נחשף תא ישראלי: עו"ד רצה להיות "רמטכ"ל דאעש בפלסטין"
עו"ד מנצרת, שעבד לצד הסנגוריה הציבורית, נאשם בגיוס צעירים מהצפון להצטרפות לדאעש: הם התאמנו בחווה שלו בהרכבת בקבוקי תבערה ושחיטת כבשים ותכננו כיצד להסתנן לסוריה. שב"כ והמשטרה עצרו גם סטודנט מהנגב, שלמד רפואה בירדן
עוד התארגנות המזוהה עם דאעש נחשפת בישראל: הבוקר (א') הותר לפרסם כי פרקליטות מחוז חיפה הגישה נגד שבעה ערבים-ישראלים מהצפון כתב אישום בגין חברות ופעילות בהתאחדות בלתי מותרת, תמיכה בארגון טרור וניסיון מגע עם סוכן זר לאור רצונם להצטרף לארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש). ההתארגנות נחשפה על-ידי שב"כ והיחידה המרכזית של מחוז צפון במשטרה.
ששת המעורבים בתא בצפון נהגו להיפגש ולתכנן כיצד ייסעו לסוריה ויצטרפו לדאעש. המעורבים הם האחים כרים (21) ושריף (30) מורסל אבו סלאח מסכנין, בן דודם עלאא מחמוד אבו סלאח (28), קרוב משפחתם מוחמד איברהים אבו סאלח (28), פאדי בשיר (28) אשר מאורס לאחותם של האחים אבו סלאח ובנו של ראש העיר סכנין לשעבר מוחמד בשיר, וחוסאם מריסאת (30) מדיר חנא, חברם של האחים.
במפגש הראשון ביניהם הציג עורך הדין את עצמו כתומך דאעש וכפעיל רשמי בעל מעמד גבוה בארגון וכעו"ד המייצג אסירים ביטחוניים, והסביר שהוא מייעד את עצמו כאחראי הצבאי של דאעש בפלסטין.
החבורה, כך מגולל כתב האישום שהוגש על-ידי עילית אפשטיין מפרקליטות מחוז חיפה, התאמנה בחווה שלו בכפר מנדא ברכיבת סוסים, הכנת בקבוקי תבערה ועוד. בין השאר, הם אספו כספים (כל מצטרף לארגון בסוריה היה צריך להביא איתו 1,500 דולר) וקנו כבשים כדי לשחוט אותם כחלק מהאימון. בחודש אוגוסט האחרון הדריך עורך הדין את חלק מהנאשמים האחרים בהכנת בקבוק תבערה והסביר להם כיצד ליידות אותו באופן שלא יסכן את המיידה.
בשבוע שעבר הוגש כתב אישום נגד כרים אבו סלאח, שנעצר ביולי 2014 בנמל התעופה בן גוריון כשהיה בדרכו לחו"ל וברשותו היו 35 אלף שקלים שאותם התכוון להעביר לארגון. הוא מואשם כי תכנן לרצוח אנשי ביטחון ודרוזים ופעל לרכוש נשק מסוג קלצ'ניקוב. בנוסף, פנה אבו סלאח לאנשי קשר וניסה לגייס עשרות אלפי שקלים לרכישת הנשק. הוא מואשם גם בעבירות של ניסיון לסחור בנשק, קשירת קשר ושידול.
באירוע אחר המתואר בכתב האישום סיפר כרים לעלא א-דין כי הוא מתקשה לראות דם והשניים דיברו על הצורך להתחזק בעניין זה אם יצטרך לבצע פעולות ג'יהאד בסוריה. שחיטת הכבשים, כך על פי כתב האישום, נועדה "לחזק את הלב" אם יצטרכו לשחוט כופרים בסוריה או במקומות אחרים.
עורך הדין ל-ynet בספטמבר: עושה את מצוות אלוהים
במהלך מבצע "צוק איתן" השמיע עו"ד עדנאן עלא א-דין התבטאויות בגנות המדינה ופרסם פרסומים דתיים קיצוניים בעמוד הפייסבוק שלו.
בחודש ספטמבר הסביר עורך הדין בראיון ל-ynet את תמיכתו בדאעש. "אני עושה את מצוות אלוהים ותומך בה כל עוד שהיא נצמדת לביצוע מצוותיו של אלוהים. אנחנו רואים את הסרטים של דאעש, אבל שחיטה היא אחת הדרכים להוציא כופרים ורוצחים להורג", אמר עורך הדין.
לדבריו, "התמיכה בדאעש תגבר ברגע שיותר אנשים יכירו בתופעה כמדינה. הרבה מוסלמים לא מודעים לכך שמדובר במדינה יציבה ויש לה מדיניות ברורה. היא מאמינה בקוראן ובנביא מוחמד".
עורך הדין מנצרת גם האשים את התקשורת, שלטענתו מטעה כלפי "המדינה האיסלאמית" ומפרסמת דברים לא נכונים. "בגלל זה לא רואים הרבה תומכים בדאעש. כל מי שמכיר את המשמעות האמיתית של המדינה חייב לתמוך בה. בעקבות ההחלטה להכריז על דאעש כהתאגדות בלתי מוכרת, רואים התעוררות בקרב הציבור הישראלי שגם הוא מתחיל למתוח ביקורת, אבל זה לא מרתיע ולא נותן לי לחשוש משום דבר".
