החיים ממשיכים במרץ: הקשישים שמטורפים על אקסטרים
הם כבר עברו מזמן את גילאי השישים, השבעים ואפילו השמונים, אבל זה לא מונע מבעדם לנצל כל רגע בחיים ובשיא המרץ. צלם ישראלי תיעד קשישים מרחבי העולם שמטורפים על ספורט ולא נותנים לשנים להשפיע עליהם אף לא לרגע
עבורם הגיל הוא רק מספר: צלם ישראלי תיעד במשך ארבע שנים קשישים מרחבי העולם שממשיכים בפעילות ספורטיבית אנרגטית במלוא המרץ, ולא מבזבזים אף רגע בחיים. תמונותיו המדהימות הפכו ללהיט ברשת, והוא ממשיך במלאכת התיעוד בצד היפה של הגיל השלישי.
ולדימיר יעקובלב הוא צלם שעלה לישראל מרוסיה, לפני כארבעה חודשים. לפני ארבע שנים, כשמלאו לו חמישים שנים, הוא החליט לבדוק באמצעות מצלמתו, איך נראים החיים בעשורים המתקדמים של החיים.
"התחלתי לחפש אנשים שהחליטו שלא להזדקן ובמקום זאת המשיכו לחיות" הוא מספר ל-ynet, "הם החליטו להמשיך להיות מאושרים כשמעיין הנעורים ממלא אותם עוד יותר מבעבר. ככל שמצאתי עוד ועוד כאלה, נדהמתי עד כמה זה אפשרי, בזמן שבעבר הם כונו זקנים".
הגיל הוא רק מספר
הסוד לחיים ארוכים אצל קשישים - הרצון לחיות
בני 90+ חושפים: סודות בריאים לאריכות ימים
לחיות עד 120: 15 סודות לאריכות ימים וכך, יעקובלב מצא עשרות קשישות וקשישים, שעוסקים בספורט אתגרי, בהתעמלות, הרמת משקולות, ריקודים סלוניים, משחקי כדור, הם מדגימים יכולת גמישות מופלאה לגילם, בריאות גופנית וחיוך רחב. הוא צילם וצילם וצילם, והתוצאה היא הפרוייקט The age of happiness שזכה לשבחים רבים ברחבי העולם.הנה כמה מהקשישות והקשישים המככבים בתיעודיו, והתובנות שלהם לחיים ארוכים ומאושרים:
אנדריי צ'ירקוב (74), אצן, רוסיה
צ'ירקוב החל בריצות מרתון בגיל 52. מאז הוא השתתף במעל מאה מרתונים, כולל אחד בקוטב הצפוני, ומרתון שנמשך שבעה ימים. את יום הולדתו השבעים הוא חגג בריצה ללא הפסקה לאורך 70 קילומטרים. "כדי להיות שמח, עליכם להתפתח, במיוחד אחרי גיל 50" אומר צ'ירקוב, "אל תחששו להיעזר באחרים, וככל האפשר לעזור לזולת בעצמכם".
אלכסנדר רוזנטל (98), סקי, רוסיה
לא להאמין שרוזנטל שמתקרב לגיל מאה, ממשיך לגלוש במורדות מושלגים, והוא עושה זאת שלוש פעמים בשבוע, בעיר מגוריו מוסקבה, הן בקיץ והן בחורף.
בוריס אוטלוב (75), סקי, רוסיה
הודות לאימוניו, גולש הסקי בוריס אוטלוב עובר מרחק של 10 קילומטרים בחצי שעה. לשם ההשוואה, המדליסט האולימפי פיטר נורתאג עובר מרחק דומה תשע דקות מהר יותר. אוטלוב משמש עובד כללי בבית קברות, עבודה שמאפשרת לו להמשיך ולעסוק בספורט האהוב עליו ולהשתתף בתחרויות בינלאומיות.
