שתף קטע נבחר
 

מתח בשוק הנפט: המלך הסעודי יוביל שינוי?

התנודתיות במחירי הנפט נמשכת והזהב השחור ממשיך להיסחר בסביבה של מתחת ל-50 דולר לחבית. השבוע שאבו המשקיעים בחוזים העתידיים על הנפט קצת אופטימיות מחילופי השלטון בערב הסעודית והמחירים עלו מתוך ציפייה לשינוי בעמדה שמנהלת סעודיה בזירת הנפט. בינתיים, יצואניות הנפט ובהן קנדה ממשיכות לסבול מהשפל במחיר

מחיר הנפט לאן? בסיכום שבועי לא חל שינוי במגמה השלילית. מחירי הנפט ממשיכים באותו כיוון כאשר איראן וסעודיה כבר מתייחסות לאפשרות שמחיר הנפט יגיע לטווח של 20-25 דולר לחבית.

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

חבית נפט הנמכרת בארה"ב (מסוג WTI) נסחרת סביב 44.9 דולר לחבית ואילו חבית נפט הנמכרת באירופה (מסוג ברנט) נסחרת סביב 47.9 דולר לחבית. חוסר הוודאות לגבי עתיד לבוא והשאלה הגדולה לאן עוד יכול מחיר הנפט להידרדר ממשיכים להטריד.

 

מריחים שינוי בסעודיה

חוסר הוודאות גבר השבוע על רקע מותו של מלך סעודיה, יצואנית הנפט הגדולה בעולם. את מקומו של המלך עבדאללה תפס יורש העצר סלמאן בן עבד אל עזיז בן ה-79 שהוכתר למלך.

 

"חילופי השלטון בערב הסעודית מוסיפים לאי הוודאות ולתנודתיות במחירי הנפט, נקודת מפתח לפיו תיבחן המדיניות העתידית של המלך החדש, תהיה בהתייחסות אל אלי אל נעימי שר הנפט", כך מעריך אוהד חיים, אנליסט ני"ע זרים בלאומי שוקי הון. השליט החדש צפוי להשאיר בתפקידו את שר הנפט הסעודי אל נעימי, המכהן בתפקיד זה כ-20 שנה, כך מדווח "בלומברג".

 

במסחר בחוזים העתידיים על הנפט בוול סטריט, נרשמו דווקא עליות שערים בעקבות ההודעה על פטירתו של המלך עבדאללה והחוזים קפצו בכ-3%. חיים מציין כי העלייה מבטאת את ציפיות המשקיעים לשינוי במדיניות של סעודיה.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

כידוע, סעודיה אינה מעוניינת להוביל מהלך של עליית מחירי הנפט באמצעות הורדת התפוקה. סעודיה פחות מוטרדת מבעיית עודף ההיצע אלא יותר מוטרדת מהירידה בביקושים לנפט.

 

קנדה בכוננות ספיגה

הירידה במחירי הנפט מתחילה לתת את אותותיה ולהשפיע גם על קנדה. שיעור הצמיחה בקנדה, יצואנית הנפט, תלוי במידה רבה במשאבים הטבעיים שלה וביניהם הנפט. הבנק המרכזי בקנדה החליט להוריד את הריבית ב-0.25% לרמה של 0.75%.

 

"מדובר בהפחתה ראשונה שהבנק המרכזי הקנדי מבצע מאז אפריל 2009. ההפחתה בריבית נבעה מהירידה במחיר הנפט שפגעה בצמיחה ובהתאם לכך הוריד הבנק את תחזית הצמיחה במדינה", מציין חיים.

 

הנפט פוגע בצמיחה הקנדית כאשר הוא נסחר ברמות של מתחת ל-60 דולר לחבית ובנוסף מוטרדים בקנדה גם מכך שחברות האנרגיה יקצצו את ההשקעות שלהם בתעשיית הנפט כולה במדינה וצופים ירידה של 33% בהוצאות ההשקעה. חיים מלאומי שוקי הון מדגיש כי בשלב הזה לירידה בהיקף ההשקעות של חברות האנרגיה אין השפעה מיידית על היצע הנפט הנוכחי (ככל שהיצע הנפט גדול יותר, המחירים רק יורדים).

 

עם זאת, מעריך חיים כי בתרחיש של המשך ירידה מתמשכת לאורך זמן בהשקעות של חברות האנרגיה בארה"ב ובקנדה, אפשר לצפות לעלייה חדה במחירי הנפט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים