מחיר פיקס: 12 עסקיות ערב
נמאס לכם שמגיע חשבון מנופח בתום ארוחת הערב? גם לליבי שפרלינג, שמצאה פתרון אלגנטי לארוחה היקרה ביום. כל הפרטים על תריסר עסקיות ערב במחיר משתלם ומתואם מראש - מהיפנית הטובה בישראל עבור במסעדות דגים ובשר משובחות ועד למסעדות השף של ניר צוק, "פופינה" וגם "קלואליס"
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
החדשות הטובות הן שמסעדות רבות החלו להגיש עסקיות ערב – דיל, לרוב זוגי, משתלם שכולל ראשונה ועיקרית או ארוחת טעימות שלמה. נכון, המחירים לא תמיד זולים, אבל כללי המשחק ידועים מראש וכך גם החשבון הסופי.
יש מקום לאופטימיות ואפילו כמה הפתעות משמחות ממש. הנה כמה מהאופציות המומלצות שעומדות לרשות גרגרנים עם מודעות צרכנית בריאה.
1. אונסיס | יפו
מסעדת אונסיס, מבית היוצר של משפחת קלדרון היוונית, הצליחה לבסס את עצמה בזמן קצר כאחת ממסעדות הדגים המדוברות בתל אביב. ולמה לא בעצם? עם דגי-ים טריים, מזטים וסלטים יצירתיים שמכינים במקום אי אפשר להתווכח.
בנוסף לעסקית הצהריים, נוספה השבוע לתפריט המסעדה גם עסקית ערב משתלמת עם תג מחיר של 119 שקלים לאדם.
את השולחן מבטיחים למלא שם בשמונה מזטים שמכין השף, מאיר קלדרון כמו למשל סלט סקורדליה משום ותפוחי אדמה, פילטים של דגי אנשובי טריים שכובשים במקום, עלי גפן שמגלגלים ביד, סלט חצילים לבן בסגנון יווני ואיך לא - צזיקי שלא מהעולם הזה.
לעיקרית מוצע דג מהתפריט המצומצם ומי שרוצה לשדרג - כדאי - יוכל להוסיף לכל העסק הזה אוזו מהמבחר היפה או בירה בחבית. תענוג צרוף.
2. יקימונו
ארוחת הטעימות החצי-סודית של יקימונו מגלמת בתוכה את אחד הדילים המשתלמים במסעדות תל אביב. היא מאפשרת ליהנות מחומרי הגלם הטובים בישראל, הן בדגים והן בסושי, בתמורה מעולה למחיר.
11 מנות מוגשות אט אט לשולחן במהלך הארוחה: קורומה אבי, קוביות שרימפס מטוגן עם רוטב קרם ואסאבי, כדורי סושי עטופים סלמון ברוטב מפתיע של טחינה, מגש סושי מעולה שכלל הרבה ניגירי ומשחקי מרקמים של דגים קצוצים, שרימפס טמפורה, טונה, ילו-טייל ועוד.
אחר כך עולות ובאות פרוסות טונה אדומה מפולפלות, פילה בקר ברוטב פלפל על אורז שום ופילה דג בחלב קוקוס, צ'ילי חריף ובזיליקום. ארוחה שהיא שיר הלל לדיוק ולרעננות. אם חורגים מהדיל, כיף לגמוע סאקה מעונן לא מסונן. המחיר: 180 שקלים לאדם, מינימום זוג.
יקימונו. רוטשילד 19, תל אביב. 03-5175171
3. שלו ביער | קריית טבעון
ביפהפייה הצפונית מעמק יזרעאל מוגשת עסקית ערב ב-155 שקלים, ארוחת ערב שלמה שכוללת לחם ומטבלים, מנה ראשונה לבחירה, מנת ביניים, עיקרית וקינוח. בתפריט מעל 10 מנות לבחירה בכל קטגוריה כשיש גם אופציות לצמחונים וטבעונים.
בראשונות אהבנו ביסק שרימפס עם טורטליני במילוי דג מוסר וזעתר, פטה כבד עוף עטוף בשוקולד לבן וסיגר במילוי שקדי עגל . בעיקריות כיכבו בצל סגול במילוי דוקסל על ריזוטו פטריות טבעוני, ניוקי פירות ים ורביולי במילוי צוואר טלה. בקינוחים מומלץ פרפה חלבה עם פיסטוק מקורמל וצ'אטני פירות יער וגם מרקיז שוקולד 70% קקאו ספרדי עם טויל הדרים.
הארוחה מפנקת ומשביעה, המנות מפתיעות בגודלן והשירות מעולה והאח שדולק בלב המסעדה מוסיף נופך רומנטי לכל העסק. אם חורגים מהדיל, נמליץ על קוקטיילים מצויינים שנעשים שם ביד מדוייקת. מה שכן, ראוי לשכלל את תפריט היין ולהציע יינות מגרים גם בכוסות.
שלו ביער. שיכון אלה 2, קרית טבעון. 04-9831837
4. קרנבירה
מסעדת הבשרים החדשה של השף יוגב ירוס במתחם שרונה נותנת פייט של ממש לכל מסעדות המעושנים שנפתחו פה לאחרונה. עם חומרי גלם מצויינים, עישון עדין וגריל מדויק, מציעים פה חגיגת בשרים באיכות מעולה, לצד תוספות מקסימות שקורצות לאיטליה.
לראשונה קיבלנו פוקאצ'ה ואנטיפסטי שכלל מגוון ירקות צלויים בגריל, ריקוטה פרסקה שהרשימה ופסטרמה עגל בכבישה ביתית.
אז בחרנו 4 סוגי בשרים מהתפריט: ירך חזיר בזיגוג בלסמי, חזה אווז ברוטב של דובדבני אמרנה, נתח קצבים וגם תבשיל בקר מעושן ביין לבן ועגבניות, שבלטו בו ירקות שורש ושעועית לבנה. נתח הקצבים קצת אכזב אבל המעושנים הלהיבו מאד וכך גם התבשיל הבשרני. בתוספות אל תוותרו על סלט עשבים טריים בבלסמי לבן, פולנטה רכה ותבשיל שעועית טוסקני. המחיר: 135 שקלים לאדם.
קרניברה. קפלן 20, מתחם שרונה, תל אביב. 03-6979000
5. דוקטור שקשוקה | יפו
"דוקטור שקשוקה" נכנסת בכל מדריך בינלאומי כאחת המסעדות המומלצות בישראל ולא בכדי. ארוחת הבוקר עם השקשוקה כבר הפכה למיתולוגיה, אבל גם בערב לא קוטלים פה קנים.
בינו גבסו – דוקטור שקשוקה בשבילכם - מגיש בערבים תפריט טעימות אוכל טריפוליטאי מבית אמו. בתמורה ל-92 שקלים לסועד – ולא ידרשו מכם שקל יותר על כלום, גם לא על שתייה (מלבד יין או אלכוהול) - יכסו את השולחן שלפניכם בסלטים טריים, תבשילים שהתבשלו על פתיליה, קנקן לימונדה, קינוחים ושתיה חמה.
מה יש כאן? התחלנו עם לחם לבן אחיד ולצידו צלוחיות של סלט דלעת צ'רשי, פלפלצ'ומה, מסייר (חמוצים טריפוליטאיים מעולים), טחינה ומשווייה - סלט חצילים שאין כמותו, כרוב לבן וטעימת חמין טריפוליטאי.
אחר כך הגיעה מחבת רוחשת שקשוקה, טעימה של חריימה וסלט ירקות ענק חתוך טרי-טרי על המקום. בהמשך הוגשו טבּחוֹת ותבשילי הדגל של העדה הטריפוליטאית, שרק חיכו להשתדך לקוסקוס דק מתוצרת בית: טבּחה בל-סלק עם שעועית ותרד ובשר בבישול ארוך, טבחה בל-כמון עם שעועית ובשר, מפרום תפוחי אדמה שגבסו מכין בעצמו וסוחט עליו לימון ואיך לא - צלחת ענקית עליה פרוסה השווארמה של הדוקטור – אולי הטובה בארץ - חצי צלחת כבש וחצי הודו.
