שתף קטע נבחר

ליאל נפגש עם משפחת הנהג: "הציל את חיי"

הם הגיבורים של קו 40. תלמיד כיתה ח' שהשליך על המחבל את ילקוטו וניפץ חלון, והנהג שנאבק בדוקר. אחר הצהריים הגיע ליאל סוויסה לבית החולים ושוחח עם משפחתו של הרצל ביטון. "אם הוא לא היה נותן ברקס, המחבל היה יכול לרצוח אותי", סיפר. הבוקר חל שיפור במצבו של הנהג שיצא מסכנת חיים

ליאל סוויסה, 14, תלמיד כיתה ח' שנסע אתמול באוטובוס קו 40 ובזמן הפיגוע השליך את תיקו על המחבל וניפץ בידו חלון כדי לסייע לנוסעים לברוח, הגיע אחר הצהריים (יום ה') לבית החולים איכילוב בתל אביב. סוויסה הגיע עם סבו עמרם כדי לבקר את הרצל ביטון נהג האוטובוס שהציל את חייו. "אם הרצל לא היה נותן ברקס חזק ומעיף את המחבל הוא היה יכול לרצוח אותי", סיפר ליאל.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

הבוקר חל שיפור במצבו של ביטון, הכרתו שבה אליו בהדרגה והוא יצא מסכנת חיים. במהלך היום, סיפרו בני משפחה, הוא הצליח לתקשר עם הסובבים איתו באמצעות מחוות ידיים ואף הניח תפילין על כך שחייו ניצלו.

 

 

 (צילום: צביקה טישלר ) (צילום: צביקה טישלר )
(צילום: צביקה טישלר )

 (צילום: צביקה טישלר ) (צילום: צביקה טישלר )
(צילום: צביקה טישלר )

"הוא ממש הציל את החיים שלי", אמר ליאל, "כי בזכות הברקס המחבל עף קדימה. הייתי ממש קרוב אליו בזמן הפיגוע והוא יכול היה להתקרב אלי ולדקור אותי כי הייתי בין הראשונים. פחדתי שם מאוד והייתי בלחץ".

 

בני משפחתו של ביטון, ובהם וילדיו, יעקב, יניב ובת אל, הודו לליאל שהגיע לבקר את אביהם. "הם אמרו לי שאני אמיץ ואמרו לי תודה שבאתי", סיפר. "אני נוסע באוטובוס הזה כל יום לבית הספר ומאמין שבימים הקרובים אחזור לשגרה וגם לנסיעות באוטובוס".

 

בעקבות פציעתו של ביטון, לא הורשו מבקרים להיכנס לחדרו, אך בני המשפחה הבטיחו לעשות מפגש מחודש כשמצבו יאפשר זאת. "אמרו לי שהייתי גיבור, אבל בסוף עשיתי מה שהיה צריך לעשות", אמר הנער. "אמרתי להם שאני חי בזכות הרצל וזה נכון".

 

הפצועה שהזעיקה את מד"א האזינה לשיחה 

במקביל, בבית החולים שיבא בתל השומר מאושפזת ויקטוריה קרסנוסטווסקי, בת 51 מבת ים, שנפצעה באורח בינוני-קשה. קרסנוסטווסקי היא האישה שהזעיקה ראשונה את מד"א וקולה נשמע בהקלטה שפורסמה אתמול ב-ynet. היא מחכה לבשורות טובות מבית החולים איכילוב, שם מאושפזת פולי חברתה הטובה שנפצעה קשה.

 

 

 

השתיים עובדות כמורות בגבעתיים ונוסעות כל יום יחד לעבודה. "אנחנו נפגשות כל בוקר בבת ים, עולות לאוטובוס, נוסעות עד בית קלקא ומחליפות שם אוטובוס ונוסעות עד לגבעתיים", סיפרה. "זו רוטינה. אני מאד מודאגת לגבי המצב שלה".

 

קרסנוסטווסקי היא מורה למתמטיקה כבר 23 שנה בבית הספר בן גוריון בכיתות ז'-ח'. "ישבתי במושב הכפול הראשון ליד דלת הכניסה, ליד הנהג. חברה שלי פולי ישבה לידי, קרוב למעבר", שחזרה את רגעי האימה. "היא קיבלה את המכה הראשונה ואז הבנו שזה פיגוע. ראיתי סכין מעל הראש של המחבל. הוא התחיל לדקור את הנהג, הוא דקר את פולי אבל היא התכופפה, ואחר כך אותי ואת האישה מאחורי. הוא עבר נוסע-נוסע לכיוון החלק האחורי של האוטובוס.

 

זירת הפיגוע, אתמול (צילום: AP) (צילום: AP)
זירת הפיגוע, אתמול(צילום: AP)

 (דוברות משטרת ישראל) (דוברות משטרת ישראל)
(דוברות משטרת ישראל)
 

"לא בדיוק ראיתי לאן הוא הגיע מאחורה, ואז הוא חזר. באותו רגע חברה שלי נפלה על הרצפה, מישהו עף עליה והנהג התחיל להילחם איתו, ואז הוא דקר אותו בעצבנות כמה פעמים. הוא פנה שוב לכיוון המעבר של האוטובוס, הצלחתי קצת לדחוף אותו עם הרגל, אולי בגלל זה לא קיבלתי דקירה נוספת. נתתי לו דחיפה להרחיק אותו מהגוף שלי וגם להרחיק אותו מפולי, אבל היה נראה שהוא עוד יותר התעצבן מזה. ראיתי סביבי הרבה אנשים מדממים וצועקים"..

  

ויקטוריה האזינה היום בהתרגשות לשיחה שלה עם מד"א. השיחה השנייה שביצעה מיד לאחר הפיגוע הייתה לבית הספר. "אם אני בשמונה בבוקר צריכה להיכנס, אז מי ייכנס במקומי?", הסבירה. "צריך שידאגו למילוי מקום. כשהמחנכת סיפרה לתלמידים שלי בכיתה ח' שהייתי בפיגוע, הם בכו. אמרתי למזכירה גם להתקשר לבית הספר של פולי כי היא לא יכלה לדווח, וגם לבית הספר של יורי, המורה למוזיקה, כדי שיודיעו שהמורים לא יגיעו לשיעור".

 

מצבה של קרסנוסטווסקי בוגדר בינוני והשתפר לקל. "קשה לי לנשום עמוק כי זה כואב. הפגיעה שלי בכתף לכיוון הריאה ויש לי חור בריאה", סיפרה. במהלך היום הגיעה אליה רות שפירא, אמה של אילה בת ה-11 שנפצעה קשה מאוד מבקבוק תבערה בפיגוע, אך השתיים לא נפגשו. "אני רוצה לבקר אותה ולהודות לה שהיא דואגת", אמרה ויקטוריה.

 

פצוע קשה נוסף שמצבו השתפר לבינוני הוא דניאל פלח שנמצא בהכרה ומתאושש לאיטו. מיטל הלל פלח, אחותו הגדולה, סיפרה: "הוא לא בסכנת חיים וזה החלק החשוב לנו. גילו לו פגיעה בכתף, היא נשברה. דיברתי איתו היום וזה מה שהוא סיפר. הוא גם סיפר שהוא לא הספיק לרדת מהאוטובוס ושראה את המחבל תוקף. הוא אמר שלקח לנהג הרבה זמן לפתוח את הדלתות ושזה הרגיש בשבילו נצח".

 

אחד מהדברים הראשונים שפלח ביקש הוא לקבל תפילין וכיפה. "הוא בן אדם מאמין ואני שמחה שהאמונה לצדו", אמרה אחותו. "זה לא פשוט לעבור טראומה כזו. רק לחשוב מה הוא ראה ומה הוא חווה זה סרט אימה. הוא יודע שהפציעה שלו חמורה. הוא דואג לעצמו. הוא בחור עדין ורגיש אבל אנחנו מאמינים שבכוח האמונה הוא ימצא את הדרך החוצה". רות שפירא הגיע עם בעלה אבנר גם לפלח ודרשה בשלומו. אחותו סיפרה כי "דניאל מתנדב פה בבית החולים, וכשהוא שמע על הפגיעה של אילה הוא ניסה לחפש אותם, אבל הוא לא מצא, והנה עכשיו הם מתחברים פה בנסיבות האלה".

 

מבית החולים איכילוב נמסר לפנות ערב כי חל שיפור ניכר במצב ארבעת הפצועים מהפיגוע המאושפזים בבית החולים. אחד שוחרר לביתו מיחידת הטראומה. השלושה האחרים מוגדרים כעת במצב בינוני בלבד ונמצאים בהליך החלמה.

 

בבית החולים תל השומר עדיין מאושפזים שני פצועים בינוני ופצועה אחת במצב קל. במהלך היום שוחרר לביתו אדם שנפצע קל בפיגוע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
ליאל סוויסה בבית החולים
צילום: צביקה טישלר
מומלצים