שתף קטע נבחר
 

להרגיש אסטרונאוט לרגע

האם אפשר לכתוב את השם שלכם כשאתם הפוכים? אקדמיית החלל הישראלית של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע נפתחה ביום ראשון ובה מגוון חוויות שיגרמו לכם להרגיש ולו לרגע, כמו אסטרונאוט אמיתי. או לפחות כמו מישהו שממש לא נוח לו

נתלים הפוך, נעים סביב מערכת השמש וחווים כוח כבידה משולש - אקדמיית החלל נפתחה אתמול (א') במוזיאון ארץ ישראל, שם ישנן מגוון אטרקציות חביבות לילדים, כששיאן מגיע בפלנטריום, שם יוצאים למסע בין הכוכבים.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

ביקור באקדמיית החלל הישראלית    (צילום: אבי חי)

ביקור באקדמיית החלל הישראלית    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חלל אינטראקטיבי

ברחבי המתחם מפוזרים שולחנות שהודפס עליהם תמונה של מערכת השמש, המהווה קוד לאפליקציה הייעודית בשם SpaceAR. ברגע שמפעילים את האפליקציה ומכוונים את המצלמה אל השולחן, מערכת השמש קמה מתוך הדף והופכת לדגם תלת ממדי אינטראקטיבי. אפשר לנוע בחופשיות סביב התמונה, כל עוד רואים את רובה דרך העדשה, ולחקור את הכוכבים, הירחים, ואפילו כוכבי השביט השוכנים באזור שלנו ביקום.


 (צילום: ISA) (צילום: ISA)
(צילום: ISA)

 

אלו שלא מתכננים להגיע למקום, יכולים לנסות את האפליקציה לאנדרואיד מכאן  ולאייפון מכאן, עם התמונה כאן.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

התחנה המאתגרת מתוכן הייתה זו שבה נקשרים לרתמה ומורמים מעלה על מנוף, ואז מתבקשים לבצע שלוש משימות: לכתוב את שמך על לוח מחיק, להתאים צורות לתוך החור המתאים במכסה הקופסה ולאכול קרקר. כצפוי, כל אלו פעולות שאינן נוחות במיוחד כשאתם הפוכים, אך בחלל אין למעלה או למטה בכל מקרה.

 

האמיצים ביותר עלו מתקן המדמה כוח משיכה החזק פי 3 מהרגיל, בדומה לחלק ממה שחווים האסטרונאוטים בהמראה.  אל המתקן שלרוב רואים בירידים, חוגרים את האדם האמיץ ומסובבים אותו. בעוד שמרכז הגוף אינו חווה כוח G גדול מהרגיל, הראש והרגליים כאן.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

למרות כל המכשירים החוויתיים האלו, משיחתנו עם האסטרונאוטים נראה כי הדרך הכי קרובה להרגיש כמו שהם מרגישים רוב הזמן, זה דווקא לשבת עם מחברת, ללמוד ולנתח נתונים ולפעול במדויק על פי הוראות. החלק שכולנו אוהבים לשמוע עליו הוא רק שבריר מהחיים בתחנת החלל הבינלאומית ועל הקרקע, אבל הוא הכי מרגש ושובה לב.

 

עוד מידע על אקדמיית החלל והאפשרות לבקר בה כאן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר שושן
אקדמיית החלל מגיעה לישראל
צילום: שחר שושן
צילום: ISA
מיצג אינטראקטיבי
צילום: ISA
מומלצים