גורם ישראלי: הגנרל האיראני לא היה יעד לחיסול
בעוד ירושלים ממשיכה לשמור על שתיקה בכל הקשור לתקיפה בסוריה, אמר גורם ביטחוני בכיר לסוכנות הידיעות רויטרס כי לא הייתה כוונה לפגוע במוחמד עלי אללה דאדי. הוא ציין עוד כי בישראל מצפים לתגובה: "חשבנו שאנחנו תוקפים חוליה שהייתה בדרכה לבצע פיגוע בגבול"
בכיר ביטחוני ישראלי אמר אחר-הצהריים (יום ג') לסוכנות הידיעות רויטרס כי ישראל לא התכוונה לפגוע במוחמד עלי אללה דאדי, הגנרל האיראני שנהרג בתקיפה בסוריה. הגורם, שסירב לחשוף את שמו מכיוון שישראל לא אישרה רשמית שהיא זו שתקפה, אמר כי ישראל חשבה שהיא תוקפת רק לוחמים בדרג נמוך.
בתשובה לשאלה אם ישראל מצפה לפעולת תגמול איראנית או של חיזבאללה בגלל התקיפה, השיב הגורם: "כמעט בטוח שהם יגיבו. אנחנו מצפים שזה יקרה, אבל אני חושב שלאף אחד מהצדדים אין רצון בהסלמה. לא צפינו לתוצאה כזאת, בוודאי לא בכל מה שקשור לגנרל האיראני".
מדברי הגורם הביטחוני ניתן להבין כי ישראל אכן עומדת מאחורי התקיפה. לדבריו, "חשבנו שאנחנו תוקפים חוליה של האויב שהייתה בדרכה לבצע פיגוע בגדר הגבול. הייתה לנו התרעה, איתרנו את כלי הרכב, זיהינו אותו כרכב של האויב וביצענו את הירי. ראינו את זה כפעולה טקטית מוגבלת".
איראן: "התמוטטות ישראל קרבה"
המתיחות בצפון נמשכת מאז יום ראשון בצהריים, אז חוסל הפיקוד של חיזבאללה בגולן הסורי וכמה גורמים איראניים - בהם גנרל בכיר - בתקיפה שמיוחסת בעולם לישראל. גורמי אופוזיציה סוריים בחזית הדרומית סיפרו הבוקר לכלי תקשורת ערביים שחיזבאללה נמצא בקוניטרה מאז 2013, וכי אנשיו נוהגים להגיע לבסיסים חשאיים שמהווים למעשה חמ"ל באותו אזור.
באיראן הגיבו בזעם על החיסול. מפקד משמרות המהפכה, מוחמד עלי ג'עפרי, אמר כי על ישראל לצפות ל"ברקים הרסניים". לדבריו, מדובר בנקודת פתיחה חדשה לקראת ההתמוטטות הקרבה ובאה של ישראל.
ג'עפרי הוסיף: "ישראל כבר הרגישה בעבר מה קורה כשאנחנו כועסים. הפשע בקוניטרה מדגיש כי אסור להתרחק מזירת הג'יהאד". באיראן הודיעו עוד כי הלווייתו של הגנרל שנהרג תתקיים מחר בטהרן. היום נערכו הלוויותיהם של שלושה מהרוגי חיזבאללה בתקיפה, לאחר שאתמול נטמן הרוג אחר, ג'יהאד מורנייה.
אף ששגרת החיים ביישובי הצפון וקו הגבול נמשכת על רקע המתיחות באזור, גורמים אירועים שגרתיים לכאורה להקפצת הגזרה. הבוקר ב-10:30 הוקפצה כיתת הכוננות של מטולה בשל שיירה אזרחית של כלי רכב שעברה בצדו הלבנוני של הגבול. חלק מהנוסעים במכוניות נשאו כלי נשק, ירו באוויר והניפו
דגלי חיזבאללה. רק בדיעבד התברר שמדובר בחלק ממסע לוויה מהעיירה אל-חיאם בדרום לבנון.
צה"ל מסר שהוא עוקב אחרי האירוע, אך הוא אינו קשור לישראל. תושבים במטולה הסבירו שמדובר באירוע חריג, שכן לרוב חיזבאללה ממתן ולא מאפשר ירי באזורים הסמוכים לגבול, גם לא באוויר.
הצבא נדרש בימים האחרונים לא רק לדריכות - ועל פי פרסומים זרים גם פריסת סוללות כיפת ברזל - אלא גם לפניות רבות מצד אזרחים. כך, קולות נפץ של אימונים - שבימים כתקנם מהווים חלק מהשגרה של תושבי הצפון - גורמים כעת ללחץ ולדרישת הסברים מצה"ל. בצבא חוששים שהתגובה של חיזבאללה תגיע גם על ידי כוחות חמושים שנאמנים לארגון ולאסד בגבול ברמת הגולן.