בצל פרשת השחיתות קירשנבאום פורשת ומצהירה: "אשמור על שתיקה בחקירה"
חברת הכנסת שחשודה בפרשת השחיתות פורשת מהחיים הפוליטיים ולא תשתף יותר פעולה עם המשטרה. הבוקר היא הגיעה שוב לחקירה בלהב 433. ליברמן: "מאחל לך שתשובי אלינו במהרה"
חברת הכנסת פאינה קירשנבאום , שחשודה בפרשת השחיתות הקשורה בבכירי ישראל ביתנו, הודיעה היום (ב') שבכוונתה לשמור על זכות השתיקה בחקירתה. בשל כך, הודיעה שהיא פורשת מהכנסת ולא תתמודד בבחירות 2015. "בלב כבד, ולאחר התלבטות ארוכה החלטתי כי בנסיבות הללו אינני יכולה להיחקר בצורה הוגנת וראויה ובלית ברירה החלטתי לבחור בזכות השתיקה". קירשנבאום נחקרת הבוקר במשרדי יחידת להב 433.
פרשת השחיתות - כתבות אחרונות:
- חשד: 2 מיליון שקל נוספים בחשבון קירשנבאום
- ישראל ביתנו במוקד פרשת השחיתות: "מנסים לפגוע בנו"
- השחיתות: 3 עדי מדינה, עוד בכיר נחקר
- חשד: קיבלו מיליוני שקלים, נתנו נופש לחו"ל לקירשנבאום
- וינשטיין לקירשנבאום: אל תגיעי למשרד הפנים
- נעלם ונרצח? מה עלה בגורל היועץ של ליברמן
היא הוסיפה: "מאחר שמקובל עליי כי כאשת ציבור לבחירה בזכות השתיקה משמעויות והשלכות רבות, החלטתי שלא לרוץ בבחירות הבאות, לצאת מהחיים הציבוריים ולהשקיע את זמני בהגנה על חפותי כמו גם בשיקום משפחתי".
יו"ר ישראל ביתנו, שר החוץ אביגדור ליברמן, הודיע לקירשנבאום כי הוא "מקבל את פרישתה בצער, מתוך הבנה שזוהי החלטתה הסופית שנתקבלה לאחר ששקלה זאת בכובד ראש". עוד נמסר מליברמן כי "כמי שבמשך קרוב ל-20 שנה היה נתון בעצמו לרדיפה ולהאשמות שווא, אני יודע מה עובר עלייך ועד כמה זה קשה, לך ולמשפחתך. אני מקבל את התפטרותך בלב כבד ומתוך ידיעה ששיקולים זרים של גורמים אינטרסנטיים הם אלו שגרמו לכך. אני מאחל לך שתשובי אלינו במהרה לאחר שיוכח, קבל עם ועדה, ששמך הוכפש לשווא ושלא נמצא רבב במעשייך".
בשבוע שעבר מצאו חוקרי המשטרה 2 מיליון שקלים נוספים בחשבון בנק נוסף הקשור לקירשנבאום. בכך עלה לכ-4 מיליון שקל סכום הכסף שנתפס על ידי המשטרה בחשבונותיה. מיד לאחר מכן הודיעה המשטרה כי על רקע התפתחויות בחקירה צפויה המשטרה לבצע גל מעצרים.
עם הפיכת החקירה לגלויה הצטיידו חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה בצווי בית משפט, המאפשרים להם לחדור לחשבונות בנק וחשבונות נוספים שיש למעורבים בפרשה ולתפוס כספים שהם חושדים שהושגו בדרך לא כשרה. קירשנבאום, שעד הבוקר נחקרה פעם אחת בנושא,
סיפקה גרסה להימצאות הכספים בחשבונה, ואולם במשטרה לא מיהרו לקנות את הגרסה הזו והחשבון הוקפא.
ככל שחוקרי יאח"ה מתעמקים בהעברות הכספיות במשרדי הממשלה מתגלה כיצד פעלה השיטה של העברות הכספים לגופים ציבוריים, איגודים ועמותות - בתמורה לנתח כספי שחזר לאנשי ישראל ביתנו ולמקורביהם. בשל ריבוי העצורים בפרשה וההיקפים שלה הקשורים למוסדות שונים ברחבי הארץ, נדרשה המשטרה לכמה עדי מדינה.
במלך החקירה חתמה המשטרה על הסכמים עם עדי מדינה, שלכאורה הסכימו לספר את כל האמת ולהפליל את שאר המעורבים. גורמים המקורבים לחקירה אמרו: "הרבה אנשים מעוניינים לשתף פעולה עם החוקרים, גם כדי להציל את עורם וגם כי הם מבינים שהראיות נגדם חזקות".