הממשלה אישרה את העלאת שכר המינימום
השרים אישרו את מתווה העלאת שכר המינימום בשלוש פעימות, עד ל-5,000 שקל ברוטו בחודש החל מה-1 בינואר 2017. הצעת החוק צפויה לעלות השבוע לקריאה ראשונה בכנסת
הממשלה אישרה את מתווה העלאת שכר המינימום במשק, כפי שנקבע בהסכם שנחתם על ידי הממשלה והסתדרות העובדים הכללית החדשה בשבוע שעבר. הצעת החוק צפויה לעלות ביום ד' הקרוב בקריאה ראשונה בכנסת, לאישור בהליך מזורז.
- האוצר וההסתדרות סיכמו את העלאת שכר המינימום
- העבודה והליכוד יפעלו להעלאת שכר המינימום
היועמ"ש אישר את העלאת שכר המינימום
הצעת החוק הממשלתית הוגשה על ידי משרד הכלכלה, בהמשך לסיכום שהתגבש בין ארגוני המעסיקים והעובדים. בהחלטה מצוין כי הממשלה תפעל להשלמת הליך החקיקה בהקדם ותבקש מהכנסת להקדים את הדיון בהצעת החוק. בסיעות האופוזיציה הבטיחו כי בכוונתן לתמוך בהצעה.
על פי המתווה שסוכם, שכר המינימום במשק יעלה בשלוש פעימות, ל-4,650 שקל ברוטו בחודש החל מה-1 באפריל 2015, ל-4,825 שקל ברוטו בחודש החל מה-1 ביולי 2016 ול-5,000 שקל ברוטו בחודש החל מה-1 בינואר 2017.
בהחלטה מצוין כי בכל מקרה של חריגה מנוסח הצעת החוק במהלך הדיונים בכנסת אשר יש בה כדי לסטות ממסמך העקרונות או מחוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה - הממשלה תמשוך באופן מיידי את ההצעה ולא תתמוך בכל הצעה אחרת בנושא.
יו"ר ההסתדרות: מצמצמים את הפערים החברתיים
היועץ המשפטי לממשלה אישר לפני כשבועיים, כי החקיקה להעלאת שכר המינימום, יכולה להתבצע גם בתקופת הבחירות. עם זאת הוא לא אישר לעגן בחקיקה זו גם את השינוי הקבוע להעלאת הבסיס לחישוב שכר המינימום ל-52% מהשכר הממוצע וקבע כי סוגיה זו תטופל לאחר הבחירות.
נתניהו אמר במהלך הישיבה, כי "אנחנו העלינו את שכר המינימום בפעם הראשונה ב-2011, אם אינני טועה ל-4,300 שקל. עכשיו אנחנו מעלים את שכר המינימום פעם נוספת ל-5,000 שקל. אני חושב שהדבר הזה משקף את הרצון שלנו לעזור לכל חלקי החברה, ואני שמח שהדבר הזה נעשה בהסכמה עם המעסיקים והעובדים. זה דבר חשוב למדינת ישראל ואנחנו בהחלט מתברכים בו".
שר הכלכלה, נפתלי בנט, אמר בישיבה כי "היו מי שאמרו לדחות את זה לממשלה הבאה, אבל ל-700 אלף ישראלים אין זמן לחכות. כבר ב-1 לאפריל יעלה השכר ב-350 שקל ולאחר שתי פעימות נוספות - יגיע ל-5,000 שקל".
יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, מסר כי "הממשלה נתנה היום תוקף סופי להסכמות שהושגו בין ההסתדרות לבין המעסיקים. החלטה זו מסייעת הלכה למעשה בצמצום הפערים החברתיים ובהפחתת חוסר השוויון בישראל. בעוד פחות משלושה חודשים 700 אלף משפחות יתחילו להרגיש בשינוי".
לצד זאת, באיגוד לשכות המסחר הזהירו כי לא ניתן להעלות את שכר המינימום ללא יצירת תנאים נלווים, שימנעו סגירתם של עשרות אלפי עסקים קטנים, ושיאפשרו למגזר העסקי לספוג את העלאת שכר המינימום ולהמשיך לקיים את עסקם ולהעסיק עובדים.
בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי