שתף קטע נבחר

 

הפרס למוסלמי שהציל יהודים: אזרחות כבוד

8 שנים חיכה מבקש המקלט לסאנה באטילי להפוך לצרפתי מן המניין. היום הודיע שר הפנים שם: גבורתו במרכול היהודי, שם הציל חיי שישה מול המחבל אמדי קוליבלי, תזכה אותו באזרחות בשבוע הבא. הולנד למוסלמים: "כבדו את ערכינו החילוניים". מרקל: "אסור לנדות את המוסלמים ולהטיל על כולם חשד"

צרפת הודיעה היום (ה') כי החליטה להעניק אזרחות צרפתית ללסאנה באטילי, העובד המוסלמי ממאלי שסייע ללקוחות יהודים להסתתר מפני המחבל במרכול הכשר בפריז בזמן שאמדי קוליבלי ביצע את הטבח שם ביום שישי. האזרחות תינתן לו ביום שלישי הקרוב.

 

עוד חדשות בעולם :

 

באטילי בן ה-24 הגיע לצרפת בשנת 2006, והגיש בקשה לאזרחות ביולי 2014. שר הפנים הצרפתי כינה את מעשיו "מעשי גבורה".

 

בשבוע שעבר דווח כי באטילי הציל במרכול חיי שישה יהודים, בהם תינוק בן חודש, כשלקח אותם למקפיא. "כשהם רצו למטה פתחתי את דלת המקפיא ונכנסתי איתם לשם", שיחזר באטילי, "כיביתי את האור וכיביתי את הקירור. יצאתי מהמקפיא ואמרתי להם להישאר רגועים".

המוסלמי שהציל, לסאנה בטילי (צילום: לה פריזיאן) (צילום: לה פריזיאן)
המוסלמי שהציל, לסאנה בטילי(צילום: לה פריזיאן)
המחבל קוליבלי בפעולה במרכול ()
המחבל קוליבלי בפעולה במרכול

בתוך כך, הרשויות בגרמניה הודיעו היום כי פתחו בחקירה בניסיון להבין אם גזענות ואיסלאמופוביה עומדות מאחורי רציחתו של מבקש מקלט בן 20 מאריתראה, שנמצא ביום שלישי בבוקר דקור למוות בעיר דרזדן. העיר שבמזרח גרמניה הייתה בחודשיים האחרונים מוקד להפגנות של תנועת "פגידה" נגד האיסלאם והמהגרים, והשבוע הפגינו שם כ-25 אלף איש בעקבות מתקפת הטרור האיסלאמיסטית בפריז.

 

הצעיר נמצא מת ברחוב, ולא פחות מ-25 חוקרים מנסים לפענח את נסיבות הרצח. הוא נראה חי בפעם האחרונה ביום שני בערב, היום שבו נערכה ההפגנה הגדולה נגד האיסלאם בעיר.

לקוחות בתוך המרכול בזמן הטבח ()
לקוחות בתוך המרכול בזמן הטבח

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, שהתבטאה בשבועות האחרונים בחריפות נגד ההפגנות של תנועת "פגידה" ("פטריוטים גרמנים נגד איסלאמיזציה של המערב") והתייצבה לצד המוסלמים בעצרת בברלין שלשום, הדגישה היום שוב שאסור לנדות את המוסלמים בגרמניה בעקבות מתקפת הטרור. עם זאת, היא הדגישה כי חשוב שאנשי הדת המוסלמים יסמנו קו מפריד ברור בין איסלאם לטרור.

 

האפיפיור: גם לחופש הביטוי יש גבול

בתום דקת דומייה בפרלמנט הגרמני לזכר 17 הנרצחים במתקפת הטרור בצרפת אמרה מרקל: "לא נאפשר לעצמנו להיות מפולגים על-ידי אלה שמול הטרור האיסלאמיסטי מציבים את המוסלמים בגרמניה תחת חשד כללי. אסור לנדות מוסלמים או להטיל עליהם חשד גורף. כקנצלרית אצא להגנת המוסלמים במדינה הזו מול הדבר הזה".

המחבל קוליבלי וחברתו הנמלטת חיאת ()
המחבל קוליבלי וחברתו הנמלטת חיאת

גם נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, הדגיש היום כי כל מעשה אנטי-מוסלמי או אנטישמי צריך לגרור "עונש חמור". הוא אמר כי יש להגן על מיליוני המוסלמים החיים בצרפת ולכבד אותם, "בדיוק כפי שעליהם לכבד את המדינה ואת הערכים החילוניים שלה". הולנד הוסיף: "מול הטרור כולנו

מאוחדים".

 

ראש המטה להגנה מפני מתקפות סייבר בצרפת מסר היום כי מאז הטבח במערכת העיתון "שארלי הבדו" ביום רביעי שעבר היו נתונים אתרי אינטרנט צרפתיים לכ-19 אלף התקפות סייבר. מדובר בעלייה חסרת תקדים בהתקפות נגד אתרים צרפתיים. בתוך כך, גם שני מיליון העותקים הנוספים שפרסמה היום מערכת "שארלי הבדו" של גיליון האבל המיוחד שלה נחטפו ואזלו מהדוכנים כבר בשעות הבוקר המוקדמות. שלושה מיליון עותקים ראשונים שהופצו ביום רביעי אזלו גם כן תוך שעות אחדות.

 

במזרח הרחוק סיפק היום האפיפיור פרנציסקוס הצהרה שנויה במחלוקת, כשעל רקע מתקפת הטרור בפריז - שהתירוץ לה היה הקריקטורות הפוגעות בנביא מוחמד - אמר כי גם לחופש הביטוי יש גבול, במיוחד כשהוא פוגע באמונתו של מישהו או מגחיך אותה. בדרכו לפיליפינים אמר האפיפיור כי חופש הביטוי הוא לא רק זכות אדם בסיסית אלא גם חובה, אבל הדגיש כי יש לחופש הזה גבולות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לה פריזיאן
בצרפת מאז 2006. באטילי
צילום: לה פריזיאן
מומלצים