מה יש לאנשי "העין השביעית" להסתיר?
האתר שעוסק בביקורת על התקשורת הישראלית ומבקש לקדם ערכי שקיפות, מסרב לחשוף את תקציבו ואת שכר כותביו. וגם: למה יש גם עורך לאתר וגם עורך ראשי לאותו אתר?
אתר "העין השביעית" פועל לקדם שקיפות בקרב התקשורת הישראלית, אך מסרב לחשוף נתונים אודותיו.
לאחרונה הודיע האתר כי יפסיק את פעילותו בחודש מרץ הקרוב, עקב קיצוץ בתקציבי המכון הישראלי לדמוקרטיה שהאתר נתמך על ידו. בדיקה פשוטה באתר העין השביעית מגלה כי לאתר יש עשרות כותבים. ב"הארץ" פורסם כי עורך העין השביעית, חנוך מרמרי, קיבל עבור עבודתו שכר ברוטו שנתי של כ-370 אלף שקל. האם ניתן להמשיך לקיים את האתר באמצעות קיצוץ רוחבי בשכר עובדיו או באמצעות התייעלות וצמצום מצבת כוח האדם? בשאלות הללו, מתברר, יש מי שמאוד לא רוצה לעסוק.
באתר העין השביעית נכתב כי האתר "חותר להיות הבימה שעליה מנהלת התקשורת הישראלית שיח עם עצמה ולשקף את דמותה ללא משוא פנים".
ynet הפנה ל"עין השביעית" מספר שאלות:
א. מה היה תקציב העין השביעית בשנת 2014.
ב. מה היה שכר העובדים בעין השביעית בשנת 2014, בחתך לפי שם, תפקיד, ועלות שכר.
ג. מה הייתה התפוקה של כל אחד מהעובדים בעין השביעית.
מתברר שהשקיפות בה דוגל העין השביעית נעצרת כאשר היא מגיעה אליו. "נשמח למסור את המידע כשנקבל את פריטי המידע המקבילים לגבי אתר ynet", השיב עורך העין השביעית, שוקי טאוסיג.
טאוסיג, אגב, מוגדר כ"עורך אתר העין השביעית", ואילו מרמרי (שמשתכר 370 אלף שקל בשנה) מוגדר כ"עורך הראשי של אתר העין השביעית". מה ההבדל בין התפקידים והאם אין כאן כפילות מיותרת שיכולה להניב חיסכון לאתר? לא ברור. כך או כך, טאוסיג כתב לנו, לאחר תגובתו, הודעה נוספת, בנימה מאיימת: "אני מתכנן לפרסם את ההתכתבות הזו עד ליום ראשון. אם יהיו לי שאלות המשך אשלח לכתובת זו. שינה נעימה". אז הנה, אנחנו מפרסמים את ההתכתבות. שאלה אחת עדיין נשארה פתוחה: מה יש להם להסתיר?
עדכון: רק לאחר הפרסום ב-ynet ניאותו בעין השביעית לפרסם באתרם נתונים חלקיים. עוד הלינו על השאלות שהפנה ynet, וכתבו: "אתר ynet גם לא הקדיש בעבר תשומת לב עיתונאית לאתר 'העין השביעית', זאת למרות שכלי תקשורת אחרים נוהגים להדהד את הדיווחים והמאמרים המתפרסמים בו" ("להדהד", כך במקור).