בקלי קלות: פסטה ברוטב עגבניות, סרדינים ומוצרלה
מחפשים לגוון את מנת הפסטה שלכם, ולהחליף את רוטב הבולונז הרגיל ברוטב מעניין הרבה יותר? לפניכם מתכון קל להכנה וטעים לא פחות של פסטה ברוטב עגבניות עם סרדינים ומוצרלה שלא תרצו להפסיק לאכול
פסטה ברוטב עגבניות עם סרדינים ומוצרלה
המרכיבים:
1 חבילת פסטה (פטוצ'יני) איכותית, מבושלת על פי הוראות היצרן
1 קופסה של סרדינים כבושים איכותיים, מסוננים מהשמן וקצוצים דק
לרוטב:
10 עגבניות חלוטות או 2 קופסאות של עגבניות מרוסקות (עדיפות לתוצרת איטליה)
1 בצל לבן שלם, קצוץ דק
4 שיני שום, קצוצות דק
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל
להגשה:
צרור בזיליקום
גבינת כדורי מוצרלה קטנים של "משק צוריאל"
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שקוף. מוסיפים את השום והעגבניות, ומבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות. טוחנים את מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק.
- מערבבים את הרוטב המוכן עם הפסטה המבושלת ומוסיפים פנימה את הסרדינים הקצוצים.
- הגשה: מחלקים את הפסטה לקערות ומעל כל קערה מניחים 5 כדורי מוצרלה ו-2 עלי בזיליקום. מגישים חם.
- המתכון באדיבות מסעדת אונו, ויצמן 2, תל אביב.
- במהלך חודש ינואר מתקיים במבחר מסעדות מובילות בישראל פרויקט יצירתי ויוצא דופן - "טעימה מהגליל". כל אחד מהשפים שלוקחים בו חלק הגה, יצר ושיבץ בתפריט שלוש מנות מיוחדות המשלבות מוצרי איכות של "משק צוריאל".
פסטה עם סרדינים, עגבניות ומוצרלה
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים