שתף קטע נבחר

צה"ל מחפש מנהרות: קידוחים ליד הגבול

לאחרונה אמר אלוף פיקוד צפון כי אין סימן למנהרות התקפיות מלבנון - אבל צה"ל ממשיך בבדיקות, הבוקר במושב זרעית. בטודנות הוצבו ברחבי היישוב

לפני שבועות מספר הצהיר אלוף פיקוד הצפון כי אין מידע על מנהרות התקפיות החוצות מלבנון לשטח ישראל. היום (ד'), במושב זרעית הסמוך לגבול הצפון, מסייע צה"ל בקידוחים לתושבים ולגורמים אזרחיים עקב אותו חשש ממנהרות. הקידוחים יימשכו שבוע. במקביל מציב צה"ל בטונדות ביישוב כהגנה מפני ירי בכינון ישיר. על בדיקת צה"ל דווח לראשונה ברשת ב'.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

הבדיקה לא נעשתה עקב מודיעין שהצביע על מנהרה שנחפרה באזור. ההחלטה על הקידוחים נעשתה לאחר שתושבים באזור שמעו רעשים. בשנה האחרונה הועלו מספר טענות דומות של תושבים בגבול הצפון, שהובילו לבדיקות דומות, ובסיומן נשללה האפשרות למנהרה.

 

סגן ראש המועצה האזורית מעלה יוסף, יוסי אדוני, הסביר שהקידוחים לא מתבצעים בגלל התראה ממוקדת, אלא כחלק מנושא שנבדק לאורך החודשים האחרונים: "זו יוזמה שלנו התושבים כי יש עדויות של תושבים ששומעים לאורך כל גבול הצפון רעשי קידוח מהצד השני. מרגישים פה מתיחות באוויר מאז תחילת הכוננות בצפון. אבל התושבים שלנו מרגישים יותר ביטחון עכשיו לעומת ימי שגרה, מאחר שיש אבטחה של חיילים על הישובים שלנו".

הצבת בטונדות במושב זרעית, הבוקר (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
הצבת בטונדות במושב זרעית, הבוקר(צילום: יואב זיתון)

 

סוללת כיפת ברזל שנפרסה בצפון (צילום: עידו בקר) (צילום: עידו בקר)
סוללת כיפת ברזל שנפרסה בצפון(צילום: עידו בקר)

בחודש אוגוסט האחרון טענו התושבים במושב זרעית כי חיזבאללה חופר להם מתחת לבית."הפעם הראשונה ששמעתי אותם היתה בלילה חם, כשפרשתי סדין על המרצפות ונשכבתי לישון", מתארת שולה אסייג. "פתאום שמעתי מישהו עובד עם פטיש. השעה 2:00 בלילה. מי עובד בבית שלי? התחלתי לחפש בבית, ולמחרת בבוקר בדקתי אם מישהו עבד בסביבה במשך הלילה. בלילה הבא הסיפור חזר על עצמו, וגם בלילה שלאחריו".

 

אסייג טענה כי התלוננה על כך בפני אנשי הצבא כבר לפני שנתיים. "הגיעו אלי נציגי הצבא. הם בודדו את הבית למשך עשרה ימים כדי להקשיב לרעשים, נעצו מכשירים באדמה. לא אמרו לנו מה התוצאות. בחודשים האחרונים אנחנו שוב שומעים את הרעשים האלה".  

 

בקיץ האחרון ראשי הרשויות דרשו מהצבא לבדוק את הדברים בצורה יסודית. "שמעתי את הטענות שבאדמת הגליל אי-אפשר לחפור בקלות כמו בדרום. אבל מדובר באזור שאינו מסולע, אזור שבו הקרקע נוחה יותר לחפירה", אמר אז ראש מועצת מבואות חרמון בני בן-מובחר.

 

לדבריו, הוא קיבל עדויות על משאיות שיוצאות ממחצבות באזור ונכנסות אליהן, ולהערכתו

 מדובר בחפירה שמתבצעת באותן מנהרות. "אני סומך על הצבא ועל העומד בראשו שיעשו את מה שצריך. מיד אחרי שיסיים בעזה אני מצפה שהצבא יבוא לפה ויעשה בדיקות יסודיות, כדי שלא נעמוד בפני מצבים מסוכנים כפי שקורה כרגע בדרום. השקט מטעה, מי שניסה לחסל אותנו ב-2006 עדיין מתכוון לפעול נגדנו".

 

ראשי רשויות אחרים באזור דורשים אף הם בדיקה יסודית מן הצבא. "עמדת הצבא היא שהוא ממשיך לבדוק כל תלונה של תושבים בישראל. הרעשים חשודים ולא מוכרים מבטן האדמה", אמר ראש מועצת גליל עליון, גיורא זלץ. אחד היישובים שבהם נטען כי נשמעו רעשי חפירה הוא כפר יובל, שנמצא מטרים ספורים מהגבול. "הרעשים שאני שומעת נמשכים כבר חצי שנה", אומרת שרית אליהו, המתגוררת בהרחבת המושב. "כאילו מישהו השאיר טלפון סלולרי על מצב רוטט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
דגלי חיזבאללה ליד הגבול (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים