שתף קטע נבחר

במגרש של הגדולות: תמר בליץ מסתערת על כדורסל הנשים

בגיל 32 ואחרי שהשאירה קריירת היי-טק מאחור, למנכ"לית החדשה של ליגת הנשים - שחקנית כדורסל בעצמה - כבר יש חזון ברור. בלי לחשוש היא מספרת איך תהפוך את הענף לאיכותי יותר ("ההשקעה תיתן תוצאות"), מתוקצב יותר ("גיוס ספונסרים הוא תהליך") ומסוקר יותר ("התקשורת היא שותפה מלאה שלנו"). ראיון היכרות

מעטים הם האנשים שהולכים אחרי הלב שלהם גם בבחירת מקום העבודה. תמר בליץ, כך מסתבר, היא אחת היוצאות מהכלל. אחרת אי אפשר להסביר מדוע עזבה את עולם ההיי-טק לטובת תפקיד מנכ"לית ליגת הנשים בכדורסל - הג'וב אליו מונתה בשבוע שעבר. "הבנתי כנראה שזה הייעוד שלי", היא צוחקת. "רציתי תמיד לשלב את האהבה הגדולה שלי עם העבודה".

 

בליץ (32), מהנדסת תעשייה וניהול במקצועה, היא גם כדורסלנית פעילה בעצמה - בעוצמה מודיעין מהליגה הארצית. בשלוש השנים האחרונות עבדה באינטל, בניהול פרויקטים בתחום התוכנה, וכעת החליטה לשלב ביזנס עם פלז'ר. "רציתי ללכת אחרי מה שאני אוהבת", מסבירה השבוע בראיון ראשון מאז המינוי היוקרתי.

 

 

"בא לי לקום בבוקר בכיף". בליץ (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
"בא לי לקום בבוקר בכיף". בליץ(צילום: אבי מועלם)

 

"הבנתי שעולם ההיי-טק הוא קצת פחות בשבילי. אני מאוד אוהבת כדורסל, עוקבת אחרי מה שקורה בלי הפסקה, תמיד עסקתי בספורט והחלטתי לשנות כיוון. הרי אם הכל היה סובב סביב הכסף, אז אתה מתאר לעצמך שהייתי נשארת בהיי-טק".

 

אנשים שקוראים את זה עכשיו בטח תופסים את הראש, מורטים שערות ולא מבינים למה עשית את זה.

"לי בא לקום בבוקר בכיף. רציתי ללכת אחרי מה שאני אוהבת, לעשות דבר שאני יותר מתחברת אליו".

 

לתפקיד, תאמינו או לא, היא הגיעה די במקרה. "סיימתי לימודי תואר ראשון בתעשייה וניהול, ועבדתי באינטל במשרת סטודנטים בניהול פרויקטים, שם רכשתי ניסיון ניהולי", משחזרת בליץ את מסלול חייה. "הצעתי את עצמי לתפקיד אחר במסגרת 'אתנה' (המועצה הציבורית לקידום נשים בספורט), והגיעה אלי פנייה ממנהלת ליגת הנשים. החלטתי שזה זה".

 

את משחקת בעוצמה מודיעין, זאת אומרת שאת גם אוהבת כדורסל, אבל האם יש לך את הכישורים הניהוליים לתפקיד מנכ"לית?

"מגיל צעיר אני עוסקת בספורט. כנערה, אולי תופתע, שיחקתי בכלל כדורגל במכבי ת"א. בהמשך עברתי לכדורסל. שיחקתי במכבי שוהם, א.ס. סביון/גני יהודה וכיום בעוצמה מודיעין בליגה ארצית. אני בהחלט חושבת שיש לי את הכישורים למשרת מנכ"לית ליגת ווינר לנשים. עבדתי במשך שנתיים באינטל בניהול פרויקטי, וזה נתן לי ניסיון והבנה מבחינת ניהול מערכת".

 

את בן אדם עסוק. למה את צריכה עוד תפקיד על הראש?

"בעיקר כי מדובר במשרה מאתגרת מאוד. אני יכולה להגיד לך שזו תהיה עבודתי היחידה ואשקיע את מירב האנרגיה שבי כדי להצליח בה".

