שתף קטע נבחר
 

68% ממשקי הבית גרים בדירה בבעלות

על פי סקר שמפרסמת הלמ"ס, בשנת 2013 התגוררו קרוב ל-70% מכלל משקי הבית בישראל בדירה בבעלותם או בבעלות קרובי משפחה, 29% גרו בשכירות. במחוזות חיפה והצפון יותר משקי בית מחזיקים בדירה, לעומת מחוזות ירושלים והדרום. וגם: איזה נוף נשקף מהחלון בסלון ומי סובל מרעש?

68% ממשקי הבית גרים בדירה בבעלותם או בבעלות קרובי משפחה, ו-29% ממשקי הבית גרים בדירה בשכירות, נכון לשנת 2013. כך עולה מסקירה שמפרסמת היום (ד') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס). מדובר בממצאים ראשוניים מתוך סקר ארוך טווח לשנת 2013, לפיו 73% מהזוגות שיש להם ילדים (וגיל הילד הצעיר קטן מ-18 שנה) גרים בדירה בבעלותם, ו-25% מהם גרים בשכירות.

 

כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן של ynet:

 

עוד עולה מהנתונים כי 63% ממשקי הבית מתגוררים בדירה רגילה בבניין מגורים, 11% מתגוררים בדירת גג, בדירת גן או בדירת דופלקס, 14% גרים בבית פרטי ו-12% גרים בקוטג' דו-משפחתי או טורי. לפי הלמ"ס, ככל שעולה ההכנסה ברוטו לנפש, כך יש יותר משקי בית שגרים בבית פרטי או בקוטג'. במחוז חיפה והצפון אחוזי הגרים בדירות בבעלותם גבוהים יותר מאשר במחוזות האחרים; במחוז ירושלים והדרום אחוזי הגרים בשכירות גבוהים יותר מאשר במחוזות האחרים.

 

בעלות על דירת מגורים לפי הרכב משק הבית*

 (נתונים באדיבות הלמ"ס) (נתונים באדיבות הלמ
(נתונים באדיבות הלמ"ס)

* דירה בבעלות אחרת - דירת מעביד, דירת חברים, דירת קיבוץ וכו'

 

סקר ארוך הטווח של הלמ"ס, הנערך זה השנה השלישית, עוקב לאורך שנים אחר מדגם קבוע של משקי בית שמייצגים את כלל אוכלוסיית ישראל, בשיתוף בנק ישראל, המוסד לביטוח לאומי, משרד האוצר ומשרד החינוך. בלשכה המרכזית מסבירים כי אוכלוסיית הסקר נדגמה מתוך כל משקי הבית בישראל וכן דיירים  במעונות סטודנטים, מרכזי קליטה ותוכניות דיור מוגן.

 

לפי הממצאים, 75% מהאנשים שחיים בגפם ובני פחות מ-40 גרים בשכירות, ולאחר גיל 40 אחוז זה מצטמצם ל-33%. 66% מהזוגות ללא ילדים, שגיל המבוגר מהם פחות מ-40, גרים בשכירות ולאחר גיל 40 אחוז זה עומד על 13%. 73% מהזוגות שיש להם ילדים, וגיל הילד הצעיר קטן מ-18 שנה, גרים בדירה בבעלותם, ו-25% מהם גרים בשכירות. לעומת זאת, 90% מזוגות שיש להם ילדים, וגיל הילד הצעיר גדול מ-18 שנה, גרים בדירה בבעלות, ו-8% מהם גרים בשכירות.

 

מבדיקת בעלות על דירת מגורים, לפי קבוצת אוכלוסייה, עולה כי במחוז חיפה והצפון, 93% ממשקי הבית הערבים ו-72% ממשקי הבית היהודים גרים בדירות בבעלותם. במחוז ירושלים והדרום 37% ממשקי הבית הערבים ו-34% ממשקי הבית היהודים גרים בשכירות.

 

בעלות על דירת מגורים, לפי קבוצת אוכלוסייה ולפי מחוז מגורים

 (נתונים באדיבות הלמ"ס) (נתונים באדיבות הלמ
(נתונים באדיבות הלמ"ס)

מבדיקת סוג יחידת המגורים עולה כי בחלוקה לפי קבוצות אוכלוסייה ולפי גובה ההכנסה ברוטו לנפש במשק בית, 69% ממשקי הבית היהודיים, שגובה ההכנסה ברוטו לנפש נמוכה מ-2,000 שקל, גרים בדירה בבניין מגורים. זאת לעומת 55% ממשקי הבית הערבים בגובה הכנסה זהה.