לקינוח זכינו בתה עם בוטנים שבורים בתחתית הכוס, עוגת סולת וגם מלבי פרווה מעולה. אוכל רחוב במיטבו שכמה נעים לאכול לאט לאט לעת ערב. אחת הארוחות המשתלמות בעיר – ולא רק כשיש אורחים מחו"ל.
דוקטור שקשוקה. בית אשל 3, יפו. 03-6822842
6. מטבח לילה
המסעדה הכי כיפית ומרעננת שאתם עדיין לא מכירים נפתחת רק בשעות השקיעה ובהתאם, יש בה אוירה משוחררת של מסיבה טובה. לשף כאן, בועז פלד, חיבור טוב לחקלאים ולמגדלים שמניב ים של ירקות טריים. "שולחן השף" היא ארוחת טעימות אסוציאטיבית בה יזרימו לשולחן צלחות גדולות במהלך הארוחה: בשרים, פירות ים ודגים כששווה לטעום מהכל.
אנחנו התחלנו עם שעועית יריחו מתפצחת שנחה על יוגורט, עברנו לקרפצ'יו עגבניות צלויות עם קרוטונים ביתיים ולבנה, זללנו קלמרי צרובים על שומר מתוק ביין אדום ואהבנו דניס פריך.
עוד הוגש לנו ניוקי ביתי צרוב על פטריות ירדן וטליאטלה קישואים בלימון ופרמזן. עוד ועוד מנות המשיכו לזרום לשולחן אבל המקום בבטן נגמר. הקינוחים הם התפרצות יצירתית נוספת וכך הופתענו אל מול סוכריות ברולה חצי קפוא ועוגת גבינה משובחת שהוגשה עם ריבת גויאבות וקצפת לא מתוקה מדי.
180 שקלים יעלה תענוג דומה כזה לאדם או 240 בליווי יין וקוקטיילים שילוו כל סבב בארוחה (3 משקאות לאדם - תוספת שהיא חגיגה של ממש לשתיינים.
לסיכום: ארוחה רעננה, שבולטים בה חומרי גלם טריים ועונתיים ומשחקי מרקמים. הקוקטיילים במקום שמחים ומחדשים ובכוסות נמזגים יינות ממגוון יקבי בוטיק ישראליים, כך שהמסלול היקר משתלם אפילו יותר.
מטבח לילה. לילנבלום 43, תל אביב. 03-5660481
7. אדורה
בימי שלישי עורכים באדורה משתה מלכים שכולל יין במזיגה חופשית כל הערב ומנות מובחרות מהתפריט, שיוגשו לשולחן, בהתאם לבחירת השף.
תחילה מגיע לחם שאור שאופים במקום, לצד חמאה צהובה, קונפי שום וטפנד עגבניות מייד אחריו מסדרים על השולחן פטה כבדי עוף ואווז, סיגרים של מעורב ירושלמי, קרפצ'יו שייטל, קורנדביף בכבישה ביתית וסביצ'ה דג ים. לעיקריות זכינו בריזוטו תרד ערבי ופטריות כמהין, שהיה מופלא ושיפודי פילה בקר בציר תמרים על פירה חמאתי. בשארית כוחותינו, טעמנו גם פילה מוסר צרוב במחבת על פולנטה רוחשת. התפריט עונתי ומתחלף תדיר אבל הנדיבות והשירות המצוין נשארים תמיד. 179 שקלים שמהווים תמורה אדירה למחיר, כולל יין במזיגה חופשית.
אדורה. בן יהודה 226, תל אביב. 03-6050896
8. קלואליס
ההפתעה הגדולה שלנו נרשמה בקלואליס. מסעדת הדגים המעונבת שפונה לקהל אנין ואמיד – שדורגה לאחרונה כאחת מחמשת מסעדות השף הטובות בישראל על ידי יפה עירון-קוץ, מורידה את הכפפות ומציעה ארוחת ערב סופר-משתלמת בה תיהנו מראשונה, עיקרית וקינוח ב- 210 שקלים בלבד.