 

"תמיד אהבתי ספורט". רמלה ואשדוד נאבקות  (צילום: עודד קרני, איגוד הכדורסל) (צילום: עודד קרני, איגוד הכדורסל)
"תמיד אהבתי ספורט". רמלה ואשדוד נאבקות (צילום: עודד קרני, איגוד הכדורסל)

 

 

איך תסתדרי עם כל האינטריגות מסביב לקבוצות והיו"רים? את הרי נכנסת לגוב אריות.

"אני רק בימים הראשונים שלי בעבודה, ועדיין בתהליך חפיפה עם המנכל"ית היוצאת גבי בן אליהו. ההתרשמות הראשונית שלי היא שמדובר במנהלת מאוחדת ומגובשת, התומכת בעומדת בראשה, איריס שטרק, שהובילה יחד עם ועדת איתור מסודרת את תהליך בחירת המנכ"לית. התרשמתי מאווירה המחבקת וזכיתי להרבה ברכות. את האמת, אני מרגישה שנקלטתי במערכת שרוצה בי".

 

"החלום הוא לראות אולמות מלאים"

מה המשפחה אומרת על הג'וב החדש?

"מאוד תומכת, כמו גם מעגלי החברים הקרובים שלי. כולם מפרגנים, אני יכולה להגיד לך שאבא שלי מאוד גאה בי".

 

בואי נדבר על הליגה עצמה. קבוצות כמעט ולא מצליחות לגמור את החודש, שלא לדבר על להעמיד תקציב לעונה שלמה. איך דבר כזה יכול להשתנות, או לפחות איך אפשר לעזור יותר לקבוצות?

"ממה שכבר הספקתי ללמוד, המנהלת השיגה מהטוטו ומ'אתנה' סכום של למעלה משני מיליון שקלים, וממפעל הפיס סכום של 880 אלף שקל. הקבוצות נהנות מתקציבים עירוניים ומתנהלות באחריות כלכלית מרבית, ואינן נכנסות להרפתקאות כספיות".

 

החולי הגדול של הליגה, לפחות בשנים האחרונות, הוא מיעוט הקהל. איך מצליחים להביא אותו למגרשים?

"אחד האתגרים הגדולים שלי הוא להגדיל את מספר הצופים בכל האולמות. אני מאמינה שעם שיתוף פעולה בין כל קבוצת הליגה ובעזרת פעילות מערכתית נצליח להרחיב את מעגל האוהדים".

 

הספונסרים יגיעו לליגה הזו לדעתך?

"גיוס הקהילה העסקית לתמיכה והוספת חסויות בליגה הוא תהליך, ואין ספק שמדובר במשימה קשה מאוד. המנהלת גייסה למשימה הזאת את אשת שיווק הספורט ברוריה ביגמן. יש לה ניסיון רב בתחום, וכולנו מקווים שהיא תצליח לייצר מקורות כספיים חדשים לליגה".

 

"מאמינה בשיתוף הפעולה בין כל הקבוצות" (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
"מאמינה בשיתוף הפעולה בין כל הקבוצות"(צילום: אבי מועלם)

 

אחת ההחלטות הראשונות של איריס שטרק בתפקיד היא להוציא את המעודדות מהאולמות. את חושבת שזה נכון בהתחשב בעובדה שעיקר הקהל שמגיע למגרשים מורכב מגברים?

"המטרה של הקבוצות היא להביא את כדורסל הנשים למודעות התרבותית המשפחתית, כדי שלמשחקים יבואו משפחות. הקבוצות משלבות הופעות של ריקודים סלוניים, מופעי ג'ודו וקאפוארה, כמו גם ריקודים בסגנון שנות ה-60. יש כאן משהו שונה ואני מאד מתחברת אליו. הפעילות הזאת יוצרת מעורבות של המשפחות. הצעירים והצעירות שבאים איתם למשחקים  נחשפים בצורה הזאת לכדורסל הנשים. מי שמגיע ממשיך אחר כך לבוא, זה תופס אותו".

 

בכל קבוצה יש 3 זרות, וזה עוד לפני שדיברנו על המתאזרחות. לא עדיף לראות ליגה עם צביון יותר ישראלי?

"הקטנת מספר הזרות לשלוש היה בבחינת מהפך. אני יודעת שבקבוצות משקיעים בטיפוח שחקניות צעירות, מאמינה שההשקעה תיתן תוצאות ובעתיד הישראליות תשתלבנה בליגה הבכירה. חשוב לציין שמתבצעת פעילות חשובה לקידום הצעירות בשיתוף עם 'אתנה'. שחקניות בוגרות משמשות כמנטוריות לצעירות, ואני רואה בזה פעילות מקצועית חשובה ביותר לקידום הדור הצעיר".