 

22% ממשקי הבית היהודים, שהכנסתם ברוטו לחודש פחותה מ-2,000 שקל לנפש, גרים בבית פרטי או בקוטג'; לעומת 32% ממשקי הבית היהודים שהכנסתם גבוהה מ-4,000 שקל לנפש. 23% ממשקי הבית הערבים, שהכנסתם ברוטו לחודש נמוכה מ-2,000 שקל לנפש, גרים בבית פרטי או בקוטג'; לעומת 41% ממשקי הבית הערבים שהכנסתם גבוהה מ-4,000 שקל.

 

בלמ"ס אפילו בדקו את הנוף הנשקף מהחלון הגדול בסלון או ממרפסת הסלון. על פי הממצאים, 23% מבין משקי הבית ביישובים שבאשכולות 10-8 ציינו כי מהחלון הגדול בסלון ביתם נשקף נוף לפארק עירוני או לגן ציבורי, לעומת 9% בלבד מבין משקי הבית ביישובים שבאשכולות 3-1.

 

באשכולות 8-10 נמצאים יישובים המאופיינים בבנייה של צמודי קרקע ובבנייה רוויה נמוכה, כגון אבן יהודה, בנימינה, גבעת שמואל, גבעתיים, יישובי גדרות, גני תקווה, הוד השרון, הרצליה, זכרון יעקב, כפר ורדים, כפר שמריהו, להבים ומיתר. באשכולות 1-3 נמצאים יישובים כגון אופקים, אלעד, חצור הגלילית, בני ברק, מודיעין עלית, נצרת, נתיבות, אבו גוש, אום אל פאחם, בקה אל גרבייה, ג'לג'וליה, דלית אל כרמל ועוד.

הנוף הנשקף מהחלון הגדול בסלון או ממרפסת הסלון*

 (נתונים באדיבות הלמ"ס) (נתונים באדיבות הלמ
(נתונים באדיבות הלמ"ס)

*באשכול 4-7 נמצאים יישובים כגון נס ציונה, אור עקיבא, בת ים, גדרה, ירושלים, מטולה ועוד

 

ביישובים אלה (אשכול 1-3), אחוז משקי הבית שלהם נוף של גגות או של כבישים, גבוה יותר מאשר באשכולות הגבוהים. 78% מבין משקי הבית ביישובים שבאשכולות 3-1 ציינו כי מהחלון הגדול בסלון ביתם נשקף נוף לגגות, לעומת 56% מבין משקי הבית ביישובים שבאשכולות 10-8.

 

בדומה לכך, 79% מבין משקי הבית ביישובים שבאשכולות 3-1 ציינו כי מהחלון הגדול בסלון ביתם נשקף נוף לכביש שכונתי או פנימי, לעומת 57% מבין משקי הבית ביישובים שבאשכולות 10-8. כמו כן, ב-16% ממשקי הבית ביישובים בכל האשכולות השיבו כי ניתן לראות אנטנות סלולריות מחלון כלשהו בביתם.

כפר שמריהו נמצא באשכול היישובים שבין 8-10 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
כפר שמריהו נמצא באשכול היישובים שבין 8-10(צילום: ירון ברנר)

באשר לבעיות בסביבת המגורים, באשכולות 3-1 אחוז הסובלים מבעיות בסביבת המגורים גבוה יותר מאשר באשכולות הגבוהים. מבין משקי הבית ביישובים שבאשכולות 3-1, 51% ציינו כי הם סובלים מרעש מכבישים, לעומת 37% באשכולות 10-8. בדומה לכך, 39% מבין משקי הבית ביישובים שבאשכולות 3-1 ציינו כי הם סובלים מלכלוך או מזבל בסביבת מגוריהם, לעומת 24% ביישובים שבאשכולות 10-8.

 

עוד עולה מהנתונים כי 8% ממשקי הבית ביישובים שבאשכולות 8-10 ציינו כי בסביבת מגוריהם יש רעש ממרכזי בילוי, לעומת 3% באשכולות 3-1. 8%-15% ממשקי הבית ביישובים בכל האשכולות השיבו כי הם סובלים מרעש ממוסדות חינוך, ו-16%-13% השיבו כי הם סובלים מתופעות של הזנחה או ונדליזם באזור מגוריהם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Google Street View
בניין מגורים. 63% מהאוכלוסייה מתגוררת בבית משותף
צילום: Google Street View
מומלצים