שתף קטע נבחר
 

שביתה במפעל ופורג'ט: "הנהלה רודנית"

140 עובדי מפעל הטקסטיל משביתים את פעילותו ב-5 הימים האחרונים, במחאה על המבוי הסתום אליו הגיע המו"מ עם ההנהלה במטרה לשפר את תנאי העסקתם. אחד העובדים: "לא נקום מכאן כל עוד אין לנו הסכם קיבוצי מלא". מנכ"ל המפעל: "מכבדים את ההתאגדות"

קשיים במו"מ בין ועד העובדים להנהלה הוביל לשביתה של כ-140 עובדי מפעל הטקסטיל ופורג'ט, אשר מתמשכת מזה 5 ימים. השביתה מתנהלת ביוזמת ועד העובדים, שהוקם בקיץ האחרון בחסות ההסתדרות.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

במסגרת השביתה הקימו העובדים אוהל מחאה מול המפעל, וחלקם אף ישנים שם. "החלטנו להקים וועד לפני שבעה חודשים", סיפר יו"ר וועד העובדים אלי קבולי (48), העובד במפעל מזה 10 שנים. "בדרך לא דרך הצלחנו - על אף אמירתו של המנכ"ל הקודם, שאמר שעל גופתו המתה יוקם ועד. רק אחרי שהגשנו בקשה לסכסוך עבודה הסכימו לשבת איתנו למו"מ".

 

מפגינים מחוץ למפעל, היום (צילום: דוברות ההסתדרות) (צילום: דוברות ההסתדרות)
מפגינים מחוץ למפעל, היום

"אנחנו לא דורשים הרבה", הוסיף. "המאבק הוא על קרן השתלמות לכל עובדי המפעל ותוספת שכר מינימום. הבעלים יכול לזרוק איזה עצם לעובדים". בעלי המפעל, אורי מנצור, יש לציין, מימן את הגנתה של שולה זקן במשפט טלנסקי. גורם בהנהלה מסר בתגובה כי "מר מנצור הוא איש עסקים פרטי ויעשה בכספו מה שהוא רוצה".

 

שמחה אורן, (40) אשר עובד במפעל 5 שנים בתור מלגזן ומשמש סגן מנהל מחסן, אמר כי ניסו למנוע את השביתה. "ניסינו לעשות את הכל כדי לא להגיע למצב הזה, אבל האוזניים של ההנהלה אטומות", הוא מספר. "אנחנו לא מצטערים שהלכנו לשביתה, אנחנו רק מצטערים שלא עשינו את זה קודם. השלטון בעבודה הוא רודני וכוחני, אין פה דין או דיין, והבהרתי לאנשים שאין לנו מה להפסיד במאבק. את השכר במפעל אפשר לקבל בכל מקום, יחד עם סביבת עבודה טובה וביטחון תעסוקתי - מה שאין פה".

 

"להקים את הוועד היה כמו מבצע של השב"כ", הוא מוסיף. "לקחנו בחשבון שאם המו"מ יתפוצץ לפני שהוועד הוקם אנחנו עלולים לאבד את המשרה שלנו, אבל לא פחדנו, והגענו למצב של חוסר ברירה. אנחנו לא נקום מכאן כל עוד אין לנו הסכם קיבוצי מלא. יש לנו את כל הזמן שבעולם".

 

 (צילום: דוברות ההסתדרות) (צילום: דוברות ההסתדרות)

עו"ד נחום פיינברג, מעורכי הדין הידועים והחזקים בתחום דיני עבודה המייצג אף את הנהלות המפעלים הגדולים בדרום, הסביר כי "המו"מ נקלע למבוי סתום בגלל דרישות כלכליות שההנהלה לא יכלה לעמוד בהם. זה מפעל טקסטיל בדרום הארץ, אבל יש לזכור שאם לא ישמרו עליו המפעל יכול להימצא במקום אחר. יש לו תחרות. את חומר הגלם המפעל מקבל מסין ואת הייצוא עושה לחו"ל. החברים באופקים צריכים להבין את הנסיבות".

 

מנכ"ל המפעל: "מכבדים את ההתאגדות"

תמיר אמר, מנכ"ל המפעל, אמר כי מדובר בשביתה פתאומית. "הסיבה לשביתה היא מחלוקת לעניין שיפור תנאי השכר של העובדים", הסביר. "הכרנו בהתאגדות, כיבדנו אותה ונכנסנו עמם למו"מ. נכון להיום אנו מקיימים שגרת חירום, כאשר המפעל ממשיך לעבוד 24 שעות ביממה. הקווים מאוישים בעובדים שהחליטו לא לשבות ולקחת חלק במהלך האלים הזה, והם מגלים חריצות ואחריות. המפעל מפרנס את העובדים בכבוד ופועל בהתאם להסכם קיבוצי של התאחדות התעשיינים".

 

"לא ייתכן שהנהלת המפעל תתעלם מ-140 עובדים שבחרו להתאגד באופן חוקי, וכל מבוקשם הוא להסדיר את תנאיהם בהסכם קיבוצי", אמר יו"ר מרחב הנגב בהסתדרות מאיר בביוף. "אני קורא להנהלת המפעל ולעומד בראשה להתעשת ולשבת עימנו לשולחן הדיונים עד שייחתם הסכם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות ההסתדרות
מפגינים מחוץ למפעל. "אין לנו מה להפסיד במאבק"
צילום: דוברות ההסתדרות
מומלצים