משאית זבל הרעישה בלילה - התושב יפוצה
תושב פתח-תקווה תבע את העירייה כיוון שהמשאית לפינוי אשפה הגיעה סמוך לחצות במוצאי שבת. בעירייה טענו כי יש להם שיקול דעת לחרוג מהתקנות, אך בית המשפט לא השתכנע וקבע פיצוי בסך 3,500 שקל
משאית הזבל העירה אתכם בלילה? ייתכן שמגיע לכם פיצוי: עיריית פתח-תקווה תפצה את תושב העיר ב-3,500 שקלים, כיוון שפינתה אשפה כמה פעמים סמוך לחצות ופעם אחת ב-3:20 לפנות בוקר. כך קבע לאחרונה בית המשפט לתביעות קטנות בעיר.
התובע טען כי בארבעה מקרים שונים במוצאי שבת הגיעו משאית הזבל ועובדי התברואה לפנות את האשפה בין 22:30 ל-23:40. בערב ראש השנה האחרון הם הגיעו לפנות את הזבל ב-3:20 לפנות בוקר. התובע הציג סרטון במהלך עדותו ואמר כי פנה כמה פעמים לעיריית פתח תקווה לפני שהגיש את התביעה, אולם משאית הזבל המשיכה להגיע בשעות הערב המאוחרות והלילה.
עוד בכלכלה ירוקה :
30 מטר מתחת לת"א: נשלמת חפירת המנהרה
700 גרם בשבוע: הישראלים ממחזרים יותר
ניו-יורק אוסרת השימוש בכלים מקלקר
בעיריית פתח תקווה טענו כי התושב לא הוכיח כלל את תביעתו, שכן על-פי התקנות למניעת רעש, על התובע הנטל להוכיח את עוצמת הרעש, באמצעות המדדים הקבועים בהן ובתקנות למניעת מפגעים (רעש בלתי סביר). בעירייה הפנו את בית המשפט לחוק עזר עירוני וטענו כי מכוחו יש לעירייה שיקול דעת לחרוג במקרים מסוימים מהתקנות למניעת רעש. לעניין הנזק, טענה העירייה, כי הנזק לו טוען התובע אינו בבחינת נזק הניתן לפיצוי כספי וכי כל ניסיונו הוא לסחוט כספי ציבור.
הרשמת הבכירה אושרית הובר היימן, שדנה בתיק, הביאה בהחלטתה ציטוט מחוק למניעת מפגעים, שקובע: "לא יבצע אדם ולא ירשה לאחר, באזור מגורים, בין השעות 06:00-22:00 למחרת ובימי מנוחה לבצע פעולות פריקה וטעינה או טלטול מכלים לרבות מכלי אשפה, חביות, מכלי גז מיטלטלים, סחורות וכיוצא באלה, באופן הגורם או העלול לגרום לרעש".
עם זאת, הרשמת הוסיפה כי עירייה מוסמכת לחוקק חוקי עזר כדי לאפשר לה לבצע את הפעולות שהיא נדרשת ומוסמכת לעשותן על-פי פקודת העיריות או כל דין אחר ולעזור לה בביצוען.
אבל, סייגה הרשמת, שיקול דעתה של העירייה בקביעת חוקי עזר אינו מוחלט והוא מוגבל בגבולות של חוקיות, סבירות ומידתיות, ככל גוף מנהלי אחר.
בסיום ההחלטה, כתבה הרשמת, כי "לאחר שלקחתי בחשבון את מכלול נסיבות העניין, ובכלל זה את מספר הפעמים שבהן חרגה העירייה מהוראות התקנה, מחד, ומאידך את מספר הפעמים מתוכן שהדבר נעשה מתוך שיקולים של הגנה על בריאות הציבור, וכן את הרעש הנוצר כתוצאה מפינוי האשפה, את העובדה שהתובע פנה אל העירייה קודם להגשת התביעה, אולם ההפרות חזרו". לעיריית פתח תקווה ניתנו 15 ימים כדי לערער על פסק הדין.