שתף קטע נבחר
 

טרור שרואים משם לא רואים מכאן

אירופה רואה בטרור הפלסטיני תוצר של הסכסוך. האם כעת תשתנה התמונה?

על רקע אירועי הטרור בצרפת נקרתה לראש הממשלה הזדמנות - שהלוואי שניתן היה לוותר עליה - לצילום קבוצתי עם מנהיגי העולם הנאור ונאור פחות, כולל עם אבו מאזן שנוכחותו מן הסתם היתה לצנינים מבחינת ראש הממשלה.

 

הצילום הזה יסייע לו מן הסתם במערכת הבחירות הקרבה לחזק את דימויו כמר ביטחון, כמי שראוי להפקיד בידיו את המאבק בטרור הנישא בפי כל. כראוי למעמד מסוג זה לא הסתפק ראש הממשלה בהנצחת נוכחותו אלא ניצל את האירוע בבית הכנסת בפריז להביע את דעתו בסוגיית המאבק בטרור.

 

עוד בערוץ הדעות של ynet

אז איפה באמת הכסף? / ליה אטינגר

האינטרס הציבורי בשחרור אתי אלון / בועז סנג'רו

 

נתניהו סבר ש"יש משמעות רבה לכך שהעולם ראה את ראש ממשלת ישראל צועד עם כל מנהיגי העולם במאמץ אחד נגד הטרור או לפחות בקריאה להתאחד". ראש הממשלה גם הביע תקווה כי לנוכח ההחרפה הצפויה בגל הטרור ראוי שאירופה תתאחד ואם בכך לא די הוא הוסיף כי הוא מקווה "שהיא גם תתעשת". עוד הוסיף ש"ישראל תומכת באירופה במאבקה בטרור והגיע הזמן שאירופה תתמוך בישראל בדיוק באותו מאבק".

ספק רב אם אירופה תשנה את גישתה  (צילום: חיים צח, לע"מ) (צילום: חיים צח, לע
ספק רב אם אירופה תשנה את גישתה (צילום: חיים צח, לע"מ)
 

בדבריו ביטא נתניהו ביקורת ואכזבה על החד-צדדיות ביחסים בין אירופה וישראל. זו אולי הסיבה בעטיה הוא קרא לאירופה להתעשת ולראות בישראל בת ברית שווה במאבק בטרור. האם ניתן לצפות שקריאת ראש הממשלה תיפול על אזניים קשובות? ספק רב אם אירופה, ארצות הברית ורוסיה ישנו את עמדתן לגבי הטרור שעמו מתמודדת ישראל זה עשורים. ישראל גורסת שטרור הוא טרור הוא טרור ומכאן שדינו של טרור בחוצות תל אביב וירושלים - שלעתים גבה מחיר כבד מאוד - הוא כדין הטרור בניו יורק, במדריד, בלונדון ובפריז. מדינות המערב, לעומת זאת, מבצעות הבחנה בין הטרור הפלסטיני המכוון נגד ישראל לבין הטרור שעמו הן מתמודדות.

 

לרבים מאיתנו זכורות שנות האינתיפאדה השנייה שבהן ציפינו לאמפתיה ולתמיכה מורלית במאבק בטרור המתאבדים שלא תמיד - אם להתבטא בזהירות - היו מנת חלקנו. על השאלה מדוע מנהיגי המערב לא הזכירו את ערי ישראל כשטרחו להזכיר את הטרור הרצחני שפקד חלק מבירות המערב לא זכינו לתשובה ברורה. וכשקיבלנו אותה נאמר לנו כי הרקע לטרור הפלסטיני מקורו בסכסוך בינינו לפלסטינים ואילו סיבותיו של הטרור המפנה כלפי האירופאים והאמריקנים שונות.

 

המסקנה לדידם של האירופאים והאמריקנים הייתה שמציאת פתרון מדיני לסכסוך הישראלי-פלסטיני תביא ממילא להפסקת הטרור או לפחות להקטנת ממדיו. גם רוסיה של פוטין שחלק מהישראלים רואים בו פרטנר למאבק בטרור טרחה להבהיר כי אין מקום להשוואה בין הטרור הצ'צ'ני שעמו נאבקת רוסיה (שמנהיגה פוטין גם כן נעדר מהפגנת הסולידריות בפריז) לבין הטרור הפלסטיני. באותה מידה יש להניח כי אירופה לא הייתה ואיננה שותפה לחיבור שמיהר ראש הממשלה לעשות בין חמאס לבין דאעש.

 

בקשתו של ראש הממשלה לתמיכת אירופה בישראל במאבק בטרור באה ותבוא לידי ביטוי בשיתוף פעולה ברמה של שירותי מודיעין, חילופי מידע וכדומה. כלומר בסיכול פעולות טרור. מעבר לכך יש להניח שאירופה תמשיך לראות במאמץ המדיני למציאת פתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני אלמנט חשוב במאבק בטרור.

 

הכותב כיהן כשגריר ישראל בגרמניה

 

גולשים מוזמנים להציע טורים במייל הבא: opinions@y-i.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפריצה המשטרתית ל"היפר כשר" בפריז
מומלצים