שתף קטע נבחר

ארוחת חושים: איך אוכלים את זה?

תארו לעצמכם איך זה לאכול בלי לראות את השולחן, להזמין מנה בלי לשמוע את המלצרים או לאחוז בסכין ומזלג עם מוגבלות מוטורית. כתבנו נועם (דבול) דביר התנסה בחוויה תיירותית קצת אחרת

תארו לכם מה עובר על עיוור שנכנס למסעדה. איך אדם עם מוגבלות חותך סטייק, או איך חירש מזמין קינוח? שיתוף פעולה של עמותת "נגישות ישראל" ומלון הילטון מלכת שבא באילת מביא את ארוחת החושים: חוויה טעימה אך בעיקר מלמדת, שכן במהלך הארוחה בת שלוש המנות, בניצוחו של השף אורן פאר, אנשי העמותה חולקים את סיפוריהם האישיים ומדברים על המוגבלות שלהם בחן רב והכל - בין המנות הנאכלות תוך לקיחת החושים מכם.

 

צפו בארוחת החושים    (צילום: בראל אפרים, כתב: נועם (דבול) דביר, עריכה: שי שבתאי)

צפו בארוחת החושים    (צילום: בראל אפרים, כתב: נועם (דבול) דביר, עריכה: שי שבתאי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

את הדרך למסעדה עושים בעיניים מכוסות, אף אחד מהמשתתפים לא יודע כיצד מסעדת הבשרים של המלון "שיקגו" נראית, היכן הוא מתיישב ובעיקר - מה הגישו לו למנה ראשונה.

 

עדכונים שוטפים גם בטוויטר של ynet  

 

הדבר דורש לא מעט אומץ ממי שלא אוכל קרפצ'יו או פטריות. לידיה יאיר, שהתעוורה באמצע החיים סיפרה לאחר שכיסויי העיניים ירדו: "רק אחרי שלוש שנים המוסדות התערבו, אמרו לי תראי - יש לך עוד ארבעה חושים ועם ארבעתם את יכולה לעשות הרבה יותר דברים מאשר אנשים רואים. אני מרגישה שבעצם מאז שהתעוורתי התחלתי לראות".

המנה השנייה, שמדמה מוגבלת ידיים, מאתגרת לא פחות וגם קצת אכזרית. הבשרים על השולחן, אבל הכפפות שעל הידיים ועץ הדיקט שבתוכן לא בדיוק מאפשרות להחזיק בסכין ומזלג ולהסתער עליו. אתגר נוסף הוא להצליח לשתות מהבקבוק או לאחוז בכוס בלי לשפוך.

 (צילום: טל זוהר) (צילום: טל זוהר)
(צילום: טל זוהר)
 

מנת הקינוח יכולה להיקרא גם מנה בהפתעה. הסיבה היא שהמלצר מונה שלוש אופציות לבחירה אלא שהסועדים יושבים עם אוזניות אטומות לחלוטין, מה שיוצר כבדות שמיעה וספק אם הצליחו להזמין בדיוק מה שרצו.

מחיר הארוחה בת השלוש מנות: 235 שקלים לסועד. איכותי וטעים - אבל בהחלט אבל לא זול.

 

האווירה במסעדה נעימה מאוד, הפעילות בין המנות מספקת עניין ומעבירי הפעילות מטעם העמותה מספרים את סיפוריהם בצורה מרתקת שמעוררת הערצה, ולא רחמים. במלון מציינים כי מדובר במחיר הרגיל לארוחה וכי הם מממנים את עלויות ארגון הערב בשיתוף העמותה. הארוחה מוצעת לקהל הרחב בחודשים ינואר עד מרס, מדי יום רביעי, ופונה לקבוצות וליחידים.

 

אוראל גלולה לפיד, יועצת משפטית בעמותת "נגישות ישראל", מתניידת על כיסא גלגלים מאז חלתה ברפיון שרירים. "מקומות תיירות שהם לא בתי מלון לא בהכרח נגישים עדיין, בצימר תמיד אומרים שהמקלחת נורא גדולה, אבל זה נורא נחמד שהג'קוזי גדול אם לדלת חסר שלושה סנטימטרים כדי שנוכל לעבור פנימה. זה יכול לבטל את החופשה ולהחזיר אותך הביתה".

 

יעקב אשר, מנכ"ל הילטון מלכת שבא באילת הוסיף כי רצון המלון לחשוף את נושא הנגישות. "אנחנו יודעים שיש הרבה התעניינות, עדיין לא התחלנו ואנשים רוצים להזמין ערבים כאלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים