הצינור שממנו דלף נפט בערבה נלקח לבדיקה
אנשי המשרד להגנת הסביבה חתכו את קטע הצינור שבו אירעה הדליפה, שזיהמה לפחות עשרת אלפים טון מאדמות הערבה. סגן השר אקוניס אמר כי בקרוב יפורסמו מסקנות ביניים מחקירת האסון
אנשי המשרד חתכו את קטע הצינור שבו אירעה הדליפה, שזיהמה לפחות עשרת אלפים טון מאדמות הערבה, ושלחו אותו לבדיקה במעבדה. כל ההיבטים הקשורים לצינור צפויים להיבדק, דוגמת המבנה הטכני שלו, הברגים, סימני שחיקה ועוד.
במשרד להגנת הסביבה מקווים להגיע לממצאים גם לגבי התנהלות קצא"א, לרבות מתי בדיוק נודע להם על הדליפה ומה האמצעים שבהם השתמשו כדי להשתלט עליה.
לעוד כתבות בכלכלה ירוקה
30 חברות מתמודדות: 144 דונם יטוהרו בעברונה
700 גרם בשבוע: הישראלים ממחזרים יותר
ניו-יורק אוסרת השימוש בכלים מקלקר
הממצאים שיתגלו מבדיקת הצינור יגלו האם היו סימנים כי הוא צפוי להיסדק, והאם בקצא"א ידעו על מצבו גורמים בקצא"א אמרו כי יסייעו למשרד בכל אשר יזדקקו.
סגן השר להגנת הסביבה, ח"כ אופיר אקוניס, אמר: "כחודש וחצי לאחר אסון דליפת הנפט וזיהום שמורת עברונה, אנחנו כבר בשלב בדיקת הצינור ובזמן הקרוב מאוד אנחנו מתכוונים לפרסם מסקנות ביניים של האסון".
אתמול ביקר אקוניס שוב באזור האסון. מנכ"ל רשות הטבע והגנים, שאול גולדשטיין, עדכן את סגן השר כי כל חברה מ-30 החברות שמתמודדת תבצע ניסוי, על חשבונה, בטכנולוגיה שהיא מציעה לטיהור הקרקע ולאחר מכן יוחלט כיצד לטפל בנפט מבלי לגרום נזק לשמורה. במהלך הסיור ביקרו בסכרים, שהוקמו במטרה למנוע את התפשטות הזיהום במקרה של שיטפון. כל 700 השלוליות שהיו פזורות לאורך מספר קילומטרים של תוואי הזיהום, נשאבו על-ידי עובדי רשות הטבע והגנים וקצא"א וכיום השמורה נקייה מכל נפט נוזלי. הסכנה בנפט נוזלי היא, בין היתר, פיזורו והרחבת הזיהום במקרה של שיטפון.