דוריס לונג (100), מטפסת הרים, ארה"ב
דוריס נכנסה לספר השיאים של גינס, לאחר שהפכה למטפסת ההרים המבוגרת ביותר בעולם. במאי האחרון היא חגגה את יום הולדתה המאה והיא לא מפסיקה לטפס. ומה סוד הקסם שלה? פרט לעבודות הבית אותן היא אוהבת, היא משתדלת לעזור לזולת: "אני לא חושבת על עצמי יותר מידי, אלא על אחרים".
יגור מישוסטין (85), משקולות, רוסיה
הוא מתמלא חיוך רחב כשהוא מרים את הברזל הכבד ומניף אותו אלעל שוב ושוב. נראה אתכם מניפים משקולת של 8 קילוגרמים ביד אחת, למשך 60 פעמים, בתוך שתי דקות. למרות 85 שנותיו, יגור עושה זאת מבלי להניד עפעף.
פליקס דיזורץ (84), גולש, ארה"ב
לא יודעים מה איתכם, אבל גם בגיל עשרים אנחנו לא הצלחנו להיעמד על גלשן. דיזורץ בן ה-84 עושה זאת בלי בעיה מיוחדת, וגם בגילו הוא שומר על יציבות מופלאה.
"בריאות ושימחה בחיים דורשים מאמץ, והם שווים את זה" הוא אומר וממליץ עוד: "הימנעו משעמום, אל תנסו תמיד להוכיח שאתם צודקים, וכשאתם קמים בבוקר חשבו על משהו נעים, גם אם זעום, שצפוי לכם היום".
גרטה פונטרלי (61), רקדנית עמוד, ארה"ב
קשה להאמין שפונטרלי החלה בריקוד על עמוד רק בגיל 59, כאשר אובחנה לראשונה כסובלת מאוסטאופורוזיס (בריחת סידן). "הייתי זקוקה לפעילות מאומצת כדי לחזק את העצמות" היא מספרת.
"סתם הרמת משקולות נראה לי משעמם, והחלטתי להתחיל בריקוד עמוד. "רבים בטוחים שמאוחר מידי להתחיל משהו חדש אחרי גיל 40 או 45. אני שמחה שהוכחתי לעצמי ולאחרים שאף פעם לא מאוחר מדי".
ג'ון לואו (94), רקדן, ארה"ב
לא להאמין שלואו בן ה-94 ממשיך לרקוד במרץ בלהקת באלט מקצועית. אבל מה שעוד יותר מפתיע, שאת קריירת הריקוד שלו הוא החל בגיל 80. אף פעם לא מאוחר, כבר אמרנו?
טאו פושון לינץ' (96), יוגה וריקוד, ארה"ב
היא אחת ממורות היוגה המבוגרות ביותר בעולם, אך תחביבה האמיתי הוא ריקוד: מסמבה ועד צ'ה צ'ה צ'ה, טאו ממשיכה לרקוד עם צעירים בשנות העשרים לחייהם, שלפעמים לא עומדים גם בקצב שלה.
נינה מלינקובה ואנטונינה קוליקובה, 75, קרב מגע, רוסיה
שתי החברות הטובות התאהבו באמנויות לחימה בגיל 70. כיום הן מתאמנות פעמיים בשבוע, כל אימון נמשך 3 שעות.
יוהנה קוואס (90), התעמלות קרקע, גרמניה
קוואנס החלה את קריירת ההתעמלות בילדותה וכבר בשנת 1934 החלה להשתתף בתחרויות. היא זכתה בפרסים רבים, שימשה מאמנת נבחרות, ואף היתה ממחבריו של ספר לימוד אקדמי בתחום.
היא כבר נכנסה לספר השיאים של גינס כמתעמלת הקרקע המבוגרת בעולם, ולמרות שכבר נכנסה לעשור העשירי לחייה, היא לא מפסיקה לרגע בפעילות הגופנית. ומה מוביל אותה בחיים? "חשוב להיות מאושרים. זה מפשט את הכל", היא אומרת.
לאתר של ולדימיר יעקובלב