לא גיבור: 'החייל שחזר מהשבי יואשם בעריקה'
אמריקה והעולם התרגשו כשבו ברגדל חזר הביתה אחרי 5 שנים בידי הטליבאן, בתמורה לשחרור חשודים בטרור. אבל אחרי חודשים של חקירה ושיקום, ואחרי שדווח כי נחטף כשנטש את חבריו וגרם למות חיילים, מדווחת NBC כי הוחלט להעמידו לדין. הצבא: "לא התקבלה החלטה"
בארה"ב התרגשו בשנה שעברה כשבצעד היסטורי של חילופי שבויים עם ארגון טרור, קיבלו האמריקנים בחזרה את בו ברגדל, החייל שהוחזק בשבי הטליבאן במשך חמש שנים. אמריקנים רבים דמעו אז, וגם הנשיא ברק אובמה לא הסתיר את התרגשותו, אבל היום (ג'), לפחות לפי הדיווחים, מקבל סיפורו של ברגדל תפנית זוהרת הרבה פחות - לא כגיבור הוא ייזכר, אלא כעריק. הצבא טוען כי טרם התקבלה החלטה בעניינו.
עוד חדשות בעולם :
- 70 שנה לשחרור אושוויץ: 'למה פוטין לא כאן?'
- חלף לידנו: האסטרואיד שיש לו ירח משלו
- הטביעה למוות את כלבהּ בשירותי שדה"ת
- לוב: חמושים פרצו למלון פאר ורצחו 5 זרים
רשת NBC דיווחה הערב כי גורמי ביטחון בכירים מאשרים שנגד ברגדל יוגש כתב אישום בגין עריקה, אולי עוד השבוע. לפי אותם גורמים, כתב האישום יתבסס על הטענות שלפיהן ברגדל נפל בשבי ביוני 2009 כשנטש את העמדה המבודדת שבה הוצב. לפי גורם בכיר אחד, מעשיו של ברגדל חמורים במיוחד משום שהוא עזב את העמדה באמצע אזור לחימה, ובכך גם סיכן את חייהם של חבריו לנשק. לפי NBC, כתב האישום לא יטען שברגדל עזב את העמדה מתוך כוונה שלא לחזור.
אם יורשע ברגדל ניתן יהיה לגזור עליו עונש מאסר, אבל גורמי ביטחון וצבא אמרו ל-NBC כי סביר להניח שתילקח בחשבון העובדה שהוא ישב בשבי חמש שנים ושהוא פשוט ישוחרר מהצבא. במקרה כזה הוא צפוי גם להורדה בדרגה ולאובדן זכויות כלכליות. שעות אחרי פרסום הידיעה הגיב דובר צבא ארה"ב וטען כי הדיווח אינו נכון, וכי לא התקבלה החלטה בנושא ברגדל.
ביוני שעבר, אחרי שחרורו של ברגדל, נחשף דו"ח חשאי שפירט את חקירת צבא ארצות הברית בנוגע להיעלמותו ביוני 2009. בדו"ח נקבע כי לפני העזיבה שהובילה לחמש שנים בשבי טליבאן הוא עזב את הבסיסים שבהם הוצב כמה פעמים, ולאחר מכן חזר. במקביל, במסמכים סודיים
שהתפרסמו ב"פוקס ניוז" נטען כי ברגדל התאסלם במהלך השבי והתיידד עם שוביו.
בתחילה, מיד אחרי שחרורו של ברגדל, נראה היה כי הציבור האמריקני מוכן לבלוע את המחיר הכבד - שחרור בכירי ארגון הטרור מכלא גוונטנמו - אבל כשחבריו של ברגדל האשימו אתו בנטישת המוצב ובאחריות למותם של חיילים שניסו לאתרו, השתנתה האווירה הציבורית. רפובליקנים רבים וחיילים ששירתו לצד ברגדל תקפו את ההחלטה לשחררו בתמורה לטרוריסטים. "אדון אובמה, השחרור הוא בושה", תקף אז אב שכול אמריקני את ההחלטה.