פאנל פוליטי: שינויי חוקים, דיור ציבורי ועוני
נציגי הליכוד, ישראל ביתנו, המחנה הציוני, הבית היהודי ומרצ התעמתו בשורת נושאים. מי הציב תנאים? ומי רוצה ניתוח איכותי בלי קשר למצבו הכלכלי?
פחות מחודשיים לפני הבחירות לכנסת ה-20 הציב היום (ג') שר הפנים גלעד ארדן מהליכוד תנאי ראשון להרכבת ממשלה. "כל שותפה פוטנציאלית תצטרך לתמוך בשינוי החוק הקיים כך שהמפלגה הגדולה ביותר היא זו שמרכיבה את הממשלה". ארדן אמר את הדברים במהלך פאנל פוליטי שהתקיים במרכז האקדמי פרס ברחובות.
בחירות 2015 - דיווחים נוספים:
לפיד: "אם השוויון בנטל יישמר - לא פוסל את החרדים"
מס' 10 בישראל ביתנו: "ערבי מסריח, ערבי נדרס"
בהתייחסו לתנאי ההצטרפות לממשלה אמר ארדן כי "כל אחד מהמרכיבים של הממשלה האחרונה יכול היה להפיל אותה. כל מה שהשותפים הקואליציוניים רצו – ראש הממשלה היה צריך לתמוך, כי הם איימו ללכת לבחירות. מצד שני, כל מה שראש הממשלה רצה לקדם, כמו חוק הלאום, לא ניתן היה לקדם. לכן הכרזנו שכל שותפה תצטרך לתמוך בכך שהמפלגה שזכתה במרבית המנדטים תהיה זו זתרכיב את הממשלה".
הרכש החדש של ישראל ביתנו, העיתונאי שרון גל, התייחס בפאנל לנושאים המדיניים: "הסכסוך הוא לא ישראלי-פלסטיני אלא ישראלי-ערבי. כל מדינות ערב המתונות צריכות לשבת איתנו. לא ייתכן שחנין זועבי תעלה על משט המרמרה ותצא מזה. הסרט 'לרקוד על שתי החתונות' חייב להיגמר. גם לי יש חלומות על ארץ ישראל השלמה, זה רעיון נחמש להשתעשע בו אבל יש גם מציאות ריאלית. כשמספחים עוד 2.5 מיליון ערבים יוצרים פה מדינה דו-לאומית".
ח"כ אראל מרגלית ממפלגת העבודה והמחנה הציוני ציין כי אנשים צעירים מסיימים תארים, אך מקומות העבודה שמוצעים להם בלתי ראויים. לדבריו, "המשק הישראלי לא מייצר מקומות עבודה איכותיים. אם ייתנו לנו להמשיך לעבוד כמו שאנחנו רוצים, נוכל תוך חמש שנים לייצר 30 אלף מקומות עבודה בדרום. אני את ההזדמנות שלי קיבלתי מיצחק רבין, שפתח את החממות הטכנולוגיות הראשונות. זה מה שאני רוצה לעשות, להביא את האנרגיה של הצמיחה והתעשייה שיאפשרו לאנשים לחיות ברמה גבוהה".
יו"ר סיעת הבית היהודי, ח"כ איילת שקד, בחרה להתייחס לנושא הדיור ואמרה בהקשר זה: "אורי אריאל היה השר היחידי שהיה לו אומץ לעסוק בנושא הדיור הציבורי. כל פעולותיו היו בתיאום עם
האוצר, הכול היה בשקיפות, הוא הציע לקחת את הכסף ממכירת דירות שלא היה מי שיאכלס אותן ולקנות בכסף דירות לדיור הציבורי. העניין עבר אישור יועץ משפטי של משרד האוצר ומשרד השיכון".
ח"כ אילן גילאון ממרצ התייחס לנתוני העוני העגומים: "עוני הוא תוצאה של חלוקה לא הוגנת של משאבים. בישראל היום פחות אנשים מקבלים יותר ומצד שני יש יותר אנשים שמשלמים יותר ומקבלים פחות. 80 אחוזים מהאזרחים במדינת ישראל הם מעמד 'הזכיין' והיתר הם עורכי דין ומשווקים. כחלון נתן ביטחון סלולרי לאזרחי מדינת ישראל אבל יש עוד כמה דברים שצריך לטפל בהם, כמו למשל בריאות. אני רוצה ביטוח בריאות שיאפשר לי להיות בטוח, שבעת ניתוח יתפרו אותי בחוט הכי טוב ללא קשר כמה כסף יש לי".