שתף קטע נבחר
 

באות מאהבה: פטריות שמפיניון ממולאות בגבינת עזים

פותחים את השבוע החורפי עם מנה קלה להכנה, שדורשת מינימום עבודה ותשמח להשתלב כפתיח מושקע לארוחה הערב: פטריות שמפיניון במילוי גבינת עזים ותאנים, ברוטב שמנת ופרמאג'אנו שאי אפשר להפסיק לאכול

פטריות ממולאות בגבינת עזים ברוטב שמנת ופרמג'אנו

 

המרכיבים:

1/2 קילו פטריות שמפיניון גדולות, טריות, ללא ה"רגל"

400 גרם גבינת עזים 'מה עז', "משק צוריאל"

100 גרם תאנים

400 גרם קמח

4 ביצים

400 גרם פירורי לחם

 

לרוטב שמנת: 

1/2 ליטר שמנת מתוקה

100 גרם גבינת פרמג'אנו

קורט מלח ופלפל

קורט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השמפניון: טוחנים את התאנים עם גבינת העזים עד לקבלת מרקם רך של חמאה. שמים ב-3 קערות נפרדות את הקמח, הביצה ופירורי הלחם (כל מרכיב בנפרד).  
  2. ממלאים את הפטריות בגבינת העזים וטובלים בקערה עם הקמח. מעבירים לקערה עם הביצה ומסיימים בקערה עם פירורי הלחם (כמו בהכנת שניצל).
  3. מעבירים את הפטריות למחבת עמוקה עם שמן, ומטגנים עד להזהבה (היזהרו שלא לשרוף אותן).
  4. מכינים את הרוטב: מרתיחים בסיר קטן את השמנת המתוקה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד לרתיחה (בסופו של הבישול - הרוטב צריך להיות סמיך למדי).
  5. הגשה: יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה, ומסדרים מעליו את הפטריות הממולאות. מגישים חם.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

  • המתכון באדיבות מסעדת מונטיפיורי, שכונת ימין משה במשכנות שאננים, ירושלים.

 

  • במהלך חודש ינואר מתקיים במבחר מסעדות מובילות בישראל פרויקט יצירתי ויוצא דופן - "טעימה מהגליל". כל אחד מהשפים שלוקחים בו חלק הגה, יצר ושיבץ בתפריט שלוש מנות מיוחדות המשלבות מוצרי איכות של "משק צוריאל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
מלאות בכל טוב. פטריות ממולאות בגבינת עזים ברוטב שמנת ופרמג'אנו
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים