ציוד סקי: לקנות או לשכור?
לשכור ציוד באתר או לקנות מגלשיים שיהיו רק שלכם? כמו בנדל"ן, גם בסקי שם המשחק הוא עלות, אבל חשובה גם הזמינות והנוחות. מדריך למתלבט
כשבגרוש היה חור ובחשבון הבנק לא היה בור, רק גולשים מתחילים היו שוכרים נעלי סקי ומגלשיים באתרים, ואילו קניית ציוד סקי אישי הייתה סמל סטטוס והצהרה: אני כבר ותיק, ולא מסתפק בציוד ההשכרה ה"פשוט". מאז נערמו ונמסו כמויות אדירות של שלג, הטכנולוגיה השתכללה בצעדי ענק, וציוד ההשכרה המושמץ בחנויות מעודכן תדיר ויש לו מה להציע גם לגולשים מתקדמים. לחופשת סקי ראשונה ברור שהשכרת ציוד קשיח באתר עצמו היא הפשוטה והמשתלמת, אבל מה עושים אלה שכבר נדבקו בחיידק? יש כמה נקודות שכדאי לקחת בחשבון:
עוד על חופשות סקי :
אילו סוגי ציוד ניתן למצוא בחנויות השכרה?
החל מהנעליים, דרך הסנובורד והביינדינגס או המגלשיים ועד לקסדה - הכול אפשר לשכור באתרי הסקי עצמם ובקלות. צוותי העובדים מיומנים, שואלים את השאלות הנכונות, מבצעים מדידות ומכוונים את הציוד כך שיתאים לגופכם. חנויות הציוד באתרים מציעות לרוב שתיים או אפילו שלוש רמות של ציוד, כדי לשרת היטב גולשים בכל הרמות. ציוד למתחילים גמיש ו"סלחן" יותר, ואילו ציוד למתקדמים כרוך בתוספת תשלום ובדרך כלל מהיר וקשיח יותר.
מה שכן, מבחר רמות הציוד שעומד בפני גולשי סקי גדול יותר בדרך כלל מזה של גולשי הסנובורד, ולכן תיתקלו כנראה ביותר גולשי סנובורד שכן בוחרים בקניית ציוד עצמאית. במיוחד גולשים שמחפשים משהו מיוחד - בורד שמותאם במיוחד לסנופארק או מגלשיים אקסטרה רחבים לגלישה בפאודר - נוטים לצאת מחנויות ההשכרה בידיים ריקות.
כמה זה עולה?
מחיר ציוד סקי להשכרה משתנה כמובן בין האתרים השונים, ותלוי ברמתו (האם הוא מיועד לגולשים מתחילים או מתקדמים) ובמשך ההשכרה. קצת מחירים לדוגמה:
בפאסו טונלה שבאיטליה תוכלו לשכור ציוד סקי מלא (נעליים, מגלשיים ומקלות) לשבוע במחיר 59 יורו. אם לא תזדקקו לנעליים המחיר יעמוד על 50 יורו לתקופה ומאידך קסדה מוסיפה 10 יורו למחיר. שדרוג הציוד לרמה גבוהה יותר: 20 יורו לתקופה. במאיירהופן שבאוסטריה תעלה שכירת ציוד סקי לשבוע 99 יורו (בתוספת קסדה: 117 יורו), כששדרוג הציוד יכול להוסיף בין 10 ל-60 יורו למחיר הכולל. שכירת ציוד סנובורד תייקר את המחיר בפאסו טונלה בכ-9 יורו אך תשאיר אותו כמות שהוא במאיירהופן. יחד עם זאת, שדרוג רמת הציוד היא כאמור לא אפשרית.
סט הציוד הבסיסי ביותר - בין אם לסנובורד ובין אם לסקי - יעלה לכם 400-500 יורו לפחות (וכנראה יותר), ולא בכל חנויות הציוד הישראליות שמציעות ציוד סקי תוכלו לראות מחירים אונליין. המשמעות: תחקיר רציני על מגלשיים ונעליים יצריך כיתות רגליים בארץ או המתנה בתקווה שהסיילים בחו"ל ישתלמו ויהיה משהו בדיוק במידה שלכם.
רמת הגלישה חשובה?
בוודאי. מכיוון שבשנים הראשונות גולשים - הן בסקי והן בסנובורד - מבצעים את הזינוק הגדול ביותר מבחינת רמת הגלישה שלכם, השכרה מבטלת את הסכנה שהציוד כבר לא יתאים בשנה הבאה בגלל התקדמות רבה מדי.
מה בכל זאת כדאי לקנות?
חד משמעית: נעליים. בשל ההשפעה הרבה שיש לנעל טובה, ולנוחות שהיא פועל יוצא ממנה, על חווית הגלישה, רצוי וכדאי שהנעליים שאתם נועלים בעת הגלישה יהיו אך ורק שלכם. על אחת כמה וכמה כיום, כאשר רוב יצרניות הנעליים מציעות לפחות דגם אחד שבו אפשר לחמם את הסולייה הפנימית כך שהיא תתקבע בהתאמה מושלמת לרגל, דבר שיכול לשפר באופן ניכר את חווית הגלישה שלכם.
מה לגבי ציוד משומש?
קניית ציוד סקי או סנובורד שהיה בשימוש פרטי היא בהחלט אפשרות שכדאי לשקול. אם לא חשוב לכם לגלוש בהכרח על הצעקה האחרונה של היצרניות זו יכולה להיות אופציה נהדרת וזולה במיוחד. ציוד שעבר כבר שתיים או שלוש עונות, ובטח ובטח כזה שעבר אף יותר, כבר אינו עדכני ולכן מאבד במהירות מערכו. מי שימכור ציוד כזה לא יוכל לדרוש עליו יותר משליש עד חצי מחיר והרווח יהיה כולו שלכם, הקונים.
נוחות
הלוגיסטיקה הכרוכה בציוד אישי מסובכת יותר, גוזלת זמן רב יותר ולרוב גם יקרה יותר בהשוואה לציוד שכור. הסיפור לא נגמר אחרי התחקיר
לגבי הדגמים השונים ומחיריהם והקנייה עצמה. אחר כך יש את הסרבול שבסחיבת הציוד לשדה התעופה ולמלון, התשלום הנוסף שחלק מחברות התעופה גובות עבורו (אם כי יש גם כאלה שלא) ועד לתחזוקה השוטפת שכוללת וקס, השחזת סכינים ואחסון נכון. מצד שני, הגולשים השוכרים שחוסכים לעצמם את כל כאב הראש, צריכים ביום הראשון שלהם באתר הסקי לקפוץ לחנות הציוד למדידות. כאמור, כל גולש מחליט בסופו של יום מה מתאים לו, ולנו נותר רק להמליץ: בין אם היא שלכם או שכורה - אל תוותרו על קסדה!
הכותבת הינה מנהלת תוכן בסקידיל