המנות נדיבות להפליא ואפילו הקינוחים ענקיים. בראשונות אהבנו מאוד עוגות סרטנים ברוטב צ'יפוטלה על סלט קיסר, קבב בורי בקשקבל וצנוברים עם ג'ג'יק וכמובן, גרבדלקס סלמון שיכול ללמד אפילו את השבדים דבר או שניים.
בעיקריות בלט פילה עם ניוקי ריקוטה בחמאה ויין לבן וכן שרימפס טריים גדולים, צרובים על הפלנצ'ה על פולנטה מטוגנת ופטה כבשים, לצד קרם דלורית. מנה מדוייקת ועסיסית, מייצגת של מטבח עילי רענן. בקינוחים נעמו לנו קסטה שוקו פיסטוק וגלידות תוצרת הבית : טופי, קרמל מלוח ובננות. השירות נפלא וכבונוס, יש אפילו חניה פרטית לאורחי המסעדה. שווה מאד.
קלואליס. אבא הלל סילבר 16, רמת גן. 03-5759060
9. פופינה
מסעדת פופינה, תחת ניצוחו של השף אוראל קמחי, היא מסעדה אנינה ומרגשת, מפתיעה ומענגת. מעבר לעיצוב המוצלח, לבר השווה ולאווירה המעולה, נחשפנו לטכניקות על גבול המולקולרי שהשתלבו בנינוחות לשם שינוי.
תפריט הטעימות שבחרנו כולל 5 מנות ומחירו 280 שקלים לסועד כשיש גם אופציה ל-7 ב-350. בין המנות שטעמנו מרק ארטישוק ירושלמי, קציפת כמהין וצ'יפס מרווה, המבורגר שרימפס בלחמנייה מאודה וצ'יפס גזר, שרימפס קריסטל כבוש ומעושן קלות על רוטב גזר-ג'ינג'ר ופלפל חריף.
עוד היו שם: פיצה פירות ים על קרם גבינת עיזים ובצק מושחר, תבשיל זנב שור על ניוקי וסלט חמציצים והדרים רענן, רביולי דלעת, קציפת כמהין וכבד אווז בקסרול קטנטן. בקינוחים על תוותרו על פודינג אורז עם אננס כבוש ברום חם וסורבה קוקוס וכן סופלה שוקולד א-לה מינוט אמיתי לצד גלידת אגוזי לוז.
משחקי המרקמים והטעמים, קפיצת הטרמפולינה בין חריף למתוק, כל אלה מספקות חוויה קולינרית עזת טעם ומרגשת. את הארוחה ליווינו ביין כתום ישראלי של בר החברים הסמוך וויין סטורי ונמליץ גם לכם.
פופינה. אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב. 03-5757477
10. אריא | תל אביב
בקומתה השניה של המסעדה השוכנת במבנה משוחזר מרהיב, מהראשונים בתל אביב, מוגשת ארוחת טעימות בת 9 מנות – 7 מתוך מבחר של 10 ועוד 2 קינוחים נדיבים.
המנות כמובן מתחלפות לפי המצאי בשווקים ומצב רוחו של השף. אל תוותרו על סקאלופ על ריזוטו שחור וציר סרטנים, טרטר דג ים עם ויניגרט ג'ינג'ר על קרם אבוקדו וטוביקו שחור, ארטישוק צלוי בתנור על קרם של ערמונים ופרמזן, רביולי כבד אווז מזוגג ברוזטה וטורטליני זנב שור על קרם תירס מתקתק. גם אהבנו מאוד נתח קצבים על ארטישוק ירושלמי וכרישה שרופה.
בקינוחים הוגשה לנו עוגת נמסיס, שוקולדית, משוכללת ולחה וכן מסקרפונה וניל עם קראמבל שקדים, נשיקות מרנג וקונפיטורת פירות יער.
