבה יצטמצם וגם כמות הקלוריות היומית תרד ותאפשר שינוי במאזן הקלוריות היומי.

 

4. השאירו את הביס האחרון בצלחת

אם עדין קשה לכם לוותר על נפח גדול של מזון בכל ארוחה, נסו להתחיל בקטנה. בלי קשר לגודל הארוחה, נסו לא לאכול את הביס האחרון. לא משנה אם הוא חסר קלוריות או עשיר מאד, החליטו שאותו אתם לא אוכלים!

 

עצם ההחלטה לא לסיים הכל מהצלחת חשובה מאד ועשויה לסייע לכם ללמוד להקשיב לגוף, לשמוע מתי הוא שבע ולא להרגיש מחויבים תמיד להשאיר "צלחת נקייה".

 

5. לימדו מחדש את "נקודת המלאות הטובה"

רבים לא באמת מכירים את התחושה של ה"מלאות הטובה". אצל רבים קיים הצורך להגיע עד תחושת "מפוצצים" כדי להרגיש שסיימנו לאכול, אך זו לא תחושה נכונה.

 

צריך ללמוד מהי "תחושת מלאות טובה" בה הגוף מלא עד הנקודה הנכונה של הקיבה, ולא מותח אותה מעבר לגודלה הפיזיולוגי שמותאם לנו.

 

עבור רבים התחושה תהיה חדשה, ותדרוש זמן הסתגלות. עם זאת, אם תתנו לקיבה צ'אנס, תגלו שהגוף מדבר ואומר מה טוב לו, אנחנו פשוט הפסקנו להקשיב.

 

הכותבת היא דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc, מנהלת תחום התזונה במרכז הרפואי "מדיקס" בתל אביב





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
החלטה ראשונה שנ: הקטינו כמויות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים