נשנוש מחמם: ברוסקטה זוקיני וגבינת חלומי
אחרי סופ"ש ממלא ועשיר בטעמים, פותחים את השבוע עם מנה קלילה של לחם כפרי עם זוקיני, גבינת חלומי וסלט צבעוני של עגבניות מעל
ברוסקטה זוקיני וגבינת חלומי
המרכיבים למנה אחת:
1 לחם כפרי, פרוס לפרוסה בעובי 2 ס"מ
2 כפות שמן זית
1 זוקיני, חתוך לרצועות ארוכות
1 שן שום פרוסה
5 ענפי טימין קצוצים
80 גרם גבינת חלומי של "משק צוריאל", חתוכה ל-4 פרוסות
לסלט:
1/4 בצל פרוס
5 עגבניות שרי חצויות
מיץ מלימון אחד
שמן זית - לפי הטעם
מלח, פלפל
עלי פטרוזיליה, לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים 2 כפות שמן זית במחבת. שמים את הזוקיני במחבת ומחממים במשך 15 שניות, עד לקבלת גוון זהוב מצד אחד. מוסיפים שום וטימין, ומטגנים את השום מספר דקות (השגיחו שלא ישרף).
- מניחים את התערובת על פרוסת הלחם. מעל הכל מניחים 4 פרוסות של גבינת חלומי. מכניסים את המנה לתנור שחומם מראש ל-240 מעלות, עד שהחלומי מתרכך ומקבל קצת צבע.
- מכינים את הסלט: מערבבים עגבניות שרי ובצל עם מעט מיץ לימון, שמן זית ומלח.
- הגשה: כשהמנה יוצאת מהתנור, מניחים עליה את הסלט הקטן ומקשטים בפטרוזיליה.
- המתכון באדיבות מסעדת "ג'ויה". הברזל 4, רמת החייל, תל אביב
- במהלך חודש ינואר מתקיים במבחר מסעדות מובילות בישראל פרויקט יצירתי ויוצא דופן - "טעימה מהגליל". כל אחד מהשפים שלוקחים בו חלק הגה, יצר ושיבץ בתפריט שלוש מנות מיוחדות המשלבות מוצרי איכות של "משק צוריאל".
ברוסקטה זוקיני וגבינת חלומי
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים