כשמנהיגת הימין הקיצוני בצרפת מריחה דם
בשעה שמנהיגי צרפת, בראשות הנשיא הולנד, קוראים לבני עמם להפגין אחדות בעקבות מתקפת הטרור האחרונה, מרין לה פן גם כואבת את מותם של חפים מפשע, אך באותה עת מנצלת את האבל הלאומי כדי לתקוף את האיסלאם הקיצוני והמהגרים בתקווה שזה ישתלם לה בבחירות הבאות
מתקפת הטרור בצרפת - עדכונים אחרונים:
גרמניה: הצתה בעיתון שפרסם איורי מוחמד
המחבל סגר, פרנסואה ביקש להיכנס לחנות ונרצח; מיכאל הוחזק עם בנו וניצל
מסתמן: הנרצחים בפריז ייקברו בהר הזיתים
חשש מעוד פיגועים של "תאים רדומים" ודאעש
לה פן רוצה מאוד לשחזר את ההצלחה הגדולה שנחל אביה ז'אן מרי לה פן, מייסד מפלגת "החזית הלאומית" מ-2002 - ואף להתעלות עליה. לפני כ-13 שנה עלה לה פן האב לסיבוב השני בבחירות לנשיאות, והפסיד בו רק משום שמחנה השמאל נאלץ "לבלוע גלולה מרה" ולהעביר את תמיכתו לנשיא המכהן מהימין ז'אק שיראק.
מה הסיכוי של לה פן לעלות לסיבוב השני בבחירות לנשיאות וגם לנצח בו? עוד מוקדם לענות על שאלה זו, אולם נראה כי מי שהייתה בעברה עורכת דין וראשת מועצה וכיום מנהיגה את הימין הקיצוני בצרפת סימנה לעצמה מטרה נעלה יותר - ארמון האליזה בפריז. והיא עושה מאמצים רבים להגיע לשם, גם אם חלק מצעדיה נתפשים שנויים במחלוקת כמו הצעתה האחרונה להשיב את עונש המוות במדינה.
על הכוונת: מהגרים ומוסלמים
שיעור התמיכה בלה פן וב"חזית הלאומית" הולך ועולה בצרפת, והבחירות המקומיות האחרונות (מרס 2014) והבחירות לפרלמנט האירופי (מאי 2014) אותתו שלה פן והימין הקיצוני צוברים כוח תוך ניצול המצב הכלכלי הקשה ושיעור האבטלה הגבוה. לכך יש להוסיף את התבטאויותיה הדמגוגיות נגד מהגרים ובני מהגרים שנולדו בצרפת, שגורמות לא פעם לסערה ציבורית בצרפת אך באותו זמן מעבירות למחנה שלה עוד ועוד קולות של מצביעים שמאוכזבים מהמצב הכלכלי, חברתי וביטחוני במדינה.
מתקפות הטרור שהכו בפריז בשבוע החולף וגבו את חייהם של 17 בני אדם נפלו כפרי בשל בידיה של לה פן בת ה-46. אי אפשר להטיל ספק בפטריוטיות של מנהיגת הימין הקיצוני ובצער שהביעה על מותם של אזרחים חפים מפשע, אבל אין ספק שהיא קיבלה תחמושת רבה שבה תשתמש בימים הקרובים ובקמפיין הבחירות הבא שלה.
אם הנשיא הולנד וממשלתו עושים מאמצים רבים שלא להדיר את הקהילה המוסלמית הגדולה - כחמישה מיליון בני אדם - הרי שלה פן עושה בדיוק את הדבר ההפוך. היא אמרה שצרפת צריכה להתעמת עם האמונות הדתיות של המחבלים שפרצו למשרדי העיתון "שארלי הבדו" וביצעו בו טבח. לא מפתיע, אם כן, שהיא לא הוזמנה ל"עצרת הרפובליקנית" הגדולה הערב שתיערך בפריז בהשתתפות מאות אלפי בני אדם, בהם ראשי מדינות וארגונים מקומיים, לאות הזדהות עם הרוגי הפיגועים בעיתון הסאטירי ובמרכול היהודי "היפר כשר".
אביה של מרין, ז'אן מרי, גם לא נוהג לשמור את דעותיו לעצמו ואמר אתמול "אני לא שארלי הבדו" במחאה על הקריאה של הנשיא הולנד ושל קודמו סרקוזי לצרפתים להתאחד כאומה ולהילחם נגד הפגיעה בערכיה הליברליים והדמוקרטיים של צרפת ונגד הקיצוניות. "כולנו שארלי, אני שארלי. ובכן, מצטער, אני לא שארלי", אמר לה פן בן ה-86. "מותם של 12 בני עמי שאיני רוצה בכלל לדעת את דעותיהם הפוליטיות נגע בי, אף שאני כבר יודע אותן. אלה (עובדי 'שארלי הבדו') היו אויבי 'החזית הלאומית' שרק באחרונה דרשו לפרק את המפלגה".
מהתבטאויות העבר האחרונות של לה פן הבת ניתן להסיק שגם היא לא שארלי. התפוח לא נפל רחוק מהעץ.