הרובוטים עלו לישראל: מה יקרה למשרות שלנו?
העתיד הרובוטי כבר כאן: מרכז טכנולוגי רובוטי ראשון מסוגו נפתח בראש העין. בביקור במקום ראינו מכונה מתוחכמת שקוטפת תפוזים, אחרת שמרתכת ואפילו אחת שמזגה לנו בירה. בנוסף, קיבלנו תשובה לשאלה המלחיצה: האם בעתיד הרובוטים יחליפו אותנו? צפו
רובוט שמוזג בירה ומשקאות חריפים במקום ברמן - נשמע לכם בדיוני? המכונות המתוחכמות האלה יכולות להשתלב במקומות רבים בתעשייה, במגזר הפרטי והן כבר הצליחו לסייע לבני אדם משותקים ללכת בזכות הטכנולוגיה המתקדמת.
כתבות נוספות בנושא בערוץ הכלכלה:
- "יש פוטנציאל גדול לחיזוק יחסי ישראל-יפן"
- יפן מציגה: רובוט מיחזור שמזהה סוגי פלסטיק
- "שאני אשפשף?" מתי הרובוט ינקה במקומנו?
בשבוע שעבר נפתח בראש העין מרכז טכנולוגיה רובוטי ראשון בישראל בהשקעה יפנית. מי שעומדת מאחורי הפרויקט היא חברת יאסקווה (Yaskawa) שעוסקת כבר 100 שנה בטכנולוגיה רובוטית ובדרכים להנגיש אותה לציבור ולתעשייה. צפו בכתבה מפתיחת המרכז:
השקת המרכז החדש התקיימה במקביל לביקורה של משלחת רה"מ היפני, שינזו אבה, בישראל. "ישראל נמצאת קצת מאחור בהשוואה ליפן, גרמניה וארה"ב, ביפן יש 4 רובוטים על כל 100 עובדים, בגרמניה 2.5 ובישראל מתחת ל-1", אומר אריק דן, מנכ"ל יאסקווה ישראל, חברת בת של יאסקווה העולמית.
גורמים בחברת יאסקווה אמרו ל-ynet כי בניגוד למה שחושבים, אין סיבה לחשוש מהרובוטים משום שהם לא הולכים להחליף אותנו. לטענתם, מדובר בדיוק בהפך הגמור: "זה ייצר עבודה נוספת, צריך להפעיל את הרובוטים ולתת להם תמיכה. ייצור באמצעות רובוט יוריד משמעותית את עלויות הייצור, יגדיל את תפוקת המפעל וישפר משמעותית את איכות המוצרים. גם בזמן המהפכה התעשייתית חששו שבני האדם יאבדו את מקומות עבודתם לטובת הטכנולוגיה".
המרכז בראש העין מזמין את הציבור הרחב להתנסויות והדרכות ייעודיות בחינם, אך בתיאום מראש.