 

"המטרה היא שיבואו יותר משפחות". נעמה שפיר בפעולה (צילום: עודד קרני, איגוד הכדורסל) (צילום: עודד קרני, איגוד הכדורסל)
"המטרה היא שיבואו יותר משפחות". נעמה שפיר בפעולה(צילום: עודד קרני, איגוד הכדורסל)

 

מה בעצם החזון שלך? המטרות להמשך הדרך?

"אני רואה חשיבות גדולה בהגברת הפעילות והמעורבות של הקבוצות בקרב ולמען הקהילה. החלום שלי הוא לראות אולמות מלאים בקהל מגוון מכל שכבות הגיל. כדורסל נשים, וזה לא סוד, הוא הענף הפופלארי ביותר בארץ מבין משחקי הכדור. אני חייבת לומר לך שלתקשורת חלק מהותי בהגברת המודעות. סיפרו לי שבעבר התקשורת הייתה הרבה יותר מעורבת בכדורסל נשים. זוהי הזדמנות מצוינת לפנות אליך, למשל, כדי להעביר את המסר: תשקיעו הרבה יותר בסיקור כדורסל נשים. תקדישו לענף יותר נפח תקשורתי. זו תהיה תרומתכם. מבחינתי זה בגדר ביצה תרנגולת, כי אני רואה בתקשורת שותפה מלאה שלנו".

 

המודל: דורון שפר

אם חשבתם שבליץ תשב כל היום במשרד עם חליפה, אז אתם יכולים להיות רגועים. היא יוצאת לשטח. אמנם רק בשבוע שעבר היא זכתה למשרד משלה באיגוד הכדורסל, אבל עוד לפני היא כבר הספיקה לצפות בשני משחקים, כולל ה-40:57 של מ.ס. אשדוד על אליצור רמלה ברבע גמר גביע המדינה.

 

"אני אוהבת כדורסל בלי קשר", היא מודה. "ומאלה שרואות כל משחק שיש בטלוויזיה, בכל ענף. עוד לפני המינוי הלכתי למשחקי נבחרת הנשים ואת אלה בליגה שהלכתי אליהם בשבוע האחרון אני יכולה להגיד לך שמאוד נהניתי לראות. וזה עוד, כמה שזה יישמע מצחיק, ה'עבודה' שלי. בכל מקרה, אני עוד צריכה ללמוד את התפקיד לעומק".

 

ויש לך כבר ממי ללמוד. איריס שטרק, יו"ר מנהלת הליגה, לוקחת את התפקיד הזה על גבה כבר כמה שנים.

"התרשמתי מאוד מאיריס, ויש לכך חלק נכבד בהחלטתי להצטרף למנהלת בתפקיד המנכ"לית. אני מאד מעריכה את פעילותה כיו"ר המנהלת, אותה היא עושה בהתנדבות, מהבנת החשיבות שהיא רואה בשילוב בין תחום הספורט וקידום הנשים. זהו תפקיד מורכב, מלא באתגרים ובמשברים, ואיריס עושה זאת בהצלחה רבה. היא הביאה עמה ניהול מקצועי, הטמיעה כללים לניהול תקין, ביססה את המנהלת בתחומי הפעילות השונים וכעת מובילה אותה להישגים נוספים. זאת בהתאם לראייה אסטרטגית, שתבטיח את מקומה של ליגת העל נשים כליגה מקצועית, תחרותית והישגית, המהווה דוגמא לדור הצעיר בכלל ושל הכדורסלניות העתיד בפרט".

 

"התרשמתי ממנה מאוד". איריס שטרק, יו"ר המנהלת (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
"התרשמתי ממנה מאוד". איריס שטרק, יו"ר המנהלת(צילום: אורן אהרוני)

 

וכנערה צעירה, היה לך מודל לחיקוי אחר מתוך הכדורסל?

"דורון שפר היה ללא ספק מישהו שהערצתי. אני יכולה לגלות לך שבאותו יום שבו הוא הודיע על פרישה, נסעתי לסיני והייתי בדיכאון יום שלם. עד היום אני זוכרת את המשפט שלו: 'הלב אמר לי לפרוש'. הוא לא היה רק שחקן, אלא גם בן אדם ענק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
תמר בליץ במשרד החדש
צילום: אבי מועלם
מומלצים