שתף קטע נבחר

נדיר: כך נראים חייהם של תאומים סיאמיים בגיל 64

רוני ודוני נכנסו לספר השיאים של גינס כתאומים הסיאמיים המבוגרים ביותר בעולם. הם חיים מאז ומתמיד צמודים, מרותקים לכיסא גלגלים ובאתגרים לא פשוטים לחייהם. עם זאת, הם משתדלים להספיק המון, ולחייך

בחייהם ובמותם לא ייפרדו: רוני ודוני מעולם לא נפרדו, אף לא לדקה. הם גוף אחד, אבל למעשה שני בני אדם. הם כלואים פנים אל פנים, ואף הפעולה הפשוטה ביותר - הופכת קשה מנשוא. כל פעולה של האחד היא פשרה של השני. סיפורם הוא אהבה מרגשת בין אחים.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

קראו עוד:

ארה"ב: נולדו תאומים סיאמיים בעלי לב משותף

רמב"ם: לראשונה בישראל הופרדו תאומים סיאמיים

עשור לאחר שהופרדו: כך נראים התאומים הסיאמיים

 

 

  

רוני ודוני גיילון הם כנראה התאומים הסיאמיים המבוגרים בעולם, אבל כשחגגו לאחרונה 64 אביבים, הם החליטו להישאר צעירים ולבקר בפארקי השעשועים של פלורידה. התאומים גיילון מאוהיו, נחתו בשטח דיסני יום אחרי יום הולדתם.

 

רוני ודוני מחוברים במותניים ופניהם פונים זה לזה. הם בעלי ארבע זרועות וארבע רגליים, לבבות נפרדים, קיבות נפרדות, אולם הם חולקים את אותה מערכת עיכול, אותה מפשעה, אותו רקטום ואותו פין שעל שליטתו זכה דוני.

 

התאומים נולדו בריאים בדייטון אוהיו באוקטובר 1951, אולם נותרו בבית החולים למשך שנתיים, כאשר הרופאים התקשו להבין כיצד ניתן להפרידם. כאשר המומחים אמרו כי אין לדעת אם בתום הניתוח שני התאומים ישרדו, החליטו ההורים להשאירם מחוברים.

 

מאז היו בני 4, תומכים התאומים במשפחתם באמצעות הפעות במופעי קרנבל בארצות הברית ובקרקסים במרכז אמריקה ודרומה. כאשר ניסו לשוב ללימודים בבית הספר, המורים דרשו מהם לעזוב, משום שהם הפריעו והסיחו את דעתם של יתר התלמידים.

 

 

הם המשיכו לעבוד בקרקסים, שם ניהלו מופע קסמים. לדבריהם, התייחסו אליהם כמו אל כוכבי קולנוע. הם פרשו לבסוף בשנת 1991 כשהיו בני 39 ועברו להתגורר בביברקריק בסמוך לאחיהם ג'ים, הצעיר מהם ב-11 שנים.

 

בשנת 2010 הם לקו בבעית בריאות, לאחר שרוני סבל מזיהום ויראלי שגרם לו להופעת קרישי דם בריאה. מתנדבים נוצריים סייעו לשניים להרחיב את הבית כדי שיתאים לצרכיהם. הם גם קיבלו מיטה מותאמת בדיוק למידותיהם, שכן הם אינם יכולים להיפרד באף משעות היממה. 

 

 

תאומים סיאמיים מתפתחים מביצית מופרית אחת, והם תמיד מאותו המין. רוב התאומים הסיאמיים הן נקבות, ביחס של 3:1. שכיחות התאומים הסיאמיים נדירה, ומוערכת כאחת לכל 200 אלף לידות. התופעה שכיחה יותר בהודו ואפריקה והיא תמיד באה ב"זוגות": אין כל תיעוד רשמי של שלישיות או רביעיות סיאמיים. בשנים האחרונות בוצעו ברחבי העולם ניתוחים רבים להפרדת תאומים סיאמיים.

 

מקור הכינוי "תאומי סיאם" בזוג תאומים מחוברים שנולדו למשפחה סינית בסיאם (תאילנד) בשנת 1811. הם נשאו שתי נשים והולידו יחדיו 22 ילדים. בשנת 1874 מת אחד מהם ושעות אחדות לאחר מכן מת גם האחר. 

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוני ודני גיילון. התאומים הסיאמיים המבוגרים בעולם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים