הגידול אובחן בבדיקה, אבל החולה לא עודכנה - ומתה
למרות שביצעה בדיקת פאפ שגרתית, צ' לא עודכנה כי נמצא ממצא סרטני בצוואר הרחם ואובחנה במחלה רק שנה מאוחר יותר. היא נפטרה לאחר שנתיים של טיפולים, וכעת משפחתה תובעת את קופ"ח כללית. "ניתן היה להציל את חייה", נאמר בכתב התביעה
עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet
קראו עוד:
פאפ: מתי להתחיל, באיזו תדירות ומה יעילותה?
סרטן צוואר הרחם: הסיבות, האבחון והחיסון החדש
כך חליתי בסרטן שאפשר היה למנוע. טור אישי
צ' הייתה בת 37 במותה. לפני כשש שנים היא הגיעה לבדיקת פאפ שגרתית שנועדה לזהות ממצאים ראשוניים לסרטן צוואר הרחם. בדיעבד התברר כי אכן היה ממצא בעייתי בבדיקה, אך צ' לא ידעה זאת. אף אחד לא העביר לה את התוצאות של הבדיקה, כך לפי כתב התביעה.
רק שנה לאחר מכן התגלתה הבעיה הקשה. צ' החלה לסבול מדימום, ובבדיקות התברר הממצא בצוואר הרחם. חודש לאחר מכן היא עברה ניתוח לכריתת רחם, והחלה בטיפולי כימותרפיה והקרנות.
גם אחרי שסיימה את הטיפולים המפרכים, כתב התביעה מגולל מסכת של רשלנות של קופת חולים כללית. קופת החולים סירבה לאשר בדיקת דימות שהומלצה על ידי הרופא, ורק חמישה חודשים לאחר מכן צ' זכתה לעבור את הבדיקה, בה לצערה גילתה שהמחלה חזרה. במשך שנתיים טופלה ואושפזה לסירוגין, עד שנפטרה באפריל 2012.
צ' השאירה מאחור את בעלה ובנם המשותף שהיום הוא בסך הכל בן 12.
זה היה יכול להיגמר אחרת. לפי קביעתו של פרופ' רחמים בן יוסף, מנהל יחידת הקרינה בבית החולים רמב"ם שמשמש כמומחה מטעם התביעה, אם צ' הייתה מאובחנת בזמן סיכויי הריפוי שלה היו בין 95 ל-100 אחוז.
"עקב העובדה שמחלתה נקבעה בשלב מאוחר יותר, סיכויי ההחלמה ירדו ל-80 אחוז. לו האבחנה הייתה מבוצעת מוקדם יותר, ניתן היה להציל את חייה. האיחור בקביעת המחלה הראשונית ובקביעת הישנות המחלה תרמו להתקדמות המחלה והובילה לפטירתה המיותרת בטרם עת", כתב בחוות דעתו.
"חרף הגילוי המוקדם ואפשרויות הטיפול שיכולים היו לעמוד לרשות הצעירה, היא כלל לא ידעה על הממצא. הצוות הרפואי לא טרח לנתח את תוצאות הבדיקה והן כלל לא נמסרו לרופא המטפל של האישה או לאישה עצמה", אומר עו"ד דוד פייל, שהגיש את התביעה נגד כללית לבית המשפט המחוזי בתל אביב, ודורש עשרה מיליון שקלים פיצויים למשפחה.
מכללית נמסר בתגובה: "כתב התביעה התקבל רק לאחרונה ותגובה מפורטת על כך תימסר במסגרת ההליך המשפטי".