"יש פוטנציאל גדול לחיזוק יחסי ישראל-יפן"
ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, נועד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר כי הכלכלה היא התחום הבולט ביותר שבו יוכלו שתי המדינות לשתף פעולה. "רוצים לפתוח את ישראל בפני קהילת העסקים ביפן ובפני תאגידים ועסקים בינוניים וקטנים". השניים דנו גם בכינון טיסות ישירות בין המדינות
"ניצלנו את ההזדמנויות מהביקור של ראש הממשלה בנימין נתניהו ביפן בשנה שעברה, ועכשיו אנו עדים להתקדמות מתמדת ורחבת היקף בפיתוח היחסים הבילטרליים בינינו". כך אמר ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, בעת ביקורו הרשמי בישראל.
כתבות נוספות בנושא בערוץ הכלכלה :
- פטנט יפני לחיזוק הכלכלה: חדשנות ישראלית
- הודו, סין, יפן: הכירו את הקודים העסקיים
- "הכלכלה העולמית דוחפת משקיעים למניות"
בפתח פגישתו עם אבה, אמר נתניהו: "אני שמח לקבל את פניך, ראש הממשלה. זה ביקור גומלין לביקור שלי ביפן. הוא מקנה לנו הזדמנות היסטורית לחבר בין היכולות של העם היפני והעם בישראל. אני חושב שיש הרבה תחומים כלכליים, טכנולוגיים ואחרים שבהם נוכל לשתף פעולה, ואני מצפה לעשות כך, לטובת שני העמים שלנו". אחד הנושאים שבו דנו השניים הוא כינון טיסות ישירות בין ישראל ליפן.
בפגישה עם 26 אנשי עסקים יפנים ונשיאי חברות יפניות שהתקיימה מיד לאחר מכן אמר ראש ממשלת יפן אבה: "בין התחומים שבהם אנו פועלים בשיתוף פעולה הדוק, הכלכלה הוא התחום שבו קיים הפוטנציאל הגדול ביותר לחיזוק היחסים בין שתי המדינות. הבאתי עמי לביקור זה משלחת של אנשי עסקים. כל חברי המשלחת הם מובילים בתחומם, כלומר, מנכ"לים של חברות עם פעילות עסקית ענפה עם ישראל, וכולם חולקים את הרצון לקיום יחסים עסקיים עם ישראל.
"הבנתי שלאחרונה התקבלה החלטה בממשלת ישראל לחזק את היחסים הכלכליים בין יפן לישראל. אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולעודד את ראש הממשלה להתנסות באופן ישיר ולחוות את הרצון של קהילת העסקים ביפן, של תאגידים מרכזיים ועסקים קטנים ובינוניים וכן גופים אדמיניסטרטיביים עצמאיים".
ביקור ראשון של רה"מ יפני מאז 2006
אבה הגיע לישראל בראש משלחת של למעלה מ-100 אנשי ממשל ונשיאי החברות היפניות המובילות בעולם במטרה להרחיב את שיתופי הפעולה הכלכליים בין המדינות. יפן נחשבת לכלכלה השלישית בגודלה בעולם עם תמ"ג של 4.73 טריליון דולר (נתוני 2013), וזהו ביקור ראשון של ראש ממשלת יפן בישראל מאז 2006.
נתניהו ואבה גם ביקרו בתערוכה מיוחדת של טכנולוגיית חדשנות ישראלית ומספר חברות ישראליות הציגו את פיתוחיהם בפני האורח ובהן: 'Phinergy' - חברת קלינטק שפיתחה סוללה מהפכנית המבוססת על אלומיניום, ומספקת פתרונות אנרגיה נקייה לרכבים חשמליים והיברידים, כמו גם מקור אנרגיה לגיבוי צריכה חשמלית ביתית; 'RealView'- פיתחה טכנולוגיית צפייה הולגראמית בתלת-ממד המאפשרת לתמונות 'לרחף באוויר' כתמונה תלת-ממדית, ללא כל צורך במשקפי תלת-ממד או החלפת המסך הדו-ממדי לחדשני ומתקדם יותר; 'ReWalk' – פיתחה ׳רובוט לביש׳ המאפשר לאנשים עם מוגבלות הליכה לשוב וללכת לאחר פגיעה בעמוד השדרה;
בנוסף צפו בחברת 'ConsumerPhysics' אשר פיתחה חיישן מולקולארי שסורק מזון ותרופות ומציג את מרכיביו לרבות באפליקציה סלולארית; 'ElMindA' – פיתחה את טכנולוגיית ה – BNA המאפשרת לראשונה לצפות ולהעריך מבחינה נוירופסיכולוגית את המוח האנושי בפעולתו, וכן קישוריות וסנכרון פעולות המוח. ביולי האחרון נחתם עם יפן לראשונה הסכם מחקר ופיתוח משותף המציע לחברות ישראליות ויפניות לקיים שיתוף פעולה בתחומים אלו.
בנוסף, אמר אבה כי על ישראל להפסיק את הבנייה בהתנחלויות ולפלסטינים להקפיא את הפנייה שלהם לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג. הוא הוסיף כי שני הצדדים צריכים להימנע מצעדים חד צדדיים שמתדלקים את מעגל האלימות ולא מועילים לשלום במזרח התיכון. רה"מ היפני קרא לשני הצדדים לנקוט בצעדים בוני אמון ולחזור לשולחן המו"מ. הוא הציע לשני הצדדים לקיים שיחות שלום ביפן. אבה אמר עוד לנתניהו כי יפן מתנגדת באופן מובהק לחרם על ישראל ולניסיונות לבודד את ישראל בעולם.
אבה יבקר מחר גם ביד ושם ויניח זר באוהל יזכור. ביום שלישי ייפגש ברמאללה עם אבו מאזן ויקרא לו להימנע מצעדים שיסכנו את תהליך השלום ויבהיר שיפן מתגנדת לפנייה של הפלסטינית לבית הדין בהאג. אבה סבור שהצעד הפלסטיני עלול לגרום להסלמה ולדרדר את המצב באיזור. לאחר מכן יחזור בטיסה ישירה ליפן.