ריבלין ל-ynet במסר לנתניהו: הידידות עם ארה"ב היא נכס
הנשיא ינאם באו"ם לרגל יום השואה הבינלאומי וידגיש: "'לעולם לא' פירושו שזה לא יכול לקרות גם בבוסניה, ניגריה, סודן או בכל מקום אחר בעולם". הוא ביקש מבאן קי-מון למנות שליח מיוחד למלחמה באנטישמיות. בניגוד לנתניהו שבילה במסעדת פאר, ריבלין הזמין פיצה לחדרו במלון
נשיא המדינה ראובן ריבלין משגר מסר מניו יורק ואומר היום (ג') בראיון ל-ynet על רקע המשבר ביחסי אובמה-נתניהו: "הידידות עם ארצות הברית היא נכס שאין בלתו, ואני בטוח שגם הנשיא וגם ראש הממשלה רואים את החיוניות של הקשר הזה לחוסנה ועוצמתה של מדינת ישראל. אשר ליחסים בין ראש הממשלה לנשיא ארצות הברית, אני מציע לך לשאול את דעתם". ריבלין ינאם בעצרת הכללית של האו"ם לרגל יום השואה הבינלאומי.
עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet
בערב הראשון של הנשיא ריבלין בביקורו בניו יורק הוא ביקש להזמין פיצה לחדרו במלון, במקום לצאת למסעדת גורמה מהגודש הקיים ב"תפוח הגדול". ריבלין הסביר שלא רצה להוות מטרד לאזרחי ניו יורק. בתום ראיון מיוחד ל-ynet במטה האו"ם, אפשר היה להבין למה התכוון, כששיירה של כעשר מכוניות שעטה בצפירות מחרישות אוזניים במעלה השדרה השנייה.
"לנסוע כנשיא ברחובות ניו יורק זו באמת מטלה שמקשה על אנשים. אני מכיר את זה, הייתי כאן כל כך הרבה פעמים ב-40 השנים האחרונות. אני יודע מה זה להיכנס למסעדה כאשר נלווים אליך שומרים לא מעטים וכל הכוחות המקומיים של משטרת ניו יורק וה-FBI, אז אתה סוגר רחוב. בגיל 75 לא נורא שאשאר במלון. אני לא סובל כאן".
הנשיא לא הזכיר במהלך הראיון את ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהגיע לכינוס העצרת הכללית של האו"ם בחודש ספטמבר, יצא למסעדה ולפי הדיווחים היו הפרעות לא פשוטות בתנועה. נראה אף שריבלין חמק מפגישה עם הנשיא אובמה כדי לא לפגוע בנתניהו, שאובמה מסרב לפגוש אותו ערב בחירות. "באתי לניו יורק להיפגש עם מזכ"ל האו"ם", הדגיש הנשיא.
"הדיון על האנטישמיות בהסכמת מזכ"ל האו"ם הוא חשוב. ביקשתי ממנו למנות שליח מיוחד למלחמה באנטישמיות". עוד הוסיף: "אמרתי למזכ"ל בצורה מפורשת ביותר ש'לעולם לא' צריך להילקח לא כאמירה סתמית. אסור שזה ייאמר מהשפה ולחוץ. 'לעולם לא' פירושו שזה לא יכול לקרות גם בבוסניה, ניגריה, סודן או בכל מקום אחר בעולם".
כשנשיא המדינה יצא מלשכתו של באן קי מון, נכנסה אליו מכניסה אחרת שרת החוץ של שבדיה מרגוט וולסטרום, שביטלה ביקור בישראל בגלל ביקורת של שר החוץ ליברמן על הכרתה של שבדיה במדינה פלסטינית. "לא ראיתי אותה כאן", הודה הנשיא, "אבל דווקא קיבלתי אותה לפגישה בארץ. היא אישה עניינית מאוד, בעלת דעה ויכולות. יש לנו אתה מפעם לפעם חילוקי דעות, קשים אפילו".
בהקשר לפנייה הפלסטינית לבית הדין הבינלאומי בהאג סיפר ריבלין: "אמרתי למזכ"ל שהפנייה של הנשיא עבאס היא כמו לאחוז נגד ישראל בנשק לא קונבנציונלי. לבוא ולומר שאחינו, ילדינו ונכדינו המשרתים בצה"ל, הם פושעי מלחמה? מי אומר זאת? חמאס וחיזבאללה? ארגוני הטרור ואלה ששוחטים גם את בני עמם?"
ריבלין סיפר כי באן קי מון "הקשיב קשב רב ושתק. אמרתי לו שזה יותר מציני שישראל וחייליה מואשמים על ידי ארגוני טרור בפשעי מלחמה. זה דבר שלא מתקבל על הדעת. אנחנו יודעים שבמקרה זה ממלא המזכ"ל תפקיד טכני, אבל אמרתי לו שהוא ממנהיגי העולם ולמילה שלו יש משמעות. כשארגוני טרור יורים עלינו רקטות ומשגרים אותן מבתי ספר, בתי חולים ובתי תפילה, מזכ"ל האו"ם צריך לומר את זה בצורה הברורה ביותר".