שתף קטע נבחר

 

צפו: מצלמות המל"ט שמזהות אפילו צלקת

פיתוח של התעשייה האווירית מספק תמונה חדה ואיכותית של מחבלים שהפכו יעד לחיסול, כמו גם "הבחנה מיידית בין מקל לרובה שנושא מחבל"

בטכנולוגיית HD עושים כבר מזמן שימוש נרחב בחילות אוויר בעולם, ובפרט בצה"ל. סרטון שהגיע לידי ynet מניסוי שקיימה לאחרונה התעשייה האווירית, המובילה בתחום מצלמות ה-HD במל"טים מתוצרתה, חושף את איכות הצילום שמגיע למסכי המודיעין של צה"ל, רגע לפני שמחליטים אם לשגר טיל לעבר רכבו של מבוקש בכיר בחיזבאללה או בחמאס.

 

מל"ט מצוייד במצלמת HD

מל"ט מצוייד במצלמת HD

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בסרטון, שצולם במרכז הארץ עבור לקוח זר, ניכר ההבדל בין צילום מאותו מל"ט בשתי מצלמות: SD - Standard Definition בחלון הקטן, הצבעוני, לעומת צילום מאותו מל"ט ניסוי במצלמת HD - High Definition. בחלון הגדול רואים את הצילום ממצלמת ה-HD. בחלון הצבעוני הקטן: אותו צילום ממצלמת SD, שעל אותו מל"ט. בחלון הקטן בשחור-לבן: אותו צילום ממצלמת לילה מגדילה שעל המל"ט.

 

המצלמות צילמו כלי רכב ממרחק רחוק יחסית מטעמים משפטיים - כדי לא לזהות את יושביהם ואת מספר לוחית הזיהוי שלהם - ולמרות זאת ההבדלים ניכרים לעין, באיכות ובחדות התמונה, שמאפשרות ברגע האמת המבצעי זיהויים חסרי תקדים, עד לרמת המספר של לוחית זיהוי, פניהם של היושבים במכונית והבחנה של סימני פנים ייחודים אם יש כאלו, כאשר האדם המסומן כמטרה נמצא הרחק מהמל"ט ולא מסוגל לשמוע אפילו את זמזומו.

 

"רוב הצגים פועלים עדיין בטכנולוגיית SD, ובצבא האמריקני חלק מהמערכות הוסבו ל-HD", הסבירו בכירים בתעשייה האווירית. "כאשר מסבים כלי טיס בלתי מאויש לצילום ב-HD, זה דורש שדרוג לכל המערכת, מהצגים של קרונות הפעלת המל"ט, דרך מערכות ההפצה למשתמשים (למשל, צרכני המודיעין באמ"ן ובחיל האוויר בחמ"ליהם) ופס התקשורת שמעביר נתונים וחייב להיות עבה יותר, ועד למצלמה עצמה שעל המל"ט".

 

כיום הסבה זו מתבצעת בחלק מהמל"טים של חיל האוויר, אך הטכנולוגיה החדשה פעילה במסוקי ומטוסי קרב. מעבר לחדות התמונה, טכנולוגיית ה-HD בשדה הקרב ובמעקב אחרי מחבלים שרוצים לחסל מעניקה יתרון לכל אוסף מודיעין. "כבר לא רואים תמונה במסך דרך צילום ב'קשית', אלא בשיטת Situation Awareness (מודעות סביבתית), כלומר גם את המרחב שסביב המטרה. במצלמת HD עם עדשת 1080 על 1920, המגדילה פי 6 פיקסלים ביחס למצלמת 640 על 480 רגילה", מסבירים בתעשייה האווירית, "נמנעים ממתיחת מסך ועיוות תמונה ומתקבלת צפייה באיכות גבוהה". לדבריהם, יש בכך חשיבות שמאפשרת "למבצעי המרדף 'לפתוח זום' על המטרה, לראות לאן היא נעלמה. זהו אלמנט שמונע הפעלה של כמה מל"טים במקביל או ויתור מראש על מעקב בשטח סמוך".

 

לפיכך, ה-HD "מאפשר לא רק לראות את אגלי הזיעה במצחו של הכדורגלן, אלא גם מאפשר הבחנה מיידית בין מקל לרובה שנושא מחבל תחת מעקב, זיהוי חריצים בצמיגי הרכב ואף תכולה של משאית". צילום בלילה עדיין לא מתאפשר בטכנולוגיה המתקדמת, אבל שימוש במצלמה זו משפר את איכות התמונה פי 4 בשעות החשיכה. "לא צריך לפתח מל"ט מיוחד לצילום HD, אלא רק להסב את המערכת בכלי הטיס הקיימים, מהלך שכבר החלו בו", מסרו בתעשייה האווירית. 

 

עם זאת, מצלמת HD כמו כל מצלמה מוגבלת כאשר אובך, עננים או אבק מפרידים בין המל"ט למטרה. תוכנת עיבוד תמונה שמופעלת במערכות האיסוף של המל"טים מייצרת מעין פילטר שמנקה חלק מה"לכלוכים" הללו, אך לא מאפשרת אותה חדות של מעקב בצהרי יום בהיר בתנאי ראות מושלמים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים