שתף קטע נבחר

 

שיעור באזרחות: "ראינו כמה כוח ועוצמה יש לנו"

יום אחד שבו כחצי מיליון תלמידים שבתו דחק את המורים ומשרד החינוך להגיע לפשרה שתאפשר את חידוש הטיולים. יו"ר מועצת התלמידים: "לא הייתה להם ברירה, אלא להקשיב". בדרך לפוליטיקה? "יש לי עוד הרבה זמן"

רק בת 17 וכבר רשמה לעצמה הישג בלתי-מבוטל. המתווה שהביא אתמול (ד') לסיום השביתה הקצרה של תלמידי חטיבות הביניים והתיכונים הבליט את פועלה של מובילת המאבק: יו"ר מועצת התלמידים הארצית גל יוסף. אחרי שהוחלט בעקבות המאבק כי המורים ישובו ללוות את הטיולים השנתיים אמרה יוסף ל-ynet: "ראינו כמה כוח יש לנו כשאנחנו מתאחדים סביב מטרה אחת".

 

עוד בחדשות:

הרצוג הציג את הרשימה: "ההנהגה הבאה של המדינה"

דנינו: הר הבית הוא איום קיומי על מדינת ישראל

 

גל יוסף: "ראינו כמה כוח ועוצמה יש לנו"    (צילום: אסף מגל)

גל יוסף: "ראינו כמה כוח ועוצמה יש לנו"    (צילום: אסף מגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כחצי מיליון תלמידים הדירו אתמול את רגליהם מבתי הספר העל יסודיים לאות מחאה על החלטת ארגון המורים העל יסודיים להפסיק ללוות טיולים. גם המורים רשמו לעצמם הישג לאחר שבישיבה בהשתתפות יו"ר הארגון רן ארז, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה רז נזרי, מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן ומזכ"ל הסתדרות המורים יוסי וסרמן, הוסכם על מתווה שנועד להקטין את מידת הסיכון לאישום פלילי נגד עובד הוראה שהשתתף בטיול.

 

המתווה אפשר למורים לקבל החלטה על חזרה לליווי תלמידים, ובכך הסתיימה למעשה שביתת התלמידים. כבר לפני חודשיים כשיו"ר ארגון המורים ארז הודיע חד-צדדית כי אנשיו יפסיקו להצטרף לתלמידים בטיולים, ניסתה יוסף לתווך בינו לבין משרד החינוך. לפני שלושה שבועות הודיעה יו"ר מועצת התלמידים כי אם עד אמצע החודש לא יימצא פתרון, תלמידי החטיבות והתיכונים יפתחו בשביתה.

גאים בהישג. כרזה שהפיצו התלמידים לאחר החזרת הטיולים ()
גאים בהישג. כרזה שהפיצו התלמידים לאחר החזרת הטיולים

"לכולנו הייתה מטרה משותפת". יוסף ()
"לכולנו הייתה מטרה משותפת". יוסף

בזמן השביתה: טיול במקום לימודים ()
בזמן השביתה: טיול במקום לימודים

יוסף, תלמידת י"ב בתיכון אחד העם בפתח תקווה, הצליחה לשתק למשך יום אחד את בתי הספר. "אני שמחה שאחרי השביתה הצלחנו להביא להחזרת הטיולים", אמרה. זה לא היה מאבק אחד נגד השני, לכולנו הייתה מטרה משותפת, השאלה הייתה מה הדרך שנעבור עד שנשיג פתרון. אף אחד לא רצה להמשיך במצב של שביתה ואי-יציאה לטיולים. אני חושבת שבסופו של דבר זו הצלחה של כולנו".

 

במהלך הראיון הדגישה יוסף כי ההחלטה לפתוח בשביתה לא הייתה קלה עבורה. "אני פחות מאמינה בדרך של כוחניות, השביתה הייתה אופציה אחרונה מבחינתנו כי בסופו של דבר גם היא פוגעת בתלמידים. אנחנו ספגנו הרבה מאוד, בוטלו כל כך הרבה טיולים שלא בהכרח יחזרו, והרגשנו שאנחנו חייבים לעשות צעד דרסטי בשביל לעורר את כל הצדדים".

 

שיר המחאה של מועצת תלמידים

שיר המחאה של מועצת תלמידים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

על הכוח העצום שקיבלה לידיה אמרה יוסף: "זה גרם לי להבין מה יש לנו. ראינו איך תוך יום-יומיים אנחנו יכולים להגיע ל-700 אלף בני נוער, וכמה כוח ועוצמה יש לנו כשאנחנו מתאחדים סביב מטרה אחת, כי בסופו של דבר לא הייתה להם ברירה אלא להקשיב לנו".

 

היא לא רואה את עצמה מנהיגה, ולמרות ההצלחה שקצרה אין לה כרגע שאיפות פוליטיות: "לא הייתי מצליחה לעשות את זה לבד, אני עובדת עם כל המליאה שלי במועצה הארצית ויחד העברנו את זה לשטח. אני לא חושבת כרגע על פוליטיקה, השאיפות הקרובות יותר הן לסיים את הבגרויות ולעשות שירות משמעותי מאוד בצבא. אחרי זה נחשוב קדימה. בני המשפחה מאוד גאים בי".

 

הטיולים בוטלו, התלמידים מוחים    (צילום: עופר מאיר, אלי סגל, עידו ארז, הרצל יוסף ואניה גנגוריין)

הטיולים בוטלו, התלמידים מוחים    (צילום: עופר מאיר, אלי סגל, עידו ארז, הרצל יוסף ואניה גנגוריין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"נתנו לתלמידים יותר מדי כוח"

מנגד, היו כאלה שהרימו גבה וטענו כי השביתה מהווה פרס לתלמידים. יו"ר התאגדות המנהלים לשעבר, אריה לוקר, כינה את המהלך "אנרכיה", ומורה ממרכז הארץ אמר בהקשר זה: "התלמידים יכלו להפגין מדי יום בתום הלימודים, וזה היה נותן את אותו אפקט. התבלבלנו, נתנו להם יותר מדי כוח". על כך אמרה יוסף בתגובה: "הרוב הגדול תמך בנו והבין ללבנו. הטיולים השנתיים הם גם חוויה עבורנו, זה אחד הדברים שאנחנו הכי מחכים לו במהלך השנה. זה מה שזוכרים".

 

המתווה שעליו הסכימו הצדדים מחולק לשלושה: הדרג המקצועי שיטפל במקרה משפטי הקשור לפגיעה בטיולים הועלה מדרג ביניים לפרקליט מחוז, לעובד הוראה תינתן אפשרות להיות

מוזמן לשימוע בפני פרקליט המחוז לפני הגשת כתב אישום, ולארגון המורים תהיה אפשרות להיות שותף לתהליך ולהביע את עמדתו.

 

כמו כן, יהיה הארגון שותף בפורום חדש שיוקם יחד עם המשנה ליועץ המשפטי לממשלה ונציגים מטעם משרד החינוך. מטרת הפורום תהיה לטפל בכל ההיבטים הבטיחותיים והמשפטיים של טיולים, חלוקת האחריות וכו'. במקביל, ארגון המורים ומשרד החינוך ייכנסו למשא ומתן אינטנסיבי על מנת להוסיף תקנים של קציני בטיחות לטיולים של בתי הספר, לשינוי נוהלי הבטיחות של הטיולים והתאמתם למציאות החדשה.

 

המורים הפסיקו את הטיולים אחרי שהוחלט לפתוח מחדש תיק חקירה על טביעתו למוות של תלמיד בחמי טבריה ב-2009. החקירה מתנהלת נגד מנהל בית הספר, רכז השכבה, המחנך והמציל במקום. ארגון המורים הודיע לפני כחודש כי אנשיו לא ייקחו חלק בליווי טיולים עד שתהיה להם חסינות מתביעות פליליות.


פורסם לראשונה 14/01/2015 23:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים