שתף קטע נבחר
 

חדשנות שיווקית: ללמוד בגובה 35,000 רגל

החלום של כל יזם צעיר הוא לקבל זמן איכות עם המנטור המועדף עליו. מיזם של ענקית התעופה דלתא מייצר סביבת מפגש חדשנית בין יזמים למנטורים, בגובה 35 אלף רגל: צריך רק להירשם דרך לינקדאין ולהזמין מקום בטיסה. איש השיווק איתן ויצמן מתאר את המוצר שהלהיב אותו

אתה יזם צעיר שחולם על פגישה עם אחד המומחים המובילים בעולם בתחום שלך. פגישה כזו, אפילו קצרצרה, היא בגדר חלום בלתי מושג. אבל לאנשים האלה שאתה מחפש אף פעם אין זמן. ואם יש להם זמן, יש תור עצום של יזמים כמוך, שרק מחכים לכמה דקות מיוחלות עם האיש שעשוי לשנות את חייהם. רגע לפני שאתה מרים ידיים וגונז את הסטארט-אפ - ענקית התעופה "דלתא" נכנסת לתמונה.

 

כתבות נוספות במדור המוצר שהלהיב אותי :

 

מדי יום טסים עם חברת התעופה האמריקנית אנשי העסקים הבכירים ביותר בעולם, "מנטורים" בתחומם. מאומנות, דרך כלכלה ועד טכנולוגיה והיי-טק. הישיבה במטוס נתפסת כזמן פנוי - בלי סלולרי, בלי מזכירה, וכמט ללא הפרעות חיצוניות.

 

בדלתא מצאו ש"ריכוז המוחות" על מטוסי החברה הוא נכס נדיר, וניצלו את ההזדמנות: באתר החברה היא מגלה מי מהמומחים מתכוון לטוס, מתי ולאיזה יעד. כל יזם צעיר מוזמן לנסות ולהירשם דרך הלינקדאין ולבקש לשבת ליד המומחה "שלו" בזמן הטיסה. בכך מייצרת דלתא כלי שמפגיש בין היזמים למנטורים, בגובה 35 אלף רגל.

 

כולנו רגילים למסרי הפרסום של חברות התעופה: הן מציעות לנו מחירים נמוכים, נוחות בטיסה, שירות איכותי של הדיילים ואפילו עוד מקום לרגליים. "דלתא" הצליחה לייצר שירות שאנשים יירצו, כלי שימושי שעונה על צורך אמיתי ומסייע לאנשים.

חברת דלתא (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חברת דלתא(צילום: shutterstock)

התובנה והכוונה של השירות הגיעה ממקום חברתי, או יותר נכון אי צדק חברתי: יזמים צעירים שלא מצליחים להיפגש עם מי שיכול להעניק להם את ההכוונה שהם כל כך זקוקים לה. השירות החדשני של דלתא מייצג את הרעיון שבו מותג מעניק ערך מוסף לצרכן אף שאינו קשור בהכרח למוצר.

 

למה השירות החדשני של דלתא מעניין ומהפכני?

עם השנים אמון הצרכנים במותגים נשחק. כולם מבינים שהצרכן החדש בוחן את המותגים בצורה יותר ביקורתית ויותר מפוכחת, ושכתוצאה מכך הם לא יכולים לייצר עוד סיפור שבמרכזו רק רצונות המותג. המותגים מנסים לספר סיפור שמספק מענה לצרכים אישיים של הצרכן, ובכך לצמצם את הפער בין המטרות של המותג לבין הצורך של הצרכן גדול.

 

אחת הדרכים להחזיר את אמון הצרכנים מתמקדת באיתור הערך המוסף שהמותג יכול לתת לצרכן. לדברי סיימון סינק, גורו בתחום השיווק, כל מותג צריך לשאול את עצמו: למה אני מתעורר מחר בבוקר, ומה המהות שלי בעולם הזה, במטרה למצוא ולהבין את התפקיד של המותג בעולם הזה (Purpose) ואיך הוא יכול לעזור לאנשים - בלי סיסמאות ובלי אוויר חם.

 

החשיבה הזו טומנת בחובה שינוי משמעותי: הערך המוסף שעל המותגים לתת לצרכנים אינו קשור רק למוצר שהם משווקים, אלא משרת אג'נדה שלמה של המותג, המלווה לעיתים עם אמירה חברתית ורצון לתקן. דלתא, עם שירות ה"תיווך" שיצרה לפגישות באוויר בין יזמים למומחים, הצליחה לעשות בדיוק את זה: להעניק Purpose למותג שלה.

 

הכותב הוא סמנכ"ל השיווק של חברת הפניקס וחבר באיגוד השיווק הישראלי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
הייתם מוכנים לעלות על טיסה רק כדי ללמוד ממנטור?
מומלצים