שתף קטע נבחר
 

פותחים שבוע בסטייל: ברוסקטה טונה טטאקי

מקבלים את השבוע החדש עם מנה מרשימה וקלה להכנה שתגרום לכם להרגיש כמו במסעדה: שף ניצן רז ("טוקו") מלמד אתכם להכין ברוסקטה טונה טטאקי עם רוטב פסטו יפני שלא תרצו להפסיק לנשנש

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ברוסקטה טונה טטאקי

 

המרכיבים: 

 

לטונה טטאקי:

נתח טונה אדומה במשקל 200 גרם

קורט זרעי כוסברה

מלח גס, פלפל - לפי הטעם

קורט סוכר

שמן לציפוי הדג

 

לרוטב פסטו יפני:
צרור בזיליקום
1/2 צרור פטרוזיליה.
100 גרם קשיו
100 גרם גבינת פרמזן
50 מ"ל מירין
20 מ"ל סויה

 

להגשה:

3-4 פרוסות לחם קלוי (ברוסקטה)

גבינת מוצרלה, חתוכה לפרוסות דקות

עגבניות שרי חתוכות לרבעים - לפי הטעם

קורט מלח גס

מעט שמן זית

מעט חומץ בלסמי

מעט טוביקו אדום

 

אופן ההכנה:

מכינים טונה טטאקי: כותשים את זרעי כוסברה במכתש ומניחים על מגש. מוסיפים מלח גס, פלפל, קורט סוכר ושמן ומצפים את הטונה. מחממים מחבת עד לדרגת עישון, ויוצקים פנימה מעט שמן. צורבים את הטונה מ-2 צידיה (הקפידו לא לצרוב את הטונה יתר על המידה, כדי שלא לפגוע בטעמה). בסיום הצריבה פורסים את הדג לפרוסות בעובי של סשימי.  

מכינים את רוטב הפסטו: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מחית אחידה. מזלפים למעבד המזון שמן, וממשיכים לעבד את התערובת עד לקבלת מרקם חלק.
הגשה: מורחים על הברוסקטה פסטו יפני, מניחים מעל פרוסת מוצרלה וכמה פרוסות מהטונה. מניחים מעל 1/4 עגבניית שרי, מתבלים במלח גס ויוצקים מעל שמן זית, חומץ בלסמי וטוביקו אדום.

 (צילום: רועי רשף) (צילום: רועי רשף)
(צילום: רועי רשף)
 

  

  • המתכון באדיבות מסעדת "טוקו". רמת החייל, תל אביב. 

 

  • במהלך חודש ינואר מתקיים במבחר מסעדות מובילות בישראל פרויקט יצירתי ויוצא דופן - "טעימה מהגליל". כל אחד מהשפים שלוקחים בו חלק הגה, יצר ושיבץ בתפריט שלוש מנות מיוחדות המשלבות מוצרי איכות של "משק צוריאל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי רשף
מרשימה. ברוסקטה טונה טטאקי
צילום: רועי רשף
מומלצים