בכתב האישום מפורט גם כי הנאשמים החזיקו דגלים, טבעות ופרסומים הקשורים בדאעש ובתמיכה בו. חלקם הצטלמו כשהם מניפים אצבע מעלה בתנועת התווחיד, שפעילי התנועה נוהגים לבצע והפעולות הופצו בקרב חבריהם.
מוחמד בשיר, אביו של פאדי שנעצר, אמר הבוקר כי במשפחה לא יודעים על מה בן המשפחה נעצר. "בסוף ההר יוליד עכבר. בני אדם נקי וכל כתב האישום מלא שקרים ואין לדברים בסיס". על הטענות שבנו תומך בארגון טרור אמר בשיר כי "אומרים שישראל היא שתומכת בארגון דאעש. בני לא קשור. בסופו של דבר אנו בטוחים שהוא ישתחרר".
קרוב משפחתו של הנאשם מוחמד אבו סלאח אמר כי המשפחה הופתעה ביום המעצר. "עד היום אנחנו לא מבינים כלום. לפי דעתי הכול הצגות. כולנו מכירים את הנאשם במעשיו הטובים. מוחמד אף פעם לא חשב לתמוך בגופים זרים".
עו"ד טארק כטיב, המייצג את מריסאת, אמר כי חלק מהנאשמים היו עצורים יותר מ-45 ימים לאור מורכבות הפרשה והאשים: "עוד בתחילת הפרשה אסרו על חלק מהנאשמים להיפגש עם עורכי דינם. בקשר למרשי, אני יכול להגיד בוודאות וביטחון רב שאין לאישום נגדו כל אחיזה במציאות".
עו"ד כטיב הוסיף כי מרשו טען שהוא חף מפשע. "אנו ננהל דיונים לצורך שחרורו למעצר בית בתנאים מגבילים וזה יהיה רק אחרי שנלמד את חומר החקירה. למרשי אין כל קשר עם הנאשמים העיקריים ואינו מכיר אותם היכרות ממשית".
עורך הדין יוסף סמארה, שמייצג את הנאשם עלא מוחמד אבו סאלח, אמר: "הנאשם שאני מייצג הודה חלקית. הוא הודה שהוא תומך במחשבה של הארגון בדבר החליפות האיסלאמית מבלי שיהיה מעורב בפלילים או עבירות ביטחוניות. זה נשאר כמחשבות פנימיות שלא יצאו לאור".
מהסנגוריה הציבורית נמסר בתגובה: "עו"ד עדנאן אל א-דין לא היה עובד הסנגוריה הציבורית אלא עו"ד פרטי שסיפק שירותים לסנגוריה במתכונת של מיקור חוץ. ההתקשרות עמו הופסקה בחודש יולי 2014 בעקבות דברים חמורים שפרסם לאחר שאלה הובאו לידיעתנו ולאחר שנערך עמו ברור בנושא".
צעיר מהנגב נעצר: נפגש עם פעילי דאעש בירדן ותכנן להילחם בסוריה
במקביל לחשיפת ההתארגנות בצפון, שב"כ וימ"ר דרום במשטרת ישראל עצרו אזרח ישראלי מערערה שבנגב בחשד שהשתייך לדאעש.
נגד עומר מוסא חליל אבו כוש, בן 29, הוגש כתב אישום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע בגין עבירות של מגע עם סוכן חוץ, תמיכה בארגון טרור, והכנה וייצור נשק של התאחדות בלתי מוכרת.
אבו כוש נעצר ב-20 בנובמבר 2014 בעקבות מידע שהתקבל עליו ולפיו הוא פעיל בדאעש, שעודד אחרים לצאת ולהצטרף לארגון. הנאשם סיים לא מכבר לימודי רפואה באוניברסיטת ירדן למדע ולטכנולוגיה (JUST).
בחקירתו בשב"כ הודה הצעיר בין היתר בתמיכתו בדאעש ובכך שנפגש עם פעילי הארגון בירדן וכוונתו הייתה לצאת לסוריה ולהצטרף ללחימה.
עורכי הדין שלום פיניאה ואייל הדר, המייצגים את אבו כוש, מסרו: "הפרסומים המיוחסים לנאשם במסגרת שיתופי אינטרנט בפייסבוק עוסקים רובם ככולם בעמדה, שלפיה אין לגנות את דאעש נוכח פועלו נגד עוולות ופשעי משטר אסד בסוריה. מיד לאחר הוצאת הארגון מחוץ לחוק בישראל מחק מרשנו את הפרסומים ובכך מוצה חלקו. מעולם הוא לא פעל או שידל אחרים לפעול".
בשבוע שעבר פורסם כי נגד ישראלי תושב קלנסווה הוגש כתב אישום בגין יציאתו לסוריה כדי להצטרף לאחד מארגוני המורדים שנלחמים במשטר אסד, דאעש או ג'בהת א-נוסרה. האיש, יוסף נסראללה, ככל הנראה נתפס על-ידי כוחות אסד ועבר עינויים, שבמהלכם תוחקר על אודות מתקנים ביטחוניים בישראל. לפני כחודש הוא חזר לארץ ונעצר.
לפני שבועיים הותר לפרסם כי נעצרה חוליית טרור מחברון המזוהה עם דאעש על-ידי השב"כ וצה"ל. שלושה מחברי החוליה נעצרו לאחר שתכננו לבצע פיגועים במתווים שונים ואף השליכו מטען לעבר כוחות צה"ל.
Read this article in English