ג'ורג' קלוני: 'שלא ניסחף בגל האנטי-מוסלמי'
כוכבי הוליווד הגיעו אל השטיח האדום של טקס פרסי גלובוס הזהב נושאים שלטי "Je suis Charlie" והביעו תמיכתם בתושבי צרפת ובמבקשי חירות בעולם. "אסור לנו לצעוד בפחד", אמר השחקן ג'ורג' קלוני בנאומו
שעות ספורות אחרי מצעד התמיכה הגדול בפריז לזכר קורבנות הפיגוע במערכת המגזין הסאטירי שארלי הבדו, הגיע זמנם של כוכבי הוליווד להביע את הזדהותם עם העם הצרפתי במהלך טקס גלובוס הזהב ה-72. ג'ורג' קלוני, הלן מירן, דיאן קרוגר, ג'ארד לטו ואחרים ניצלו את תשומת הלב התקשורתית שהוענקה להם על השטיח האדום ועל הבמה בטקס שנערך לפנות בוקר (ב') בלוס אנג'לס כדי למחות נגד הטרור וניסיון ההשתקה האלים וכן לקרוא: "Je suis Charlie".
עוד לפני פתיחתו הרשמי של הטקס הנוצץ, אותו ארגן תא הכתבים הזרים של הוליווד, נצפו בדרך למלון הילטון בוורלי הילס הכוכבים כשהם מצוידים בשלטים, סיכות ופריטים אחרים שהוקדשו לזכר קורבנות שארלי הבדו. קלוני שהגיע בין השאר כדי לקבל את פרס ההומניטריות מטעם המארגנים, התייצב עם אשתו אמל (הידועה כפעילת זכויות אדם) כשהם עונדים סיכות ועליהם נכתב "Je suis Charlie" ("אני שארלי").
עוד לפני הטקס, המגה-מפיק הארווי ווינסטין פרסם מכתב פומבי בו הציע כי מנחות טקס גלובוס הזהב טינה פיי ואיימי פוהלר וכלל משתתפי האירוע יתייצבו באופן נחרץ לצד הצרפתים ולעודד את אחדותם. "אני מקווה שמישהו כמו טינה, איימי או ג'ורג' קלוני יקרא להרים כוסית עם 300 מיליון הצופים מסביב לעולם ולקרוא: אני שארלי, אני יהודי, אני אחמד".
במהלך הטקס קלוני לא הרים כוסית, אך נשא נאום נוקב אותו הקדיש לעם הצרפתי וחפצי החירות בכל העולם. "היום היה יום יוצא מן הכלל", אמר השחקן והבמאי בן ה-53, "מיליוני אנשים - לא רק בפריז אלא בכל העולם, נוצרים, יהודים ומוסלמים, מנהיגי מדינות מכל העולם - הם לא צעדו במחאה, הם צעדו מתוך תמיכה ברעיון שאנחנו לא נלך בפחד. לא נעשה זאת. אז Je suis Charlie".
לאחר מכן במסיבת העיתונאים הסביר קלוני את גישתו להתערבותם של היוצרים בסוגיה זו. "אמנות וסרטים מפגרים בכשנתיים אחרי הסיפור החדשותי. לוקח זמן לכתוב תסריט", אמר, "כרגע, אנחנו מנסים לעכל את הרעיון של איך העולם יראה. אני מקווה שלא נגיב בדרך שגויה. יש גל אנטי-מוסלמי גדול באירופה, ואנחנו צריכים לוודא שלא ניסחף עמו". הוא הוסיף כי "זהו רגע חשוב, ואנחנו צריכים לעמוד ביחד או שנתמוטט".
גם ג'ארד לטו החליט להתבטא בנושא מעל לבמת הטקס, רגע לפני שהעניק את פרס שחקנית המשנה לפטרישיה ארקט על הופעתה ב"התבגרות". השחקן זוכה האוסקר פנה למצלמה ואמר: "לאחינו, אחיותינו, חברינו ומשפחותינו בצרפת, מחשבותינו, תפילותנו והלבבות שלנו איתכם הלילה. אנחנו אוהבים אתכם, אני שארלי".
לצד המלים שנאמרו על הבמה, חלק מהנוכחים - גם אלו שלא זכו הפעם להעניק פרס או לזכות בו - דאגו שקולם יישמע, ולו באמצעות פריטי לבוש שונים בעודם צועדים על השטיח האדום. כך למשל הלן מירן הוותיקה שהיתה מועמדת לפרס השחקנית הראשית בקומדיה/מיוזיקל (על הופעתה ב"מסע של מאה צעדים") אשר הגיעה לטקס לטקס כשהיא עונדת עט על שמלת הערב כסמל למתקפה על מאיירי העיתון הצרפתי. בנוסף נשאה שלט "Je suis Charlie".
שלט דומה הניפו השחקנית האוסטרית דיאן קרוגר ובן זוגה השחקן ג'ושוא ג'קסון כשהגיעו לטקס, וכך גם המלחין הצרפתי זוכה האוסקר אלכסנדר דספלט שהיה מועמד לפרס על הפסקול של "משחק החיקוי" (הפסיד ליוהאן יוהאנסון האיסלנדי שעיצב את הפסקול של "התיאוריה של הכל"). גם השחקנית הוותיקה קתי בייטס חלקה את רשמיה באמצעות הטלפון הנייד שלה, ובו אותה סיסמה שהפכה לחביבה על באי הטקס "Je suis Charlie".