הארוחה מגוונת ומפתיעה, מדויקת ומהנה עד מאוד, בעיקר היא מספקת תמורה מעולה למחיר. אלכוהול: הקוקטיילים שמוגשים פה נהדרים. תפריט היין סביר, אך מחירם בכוסות טעון שיפור.
הארוחה מוגשת בימים א-ד' וביום שבת החל מ – 19 בערב. בקומה המסעדה בלבד.
אריא. נחלת בנימין 66. 03-5296054. 128 שקלים לאדם
11. חוות צוק
כאן מציעים דיל קרניבורי אימתני שמוגש בימי שישי החל מ- 21:30 בערב ובשבת וראשון החל משבע בערב וזכה לכינוי "ערב על הקרשים", תיכף תבינו. על קרש עץ יוגשו לראשונה לחמים וממרחים, גבינות וירקות. אז תוזמנו לבחור 300 גרם של בשרים מהויטרינה (לאדם), כולל אנטרקוט, פילה בקר, צלעות טלה, שקדי טלה וחלקי פנים אחרים, סינטה, קבבים ועוד.
בתוספות תקבלו גם תפוח אדמה מדורה, סלט עגבניות חריף וירקות צלויים מהחווה. אם זה לא מספיק, מגיעה לכם גם כוס יין או חצי גולדסטאר מהחבית ואפילו צ'ייסר ערק או וודקה.
אם חורגים מהדיל, נמליץ להתפנק עם יינות אדומים מאזור הרי ירושלים ולא לפספס את הקינוחים המיוחדים שנעשים במקום ולאחריהם צ'ייסר של גראפה משובחת. 150 שקלים לאדם.
חוות צוק. משה פרלוק 5, תל אביב. 077-5155905
12. קורדיליה
ניר צוק משיק מחדש את מתחם קורדיליה ומתחדש גם בארוחת טעימות צרפתית, שתוגש בימים שני – שבת, החל מהשעה 18:30 בערב. על התפריט כתבתי בהרחבה לפני כמה ימים כאן. המחיר: 250 שקלים לסועד. יום נישואין זה כאן.
קורדיליה. הצורפים 14, יפו העתיקה. 03-5184668
יפו יפו תל אביב | תל אביב
במסעדת הדגל של השף חיים כהן מוצעת עסקית ערב בתמורה ל-350 שקלים לזוג. הארוחה כוללת ראשונה זוגית לבחירה, עיקרית אישית, קינוח זוגי ושתיה קלה וחמה. הזדמנות חגיגית ליהנות באחת מהמסעדות הטובות בישראל – שרק הולכת ומשתפרת משנה לשנה - במחיר מאופק יחסית ורק עד סוף ינואר.
האוכל יצירתי, פרשנות של כהן ושל השף בפועל, צבי אבישר, למנות ולמטבחי הים-התיכון. מבחר המנות הראשונות מתחלף וכולל בין השאר ירקות צלויים בטאבון עם טחינה הר ברכה, מרק שעועית לימה, טרטר לוקוס, חציל ועגבניות טריות או סינטה כבושה במלח ותבלינים, שמן זית וסלט עגבניות קטן.
בעיקריות מוצעות ניוקי תפוחי אדמה, תרד תורכי וגבינת המאירי, זנב שור על טורטליני תרד וראגו עדשים או פילה לברק על ריזוטו תרד שחור – ארוחה שהיא מסע קטן שכולו פסי האטה לבלוטות הטעם. זנב שור ופילה לברק על ריזוטו תרד שחור ריגשו.
תפריט היין פה ראוי לשבח ואם כבר מסע, תנו יד לסומלייה איתמר לוזר ואפשרו לו להשקות אתכם ביינות הנפלאים שהוא פותח שם לכוסות, גם לבנים גם אדומים. בקינוחים תבחרו בין טירמיסו (שווה רק בשביל המרמלדת אספרסו, שהיא שיחוק), כנאפה ובריוש הדרים שעליהם אמונה הקונדיטורית המוכשרת של המסעדה, טולי יקותיאל.
יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249