זמן משפחה: תשחררו את העובדים שלכם מוקדם יותר
מתי אתם מסיימים את יום העבודה שלכם והאם הבוסים משחררים אתכם מוקדם יותר, לפחות פעם בשבוע, כדי שתוכלו לבלות עם המשפחה ולאכול ארוחת ערב יחד? ארבעה מנכ"לים בחברות ישראליות מספרים כיצד הם תורמים לחיזוק התא המשפחתי של העובדים שלהם
"אנחנו שואבים כוח מהאיזון בין הקריירה והמשפחה" | אהובה תורג'מן
"אני מאמינה שהעובד שואב המון כוח מהאיזון בין עבודה למשפחה, ולכן חשוב לי לעודד את העובדים למצוא זמן ולבלות סביב השולחן המשפחתי," אומרת אהובה תורג'מן, מנכ"לית ומבעלי רשת המסעדות .BBB
- איך משכנעים את הילדים לאכול ירקות ומה אפשר להכין ברבע שעה לארוחת הערב המשפחתית? הצטרפו לשולחן משפחתי
- 15 דקות וזה מוכן: הטריק שיסדר לכם את ארוחת הערב המשפחתית
- פורמולה 1: הנוסחא למרק המושלם
לדבריה, "כאמא לשלושה, אני מכירה בחשיבותו של חיזוק התא המשפחתי האישי, כמו גם זה של עובדי הרשת. אצלי חיזוק המשפחה חשוב לא פחות מחיזוק הקריירה או העסק. אני מרגישה שבארוחה משפחתית מתחזק הקשר שלי עם הילדים ועם בן הזוג. זה זמן שלא משתווה לשום דבר.
"אני מאמינה שיש חשיבות רבה בדוגמה אישית ובמתן כלים לטובת היישום בפועל, ולכן אני דואגת לפנות זמן איכות לבילוי משפחתי," אומרת תורג'מן. "אני דואגת שהעובדים ייצאו מוקדם לפחות אחת לשבוע. כלומר שמשמרת אחת לפחות הם יחליפו לבוקר במקום ערב. אני מקפידה על זה מאוד בלו"ז שלהם. יום אחד בשבוע, החל מהצהריים ואילך, הם פנויים למשפחה.
"הטיפ שלי לארוחת ערב משפחתית מוצלחת: פעם ארוחת הערב הייתה הזדמנות בשבילי לשאול את ילדיי איך עבר עליהם היום. עם השנים גיליתי שדווקא העובדה שאני משתפת במה שעבר עליי במשך היום, יוצרת פתיחות ורצון גדול יותר אצל שאר בני המשפחה לספר ולשתף בחוויותיהם."
"חשוב לי שהעובדים יגיעו הביתה בזמן לארוחת ערב" | ירון הדר
"כמנהל, אני מאמין בכך שכאשר לעובד טוב במקום העבודה, הוא יעבוד טוב יותר ויהיה פרודוקטיבי. לכן אני מקפיד להתעניין בחייהם האישיים של העובדים, בהתאם לנכונות שלהם לשתף," אומר ירון הדר, מנכ"ל פארק נחשונית.
בפארק עובדים כ12- אנשי צוות בתחומים שונים - ניהול, שיווק, מכירות, תחזוקה ותפעול. "מאחר שאנחנו מקום בילוי, שעיקרו מושתת על בילוי משפחתי, טבעי לי להתחבר לנושא המשפחה בכלל ולארוחת הערב המשותפת בפרט. חשוב לי שהעובדים בפארק יקיימו פעילויות משפחתיות ויגיעו הביתה בשעות סבירות," אומר הדר.
שעות העבודה הרשמיות בפארק נחשונית בחורף הן 09:00-מ עד .17:00 "אני מקפיד שהעובדים לא יעבדו מעבר לכך, כדי שיהיה להם מספיק זמן איכות עם המשפחה," מציין הדר. "גם בעונת קיץ, כשהפארק פתוח עד שעות הערב או הלילה, אני מקפיד שלא כל העובדים יישארו ועושה תורנות ביניהם כדי שתהיה חלוקת נטל שווה וכדי שלא ייווצר מצב שבו נפגעת בקביעות משפחתו של עובד אחד. אם מתקיימת פעילות בשעות אחר הצהריים, אני מציע לעובד, במידת האפשר, להביא את משפחתו לפארק ולשלב את העבודה עם בילוי משפחתי, ואף לקיים ארוחת ערב משפחתית באווירה אחרת."
הדר גם מיישם את הקונספט בבית: "לי ולאשתי אורנה יש שלושה ילדים, ואנחנו מקפידים לאכול מדי ערב ביחד ומתייחסים לארוחה כאל זמן איכות, שבו כל אחד מאיתנו מספר מה עבר עליו במהלך היום, עם קצת צחוקים והרבה אהבה."
"ארוחת הערב היא הזמן להיות יחד עם המשפחה" | אפרת גילת
"אנחנו בחברה מכירים בחשיבות האיזון בין עבודה למשפחה ובטיפוח התא המשפחתי," אומרת אפרת גילת, מנכ"לית חברת מטרנה. לדבריה, המנהלים בחברה קשובים לצרכים המשפחתיים של העובדים ולכן מתחשבים בהם ומנסים לאפשר לעובדים להגיע בזמן לארוחת ערב עם המשפחה.
"הארוחה המשפחתית היא הזדמנות לכל המשפחה לשבת יחד, לשמוע, לספר ולייצר את היחד המשפחתי," מוסיפה גילת. "אני מאמינה שרוב העובדים יודעים להעריך זאת וחשים מחויבות לארגון שיודע לגלות התחשבות ומשאיר מקום לצורכי המשפחה. אנחנו מכירים בחשיבות הקניית הרגלי אכילה בגיל צעיר מפני שיש להם השפעה רבה על האכילה בבגרות. מחקרים מראים כי קיים קשר בין ארוחות משפחתיות לבין הגברת המוטיבציה של הילדים, תחושת השייכות, העלאת ההישגים בלימודים, שיפור יכולות הקריאה, הפחתת דיכאון, הפרעות אכילה והשתלבות טובה יותר בחברה."
כמנכ"לית שהיא גם אמא לשלושה ילדים, גילת מכירה בחשיבות האיזון בין עבודה למשפחה. "זהו אתגר גדול עבורי. ארוחת הערב היא הזמן היחיד שבו אני רואה את כל המשפחה יחד אחרי ימים עמוסים בעבודה. זה זמן מתאים להיות יחד, לשוחח, לשמוע מה עבר על כל אחד, לנסות לפתור בעיות יחד ולשמוע חוויות. זה סיום נפלא ליום. לכן, דווקא בתקופות עומס אני משתדלת מאוד להספיק להגיע לארוחה המשפחתית במהלך השבוע ולא להסתפק בארוחה משפחתית רק בסופי שבוע." גילת מספרת עוד כי בחברה מאפשרים לאמהות שעת הנקה ביום למשך שנה וחצי מלידת התינוק "מפני שזו הארוחה החשובה ביותר לחיזוק הקשר בין האם לתינוק."
"זו הזדמנות ליהנות מהביחד המשפחתי" | מירום שיף
מירום שיף, מנכ"ל ביופט (יצרנית בונזו ולה-קט), החל לפני כשנה במנהג של שחרור העובדים מוקדם פעם בשבוע, לטובת זמן איכות עם המשפחה: "בשבילי המשפחה היא ערך עליון. בכל יום רביעי 65 העובדים שלנו הולכים לביתם בשעה ,16:00 כדי שיוכלו להקדיש יותר
זמן לבילוי עם המשפחה וכמובן לארוחת הערב. שמתי לב שבזכות המנהג הזה עובדים רבים מגיעים לעבודה במצב רוח טוב יותר, מספרים לאחרים על חוויות משפחתיות ומחליפים מתכונים.
"אנחנו חיים בעולם מאוד אינטנסיבי. לא פעם קורה שאפילו בבית אני חושב על דברים שעוד יכולתי להספיק לעשות. לעומת זאת, ברגע שרוב העובדים הולכים באותה השעה התחושה היא אחרת לגמרי. זה נותן הזדמנות להתיישב סביב השולחן וליהנות מהביחד, להקשיב זה לזה, לחלוק חוויות, לצחוק ופשוט לנוח מהשבוע העמוס. מעבר לכל אלה, אני רואה בתפקידי שליחות לטובת המשפחות שמגדלות חיית מחמד. הרי הכלבים והחתולים כבר מזמן הפכו לחלק מהמשפחה, וגם הם ממתינים כל יום לרגע שבו כל בני הבית יחזרו מעיסוקיהם."
לארוחת הערב המשפחתית יש חשיבות מכרעת בחיזוק הביטחון העצמי של הילדים ובסיוע למעבר לאכילה בריאה יותר. ברביעי משפחתי נחזור מוקדם יותר הביתה ונשב יחד לארוחת ערב משפחתית
- מה אתם אוכלים לארוחת ערב? מחפשים מתכון? הצטרפו לשולחן משפחתי