שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

פותחים שבוע בסטייל: ברוסקטה טונה טטאקי

מקבלים את השבוע החדש עם מנה מרשימה וקלה להכנה שתגרום לכם להרגיש כמו במסעדה: שף ניצן רז ("טוקו") מלמד אתכם להכין ברוסקטה טונה טטאקי עם רוטב פסטו יפני שלא תרצו להפסיק לנשנש

 

ברוסקטה טונה טטאקי

 

המרכיבים: 

 

לטונה טטאקי:

נתח טונה אדומה במשקל 200 גרם

קורט זרעי כוסברה

מלח גס, פלפל - לפי הטעם

קורט סוכר

שמן לציפוי הדג

 

לרוטב פסטו יפני:
צרור בזיליקום
1/2 צרור פטרוזיליה.
100 גרם קשיו
100 גרם גבינת פרמזן
50 מ"ל מירין
20 מ"ל סויה

 

להגשה:

3-4 פרוסות לחם קלוי (ברוסקטה)

גבינת מוצרלה, חתוכה לפרוסות דקות

עגבניות שרי חתוכות לרבעים - לפי הטעם

קורט מלח גס

מעט שמן זית

מעט חומץ בלסמי

מעט טוביקו אדום

 

אופן ההכנה:

מכינים טונה טטאקי: כותשים את זרעי כוסברה במכתש ומניחים על מגש. מוסיפים מלח גס, פלפל, קורט סוכר ושמן ומצפים את הטונה. מחממים מחבת עד לדרגת עישון, ויוצקים פנימה מעט שמן. צורבים את הטונה מ-2 צידיה (הקפידו לא לצרוב את הטונה יתר על המידה, כדי שלא לפגוע בטעמה). בסיום הצריבה פורסים את הדג לפרוסות בעובי של סשימי.  

מכינים את רוטב הפסטו: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מחית אחידה. מזלפים למעבד המזון שמן, וממשיכים לעבד את התערובת עד לקבלת מרקם חלק.
הגשה: מורחים על הברוסקטה פסטו יפני, מניחים מעל פרוסת מוצרלה וכמה פרוסות מהטונה. מניחים מעל 1/4 עגבניית שרי, מתבלים במלח גס ויוצקים מעל שמן זית, חומץ בלסמי וטוביקו אדום.

 (צילום: רועי רשף) (צילום: רועי רשף)
(צילום: רועי רשף)
 

  

  • המתכון באדיבות מסעדת "טוקו". רמת החייל, תל אביב. 

 

  • במהלך חודש ינואר מתקיים במבחר מסעדות מובילות בישראל פרויקט יצירתי ויוצא דופן - "טעימה מהגליל". כל אחד מהשפים שלוקחים בו חלק הגה, יצר ושיבץ בתפריט שלוש מנות מיוחדות המשלבות מוצרי איכות של "משק צוריאל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי רשף
מרשימה. ברוסקטה טונה טטאקי
צילום: רועי רשף
מומלצים